Foster + Partners : 苹果广场Liberty是两个基本元素的集合,一个阶梯广场和一个喷泉。位于米兰最受欢迎的步行街之一的科索·维托里奥·伊曼纽尔附近,游客们被壮观的新喷泉吸引到广场。

Foster + Partners :Apple Piazza Liberty is an ensemble of two fundamental elements, a stepped plaza and a fountain. Located just off the Corso Vittorio Emanuele – one of the most popular pedestrian streets in Milan – visitors are drawn towards the piazza by the sight of the dramatic new fountain.

 

 

该项目是苹果设计团队密切合作的又一个例子,该团队由首席设计官乔纳森·伊夫爵士和零售和在线商店高级副总裁安吉拉·阿伦茨以及Foster + Partners领导。

The project is another example of the close collaboration between the design team at Apple led by chief design officer, Sir Jonathan Ive and Angela Ahrendts, senior vice president of Retail and Online Stores and Foster + Partners.

 

视频

 

标志性的水景是对城市生活乐趣的庆祝,体现了城市的活力,是一种互动的、多感官的体验。游客们通过一个玻璃覆盖的入口进入喷泉,入口被飞溅到26英尺高的玻璃墙上的垂直水柱的景象和声音所包围。这是一个沉浸式的儿童游戏,在喷泉中奔跑,随着阳光透过水面,体验会全天变化,而在夜晚,玻璃天花板会产生万花筒般的效果,水从墙上落下,反射无限地向上传播。

A celebration of the joys of city life and embodying its dynamic nature, the signature water feature is an interactive, multisensory experience. Visitors enter the fountain through a glass-covered entrance enveloped by the sights and sounds of vertical jets of water that splash against the 26-foot high glass walls. An immersive recreation of the childhood game of running through fountains, the experience changes throughout the day as sunlight filters through the water, while at night the glass ceiling creates a kaleidoscopic effect, with the water falling down the walls, and its reflections travelling infinitely up the sky.

 

 

Foster + Partners工作室负责人Stefan Behling评论道:“在意大利创建一个新的公共广场是最大的荣誉和责任,它的广场和城市空间一直激励着我们。喷泉是对我们每个人说话的一种儿童般兴奋的表情。简单来说,它呼应了走进一个大喷泉而不淋湿的想法,以及活着的快乐。”

Stefan Behling, Head of Studio, Foster + Partners, commented: “There can be no greater honor and responsibility than to create a new public plaza in Italy, whose piazzas and urban spaces have always inspired us. The fountain is an expression of child-like excitement that speaks to each one of us. In its simplicity, it echoes the idea of walking into a big fountain without getting wet, and the joy of being alive.”

 

 

喷泉向下流入圆形剧场的底部,圆形剧场是一个新的社交中心,也是“今日苹果”的户外延伸。圆形剧场由宽阔的阳光浸泡的石阶构成,这些石阶下降到街道下方,通向一个舞台,后面有第二个喷泉的水墙。整个广场是由Beola Grigia新建和铺设的,Beola Grigia是伦巴第典型的当地石头,周围有21棵新的gled itsia Sunburst树。

The fountain flows down into the base of the Amphitheatre, a new social hub and an outdoor extension of ‘Today at Apple’. The Amphitheater is defined by broad and sun-soaked stone steps descending below street level and opening up to a stage, backed by a second fountain’s wall of water. The entire plaza is newly created and paved with Beola Grigia – a typical local stone from Lombardy, and surrounded by 21 new Gleditsia Sunburst trees.

 

 

内部是一个明亮的整体空间,象征性地用与上面广场相同的石头雕刻而成。天花板遵循圆形剧场的阶梯轮廓,天窗和背光天花板创新性地将人造光和自然光结合在一起。透过屋顶和楼梯,温暖的阳光透入凹陷的商店深处,将内部与米兰的光线和节奏联系起来,给它一种宽敞的充满阳光的艺术画廊的感觉。通往商店的楼梯由抛光的不锈钢包层悬臂踏板组成,这也成为一种雕塑般的灯光装置,创造了一种戏剧般的激动人心的体验。

The interior is a bright, monolithic space, metaphorically carved out of the same stone as the plaza above. The ceiling follows the stepped profile of the amphitheater, with skylights and backlit ceiling panels that innovatively combine artificial and natural light. Through the roof and stairs, warm shafts of sun penetrate deep into the sunken store, connecting the interior with the light and rhythm of Milan and giving it a feel of a spacious daylight-filled art gallery. The stairs leading into the store consist of polished stainless-steel clad cantilevering treads that also become a sculptural light installation, creating a theatrical and exciting experience.

 

 

任命: 2014年
客户:苹果公司
完成日期: 2018年7月26日

Appointment: 2014
Client:  Apple Inc
Completed: 26July,2018

更多:Foster + Partners


8
Loading收藏

0条评论