奥尔堡海滨的总体规划将城市的中世纪中心与毗邻的峡湾连接起来,以前由于工业港口和相关交通繁忙,公民难以进入口。通过融入城市布局的开放空间,城市与峡湾之间的新关系得以形成,原先的背景变成了一个新的,极具吸引力的前沿。在新的第一阶段取得巨大成功之后由CF设计和实现的滨水区Mø ller与Vibeke R&oslash合作的景观设计师,从2004年到2013年,第二阶段继续采用相同的基本方法,并增加了以Coop Himmelblau设计的音乐厅,奥尔堡音乐之家(Musikkens Hus )。

因此,奥尔堡海滨第二阶段的总体规划是基于第一阶段的原则,散步是一个统一的元素。它也从沙丘和平坦的前滨之间的会议中得到灵感。第二阶段的中心思想是将海滨长廊延续为“沼泽”,结合轻微的弯曲底座,建筑物位于该底座上在一个凸起的沙丘景观。基座形成了一个凸起的基地,统一了该地区独特的独立建筑,包括大学建筑,学生公寓和音乐厅。在这个合奏中,音乐厅周围的广场由独立的矩形底座突出显示。城市底座提供防洪功能,并且雕刻在其中的切口创造出一系列具有不同功能和空间的空间。通过底座的侧面保护其不受风的影响,这些底座被设计为座位台阶。宽敞的广场被融入长廊序列中,形成茂密的绿色空间,树木茂密。种植包括原生于北日德兰峡湾景观的树木,灌木和草。与Musikkens Hus周围基座所用的细材料相比,该地区使用的其他表面在沥青中原生且简单,浇注混凝土和木材- ndash;就像在奥尔堡海滨的第一阶段一样。

The master plan for Aalborg Waterfront links the city’s medieval centre with the adjacent fjord, which has previously been difficult for citizens to access due to the industrial harbour and the associated heavy traffic. By tying in with the openings in the urban fabric, a new relationship between city and fjord is created, and what was formerly a back-side is turned into a new, highly attractive front.Following the huge success of the first phase of the new waterfront, designed and realized by C.F. Møller Landscape in collaboration with Vibeke Rønnow Landscape Architects from 2004 to 2013, the second stage continues the same basic approach and adds new variations of spaces centred on the Coop Himmelblau-designed concert hall, the Aalborg House of Music (Musikkens Hus).The master plan for the second stage of Aalborg Waterfront is thus based on the principles from the first stage, with the promenade as a unifying element. It has also drawn inspiration from the meeting between the dunes and the flat foreshore.The central idea of the second phase is the continuation of the waterfront promenade as a “marsh” in combination with a light curving plinth, upon which the buildings are located as in a raised dune landscape.The plinth forms a raised base which unifies the area’s distinctive, freestanding buildings including university buildings, student housing and the concert hall. In this ensemble, the plaza around the concert hall is highlighted by an independent, rectangular plinth.The urban plinth provides flood protection, and the incisions carved into it create a series of spaces with varied functions – protected from the wind by the plinth’s sides, which are designed as seating steps.Spacious plazas are integrated into the promenade sequence, creating lush green spaces with dense groves of trees. The planting consists of trees, shrubs and grasses that are native to North Jutland fjord landscape.In contrast to the fine materials used in the plinth around Musikkens Hus, the other surfaces used in the area are raw and simple, in asphalt, in situ-cast concrete and wood – just as in the first stage of Aalborg Waterfront.

 

奥尔堡滨水区Aalborg-Waterfront-by-CF-Møller-1 奥尔堡滨水区Aalborg-Waterfront-by-CF-Møller-1 奥尔堡滨水区Aalborg-Waterfront-by-CF-Møller-1 奥尔堡滨水区Aalborg-Waterfront-by-CF-Møller-1 奥尔堡滨水区Aalborg-Waterfront-by-CF-Møller-1 奥尔堡滨水区Aalborg-Waterfront-by-CF-Møller-1 奥尔堡滨水区Aalborg-Waterfront-by-CF-Møller-1 奥尔堡滨水区Aalborg-Waterfront-by-CF-Møller-1 奥尔堡滨水区Aalborg-Waterfront-by-CF-Møller-1 奥尔堡滨水区Aalborg-Waterfront-by-CF-Møller-1 奥尔堡滨水区Aalborg-Waterfront-by-CF-Møller-1 奥尔堡滨水区Aalborg-Waterfront-by-CF-Møller-1 奥尔堡滨水区Aalborg-Waterfront-by-CF-Møller-1

 

更多:CF Møller

 

 

 


1
Loading收藏

0条评论