Shma :23°Estate是一个综合发展项目,由公寓,别墅和酒店组成,位于曼谷市北部205公里处的度假小镇 Khao Yai。

Shma :23° Estate is a mixed-use development consisted of condominium, villas, and hotel, situated in “Khao Yai”, a vacation town located 205 kilometer to the North of Bangkok City.

 

 

名字“Khao Yai”的字面意思是“大山”,石灰石山地形的独特地形。这个地方坐落在这些山脉的脚下,交错排列着天然的水路和水库。这个成为概念和场地规划的主要来源,以便与现有条件相结合,并将本项目可能对当地生态造成的影响降到最低。

The name “Khao Yai” which literally means “Big Mountain”, suggested a unique topography of lime stone mountainous formation. The site sits at the foot of these mountains amongst crisscrossing natural water ways and reservoir. The setting which becomes our primary parameter for our concept and site planning in order to blend in with the existing condition and to minimize impact this project might have to the local ecology.


 

受石灰石山的锯齿形状的启发,我们绘制了一条强烈的不规则线形线,将经过这一山丘上的水引导到一个人工水库中,利用湿地过滤水,然后排放到邻近的河流中。我们还利用精心设计的地形来定义各种功能和走道,创造出一个优美的组合风景和旅程,很好地反映了周围的景观。

Inspired by the jagged shape of lime stone mountain, we crafted the topography lightly with a strong irregular linear line to channel the water from the hill passing through this development into a constructed reservoir with wetland to filter the water before releasing to adjacent river. We also utilize the crafted topography to define various functions and walkways creating a beautifully composed scenery and journey which reflects the surrounding landscape very well.

 

 

公寓、别墅和酒店的每一个组成部分都是分开管理的,但是我们提出了一个无缝的景观边界(如水库和土墩),以便将每一个组成部分视觉上连接成一个整体。酒店到达大厅下面的迎宾大厅迎接客人,迎接客人的是一幅俯瞰现场全景的壮丽景色,前景是一个巨大的反射池,池内有一个冬季户外生活的取暖处。

Each component of condominium, villa, and hotel is manage separately, though, we propose a seamless landscape boundary (such as reservoir and mound) in order to connect every component visually connect as one whole development.The arrival court of the hotel welcome guest below leading through the lobby to be greeted with a grand view overlooking panoramic landscape view of the site with large reflecting pond in the foreground, within the pond, situated a fire place for enjoying outdoor living during winter season.

 

 

灵感来源

空间分析

 

平面图

 

 

低层公寓楼位于场地一角的高地上,以减少对二层别墅区的视觉冲击。与水景相连的游泳池,多层次设置,是对自然水道的简化诠释。瀑布般的水流为这一倒置的景观创造了舒缓的声音,蜿蜒的庭院以及公寓区。别墅区有自己隐蔽的入口,密度相对较低,每栋别墅都有一个相当大的私人花园。每栋别墅的朝向都经过精心规划,以提供最大限度的私密性,并能看到远处的山。

Low rise condominium compound is placed on the high ground at one corner of the site to lessen the visual impact to the 2-storey villas compound. The swimming pool interconnecting with water feature, placed in multi levels, are designed as a simplified interpretation of natural waterway. Cascading water create a soothing sound for this inverted landscape, serpentine court, for condominium area.Villa zone has its own secluded entrance with relatively much lower density featuring a sizeable private garden for each villa. The orientation of each villa are carefully planned to offer a maximum privacy and also a good view to the mountain beyond.

 

23° Escape 1 by Shma 23° Escape 1 by Shma 23° Escape 1 by Shma 23° Escape 1 by Shma 23° Escape 1 by Shma

 

项目名称:胡亚山谷公寓23°Estate 1
项目类型:公寓住宅
位置:泰国
景观设计:Shma

Project name:23°Estate 1
Project type:Apartment
Location: Thailand
Landscape:Shma

 

更多:Shma


0
Loading收藏

0条评论