本文由 朴乔景观 授权mooool发表,欢迎转发,禁止以mooool编辑版本转载。
Thanks POPJOY for authorizing the publication of the project on mooool, Text description provided by POPJOY.

 

朴乔景观: 项目位于重庆市渝北区,以美式红砖建筑为基调,景观希望将常春藤院校的空间特点以及雕塑、草地等典型元素植入场地,结合经典时尚符号,展现一个符合现代审美格调的学院风精神场所。

POPJOY:  The project is located in Yubei District, Chongqing. American architecture with red bricks as the keynote. The landscape is designed to combine the spatial characteristics and landscape elements of the Ivy League, combining classic fashion symbols to showcase a modern aesthetic style.

 

 

“preppy look ”译为学院风、预科生风格,通常指的是在读或者即将进入“常春藤”院校就读的学生的穿衣风格。它作为一种上流社会精英的标志,风靡上世纪80年代,代表着干净、内敛、有品位的特质,追求一种不张扬的知性魅力。

“preppy look” translates into a college style, preppy style, usually refers to the dressing style of students who are reading or about to enter the “Ivy” college.

 

 

 “迷宫”是精神之旅的隐喻,后场空间有别于传统示范区戏剧化效果,用“迷宫”表现学者探索自我的精神,展现一个宁静幽远的世界,人可以于此沉思、探索知识的奥秘。

The “maze” is a metaphor for the spiritual journey. The backcourt space is different from the previous project. The “maze” is used to express the spirit of the scholars to explore the self, showing a quiet world where people can meditate and explore the mysteries of knowledge.

 

 

迷宫图案源自于沙特尔大教堂的地面铺装,人们认为迷宫是发现自我的地方,在这个迷宫中到达中心的路径是最长的,因此它重要的不是快速到达,而是在行走中的思考与体验。

The pattern originates from the ground of Chartres Cathedral. People think that the maze is the place to discover the self. The path to the center in this maze is the longest, so the fast arrival is not its focus, the focus is on thinking and experience in walking.

 

特色水景  Water Feature

 

前场以开敞的方庭空间为基调,以代表常春藤院校精神的名人雕塑来塑造学院记忆感,将各校经典校训、名言进行景观元素表达,铺装来源于Burberry经典英伦格纹样式,旨在营造出时尚与知性共存的交流广场空间。

The front field is designed as an open courtyard space, and the sculptures representing the spirit of Ivy League are used to shape the memory of the college. The classic school mottos and famous words of each school are transformed into landscape elements. The pavement comes from Burberry classic plaid style, aiming to create fashion, intellectual square space.

 

 

▼前场夜景效果  Night View of Front Area

 

Burberry经典英伦格纹样式的铺装样式营造出时尚与知性共存的交流广场空间  The pavement comes from Burberry classic plaid style, aiming to create fashion, intellectual square space.

 

 

画家拉斐尔通过壁画《雅典学院》追忆那个高度理想的黄金时代,体现了艺术家对于人类中追求智慧与真理者的集中赞扬。我们希望“学院风”所代表的探索与求真精神能长久的留存于人们的生活之中。

The painter Raphael recalls the highly ideal golden age through the mural “The School of Athens”, which embodies the artist’s praise for those who pursue wisdom and truth. We hope that the spirit of exploration and truth-seeking represented by the “preppy look” will remain in people’s lives for a long time.

 

▼总平面图  Plan

 

 

项目名称:重庆瀚学融府
景观设计:朴乔景观
项目面积:1.0万平方米
项目区位:重庆市渝北区
建成时间:2018年7月
摄 影:Holi河狸景观摄影

Project name: Campus Mansion
Landscape design: Popjoy
landscape area: 10000m²
Project location: Yubei District, Chongqing
Completion date: July 2018
Photograph: Holi landscape photography

 

更多 Read more about:Popjoy 朴乔景观

 


6条评论