本文由 Sordo Madaleno Arquitectos 授权mooool发表,欢迎转发,禁止以mooool编辑版本转载。
Thanks Sordo Madaleno Arquitectos for authorizing the publication of the project on mooool, Text description provided by Sordo Madaleno Arquitectos.

 

Sordo Madaleno Arquitectos:在墨西哥金塔纳罗奥美丽的科苏梅尔岛上,这个1325平方米的豪华住宅项目位于一个5200平方米的场地上,拥有丰富的当地植被和38米的海滨,可以欣赏墨西哥加勒比海的壮丽美景。

Sordo Madaleno Arquitectos:On the beautiful island of Cozumel in Quintana Roo, Mexico, this 1,325 sqm luxury residential project is located on a 5,200 sqm site with abundant local vegetation and 38 meters of beachfront, offering superb views of the Mexican Caribbean.

 

© Sordo Madaleno Arquitectos, photo by Rafael Gamo
© Sordo Madaleno Arquitectos, photo by Rafael Gamo

 

该项目基于充分尊重场地及其现有植被的指导理念,其设计体现了当代语言与自然环境之间的协调统一。

The project is based on the guiding concept of fully respecting the site and its existing vegetation, resulting in a design that reflects a clear unity between the contemporary language and natural surroundings.

 

© Sordo Madaleno Arquitectos, photo by Rafael Gamo

 

起伏的地形包括位于中心的一个明显的自然凹陷。住宅就坐落在这个中空的上方,植被可以在住宅下方继续生长,其自身也有机地融入到可居住空间中。

The undulating topography of the terrain includes a significant natural depression at the center. The residence is sited over this hollow, allowing the vegetation to continue beneath the project and to integrate itself organically into the habitable spaces.

 

© Sordo Madaleno Arquitectos, photo by Rafael Gamo

 

建筑方案体现在两个层面上,这两个层面通过桥梁和露台与外部游泳池和海滩区域相连。就体量而言,该住宅形成了一个L形,立面上的实体和空隙相互作用,依靠内部功能在室内外创建有趣的空间关系,这样,每个房间都有交叉通风和自然照明。

The architectural program is contained over two levels which connect by means of bridges and terraces to the exterior pool and beach areas. In volumetric terms, the project forms an L-shape with an interplay of solids and voids in its façades that depend on the interior functions to create interesting spatial relationships between inside and outside. In this way, each room is provided with cross ventilation and natural illumination.

 

© Sordo Madaleno Arquitectos, photo by Rafael Gamo
© Sordo Madaleno Arquitectos, photo by Rafael Gamo

 

住宅的主入口位于东北方向,靠近场地边界,在底层分配了社交