本文由McGregor Coxall授权mooool发表,欢迎转发,禁止以mooool编辑版本转载。
Thanks McGregor Coxall for authorizing the publication of the project on mooool, Text description provided by McGregor Coxall.

 

McGregor CoxallBallast岬角公园是一处充满后工业气息的水岸公园。这一屡获殊荣的项目坐落于悉尼内港的Birchgrove半岛,占地2.5公顷。场地前身为一处炼油厂,土地曾经遭受了污染。这里从原住民居住地历经辗转,成为了美国加德士石油公司的炼油厂,之后在当地群众的活动引导下变为公共用地,所以场地具有丰富的历史背景 。McGregor Coxall作为项目的总设计顾问,承担了包括项目管理、设计扩初、施工图制作与合同管理等一系列工作。项目延续了设计公司强烈的永续环境设计意识,整个场地的建设都采用了回收的材料。风轮发电机代表了当地从使用化石燃料走向清洁能源的历史阶段。设计中整体雨洪管理和循环系统的应用,保证了经此地汇入悉尼港的雨污都经过净化处理,使自然与人类活动得到了充分协调,达到一个平衡与和谐的状态。

McGregor CoxallThis multi award winning 2.5ha post industrial waterfront park is located on a contaminated former lubricant production site on the Birchgrove Peninsula in the inner reaches of Sydney harbour. The site’s richly layered history included occupation by indigenous people, construction of the ’Menevia’ marine villa in the 1860’s, quarry use for ship ballast and finally petroleum distillation by Caltex from the 1920’s until 2002. As lead consultant, McGregor Coxall undertook project management, design development, construction documentation and administered the construction contract for the client. This project’s design is driven by a strong environmental agenda where recycled materials are used site wide. Wind turbine generators reflect a movement away from fossil fuels and an integrated stormwater management and recycle system ensures that all stormwater entering Sydney Harbour from the site has been cleaned and polished prior to its discharge.

 

▼场地鸟瞰 Site Aerial

Image courtesy of ©McGregor Coxall
Image courtesy of ©McGregor Coxall
Image courtesy of ©McGregor Coxall
Image courtesy of ©McGregor Coxall
Image courtesy of ©McGregor Coxall

 

▼碎石墙,100%碎石回收+100% 场地土壤回填+100%碎骨料回收 Rubble walls with 100% recycled rubble, 100% site-soil back fill and 100% recycled crushed aggregate.

Image courtesy of ©McGregor Coxall
Image courtesy of ©McGregor Coxall
Image courtesy of ©McGregor Coxall
Image courtesy of ©McGregor Coxall
Image courtesy of ©McGregor Coxall

 

▼场地上保留的油罐 Reserved oil tanks on the site

Image courtesy of ©McGregor Coxall
Image courtesy of ©McGregor Coxall

 

▼油环,25%油罐表皮再利用与100%风力利用 Lube ring with 25% recycled tank skin and 100% wind power

Image courtesy of ©McGregor Coxall

▼总平面图 Plan

Image courtesy of ©McGregor Coxall

 

▼资源利用分析 Resource Diagram

Image courtesy of ©McGregor Coxall

 

 

 

客户: 悉尼海港滨海管理局
项目日期: 2006 – 2009年
项目地点: 澳大利亚悉尼
总场地面积: 2.5公顷

奖项:
Azure出版公司- AZ优秀设计奖,2011年
-最佳国际滨水设计奖,2010年
建筑产业新闻- BPN国家可持续发展奖,2009年
新南威尔士州LNA景观承包商协会和ACT – 2009年度建造奖
澳大利亚国民信托组织(新南威尔士州)——适应性再利用高度赞扬奖,2010年
派萨特格国际- 罗莎·巴尔巴国际景观奖,2014年
芝加哥雅典娜建筑设计博物馆- 国际建筑奖,2011年
CCAA – CCAA加强公共领域国家卓越奖,2011年
澳大利亚景观设计师协会- 优秀设计奖,2010年
滨水中心- 优秀国际滨水设计奖,2010年
澳大利亚景观设计师协会,2009年度建造奖

Client: Sydney Harbour Foreshore Authority
Project Date: 2006-2009
Project Location: Birchgrove, Sydney, Australia
Total Site Area: 2.5 ha

Awards:
Azure Publishing Inc. – AZ Award for Design Excellence, 2011
– Top Honour International Waterfront Award, 2010
Building Product News – BPN National Sustainability Award, 2009
LNA Landscape Contractors Association of NSW and ACT – Construction of the Year, 2009
The National Trust of Australia (NSW) – National Trust Australia Award for Adaptive Reuse Highly Commended, 2010
Paisatge International – Rosa Barba International Landscape Prize, 2014
The Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design – International Architecture Award, 2011
CCAA – CCAA National Award for Excellence in Concrete to Enhance the Public Domain, 2011
Australian Institute of Landscape Architects – Award for Excellence in Design, 2010
The Waterfront Centre – Top Honour Excellence International Waterfront Award, 2010
Australian Institute of Landscape Architects – Construction of the Year, 2009

 

更多 Read more about:McGregor Coxall

 


Loading收藏

0条评论