作为一家注重生态理念的奢华度假酒店及别墅项目, Alila Villas Uluwatu坐落在巴厘岛的最南端,高悬于印度洋上一百多米的悬崖峭壁之上。依托于当地干燥少雨、山岩地貌为主的特点,诗加达在整体设计上力图保持和展现原有生态环境的独特风貌。

以当地农家垒墙手法而设计的景墙,在尊重原有地形的基础上,形成层叠错落的台地景观,嵌与其间的跌水则随季节变化展现干湿两种不同的流动变化。而取材于当地的火山岩被巧妙的设计成凉亭顶部的隔热材料,于此同时又充当着植物生长的天然介质。新引进的本地常绿植物,在工程开始前就预先植入现场苗圃,以便吸引更多当地野生动物栖居于此。

A luxury ecologically friendly hotel and villa development, Alila Villas Uluwatu is perched on a dramatic limestone promontory one hundred metres above the Indian Ocean at the southernmost tip of Bali – an area characterised by a dry, rocky savannah landscape. Embracing the natural constraints of a thin, delicate soil structure and an arid climate, Cicada’s holistic approach sought to sustain and showcase the native ecology.

Existing farmer’s walls were reconfigured to create natural terracing, laced with water cascades that change seasonally and are aerated by flow action. Local volcanic pumice rocks serve as natural insulation material, as well as supporting the growth of local vegetation on roof gardens. New indigenous evergreens tolerant of the aridity were introduced in an on-site nursery to encourage the proliferation of wildlife.

Photos by Cicada linda-zuckerman ALILA VILLAS

项目位置:巴厘岛, 印度尼西亚
客户:PT Nusa Pacific International
竣工时间:2008

Project location: Bali, Indonesia
Customer: pt nusa Pacific international
Completion date: 2008

更多:cicada


0
Loading收藏

0条评论