比尔和梅林达盖茨基金会校区位于西雅图市中心,被设计作为全球工作和对话的一个当地的场所。 从历史上看,校园的城市遗址是湿地里的黑暗沼泽地。 这一自然历史成为振兴该遗址的跳板,随着时间的推移,该遗址已经严重退化并与邻近的社区隔离开来。

Located in downtown Seattle, the Bill & Melinda Gates Foundation Campus is designed as a locally grounded environment for global work and dialogue. Historically, the campus’s urban site was a dark-watered bog in a wetland meadow. This natural history became the springboard for revitalizing the site, which over time had become badly degraded and isolated from adjacent neighborhoods.

 

Bill & Melinda Gates Foundation Campus by GGN

Bill & Melinda Gates Foundation Campus by GGN

为了将校园融入周围密集的社区,一些景观特征(包括步行道和水岸)与街道网络和相邻建筑物对齐。 一个内部庭院“漂浮”在种植着当地芦苇的雨水花园中,校园里种植了乡土植物和可食用的植物,包括蓝莓和大叶枫。

雨水被绿色屋顶过滤,从铺砌区域引入一百万加仑的蓄水池。 实施这种新的水资源管理方法为城市流域的其他项目开辟了先例。 校园目前每年会收获330万加仑的雨水。

To integrate the campus into the dense surrounding neighborhoods, landscape features – including pathways and water edges – are aligned to the street grid and adjacent buildings. An internal courtyard ‘floats’ on rainwater gardens planted with native reeds, and the campus is planted with native and edible plants, including blueberries and Big Leaf Maples.

Rainwater is filtered by green roofs and directed from paved areas into a million-gallon cistern. Implementing this new approach to water stewardship set a precedent for other projects in urban watersheds. The campus is currently harvesting 3.3 million gallons of rainwater a year.

 

Bill & Melinda Gates Foundation Campus by GGN Bill & Melinda Gates Foundation Campus by GGN

Bill & Melinda Gates Foundation Campus by GGN Bill & Melinda Gates Foundation Campus by GGN Bill & Melinda Gates Foundation Campus by GGN Bill & Melinda Gates Foundation Campus by GGN Bill & Melinda Gates Foundation Campus by GGN Bill & Melinda Gates Foundation Campus by GGN

奖项
2014年ASLA国家卓越奖
2014年WASLA优异奖
2012年部门奖,IES照明奖

精选出版物
“分享财富” Betsy Anderson. 景观建筑杂志,2014年11月
“在西雅图,一个谦逊,正念的校园” J. Michael Welton. 建筑师+工匠,2014年10月2日
“Shannon Nichol在盖茨基金会校园里留下了自己的印记” Valerie Easton. “西雅图时报”,2011年7月9日

 

细节
地点:华盛顿州西雅图
面积:12英亩
客户:比尔和梅琳达盖茨基金会
完成日期:2011年

项目团队
NBBJ,建筑师
ARUP,结构工程师和MEP / AV
KPFF,土木工程师
GGN,景观设计师
CMS Collaborative,喷泉顾问
杰弗里布鲁斯和公司,灌溉和土壤

DETAILS
Location: Seattle, WA
Size: 12 acres
Client: Bill and Melinda Gates Foundation
Completion Date: 2011

PROJECT TEAM
NBBJ, Architect
ARUP, Structural Engineer and MEP/AV
KPFF, Civil Engineer
GGN, Landscape Architect
CMS Collaborative, Fountain Consultant
Jeffrey Bruce and Co., Irrigation and Soils

更多:GGN


Loading收藏

0条评论