本文由JAJA Architects授权mooool发表,欢迎转发,禁止以mooool编辑版本转载。
Thanks JAJA Architects for authorizing the publication of the project on mooool, Text description provided by JAJA Architects.

 

JAJA Architects:该活动景观是哈博埃尔中心的一个延伸,哈博埃尔中心是哈博埃尔当地社区的体育和文化中心。社区希望设施能够在室内和室外活动之间实现协调一致和轻松过渡,这些设施是户外活动的自然延伸,也为丹麦西海岸恶劣的气候中的市民提供避难。

JAJA Architects:The Activity Landscape is an extension to the Harboøre Center, a sports and culture centre for the local community of Harboøre. The community wanted facilities that could allow coherence and easy transition between indoor and outdoor activities, facilities that would be a natural elongation of being outside, but with possibilities for shelter in the harsh Danish West coast climate.

 

© Rune Johansen
© Rune Johansen
© Rune Johansen

 

由于小城镇社区经常缺少吸引人气和活跃的公共空间,该活动景观引入了一个低成本的体育大厅模式,它提供了一个室外的和隐蔽的非正式空间,轻松的氛围鼓励着人们在这里进行全天和全年的活动和娱乐。

As small-town communities often lack inviting and active public spaces, the Activity Landscape introduces a model for a low-cost sports hall that offers an outdoor and sheltered informal space that playfully encourage activity and recreation, all day and all year round.

 

© Rune Johansen

 

首例活动景观已经成为丹麦哈尔博伊尔流行的焦点。与为正式运动量身定制的传统体育馆不同,活动景观创造了内部和外部空间之间的无缝过渡,为更广泛的非正式和正式使用开辟了道路。从室内和室外滑冰到足球、跳蚤市场或音乐会,活动景观提供了一种新型的公共空间,在这里活动可以延伸到遮蔽空间之外,直至户外。

The first example of the Activity Landscape has become a popular focal point in Harboøre, Denmark. Contrary to traditional sports halls that are tailor-made for formal sports and mostly used during the winter, the Activity Landscape creates a seamless transition between the interior and exterior space, which opens up for a wider range of informal as well as formal usage. From in- and outdoor skating to soccer, flee-markets, or concerts, the Activity Landscape offers a new type of public space where activity can extend beyond the sheltered space and out to the open.

 

© Rune Johansen
© Rune Johansen
© Rune Johansen

 

设计包括两个主要元素:建筑和景观。

建筑在基本结构框架上覆盖了半透明的聚碳酸酯板,本质上是一个大的遮蔽物,减少了眩光,同时提供了室内的自然环境照明,强调了与室外的空间关系。

The design consists of two main elements: The building and landscape.

Cladded with translucent polycarbonate sheets on a basic structural frame, the building is essentially a large shelter that reduces glare while offering a natural ambient lighting indoors that accentuates the spatial relation to the outdoors.

 

© Rune Johansen
© Rune Johansen

 

草地、沥青和混凝土构成的小山起伏起伏,创造出一种趣味景观,与建筑互动,同时鼓励人们在此进行一系列的活动。光滑的沥青和混凝土山丘是溜冰和骑自行车的理想之地。草山更适合攀爬、奔跑和翻滚。总之,山丘和它们的表面创造了一种内外空间组合,鼓励人们在此娱乐和进行社会互动。

Hills of grass, asphalt and concrete undulate in, out and around, creating a playful landscape that interacts with the building while encouraging a range of activities. The smooth asphalt and concrete hills are perfect for skating and bicycling. The grass hills are better suited for climbing, running and tumbling down. Altogether, the hills and their surfaces create an in- and outdoor spatial composition that encourages recreation and social interaction.

 

© Rune Johansen
© Rune Johansen

▼总平面图 Site Plan

© JAJA Architects

▼首层平面图 Ground Floor Plan

© JAJA Architects

 

▼剖面图 Sections

© JAJA Architects
© JAJA Architects
© JAJA Architects

 

 

 

 

建筑师:哥本哈根JAJA建筑师事务所
客户: Michael Lodahl
项目: 灯光大厅和活动景观
面积: + 2,000平方米
地点: 丹麦哈尔博伊尔
年份: 2012 – 2015年
类型: 邀请竞赛
协作: AI Architects, Vision+ Engineers, LOA Fonden奖项: 国际奥委会IAKS奖2017年铜牌
服务: 景观总顾问,建筑副顾问
状态: 已完成
摄影师:Rune Johansen

Architect: JAJA Architects, Copenhagen
Client: Michael Lodahl
Program: Light hall and activity landscape
Size: +2,000 m2
Location: Harboøre, DK
Year: 2012 – 2015
Type: Invited competition, 1. prize
Collaboration: AI Architects, Vision+ Engineers, LOA FondenAwards: IOC IAKS Award Bronze 2017
Service: Main consultant on landscape, sub consultant on architecture
Status: Completed
Photographer: Rune Johansen

 

更多 Read more about: JAJA Architects

 

 


Loading收藏

0条评论