本文由SAOTA授权mooool发表,欢迎转发,禁止以mooool编辑版本转载。
Thanks SAOTA for authorizing the publication of the project on mooool, Text description provided by SAOTA.

 

SAOTA:项目坐落在希戈瓦叶郊区标志性的山脚下,可以俯瞰开普敦城市和港口。在获得卓越奖47年后,House Invermark获得了开普敦建筑研究所( CIFA )一项声望很高的嘉奖,以表彰设计师对建筑设计做出的杰出贡献。

SAOTA:Located in the leafy suburb of Higgovale, set below the iconic Table Mountain, House Invermark overlooks the city and harbour of Cape Town. Forty seven years after receiving a medal for excellence, House Invermark has been awarded a prestigious Commendation from the Cape Institute for Architecture (CIFA), in recognition of noteworthy contributions to architecture.

 

 

项目最初是由杰出的南非建筑师吉尔伯特·科尔林于1969年为自己设计的,设计灵感来自两座标志性的现代主义住宅。这栋房子于2013年由SAOTA的建筑师斯蒂芬·安东尼购买,当时它处于年久失修的状态,经历了许多与建筑语言完全不符的改造和扩建。如果没有安东尼的介入,它可能会被直接拆除,因为如果作为当代建筑的典范,它的地位并没有得到社会的认可。

Designed originally for himself by respected South African architect Gilbert Colyn in 1969, it was inspired by two iconic modernist houses, namely that of Phillip Johnson’s 1949 Glass House and Mies van der Rohe’s 1951 Farnsworth House. The house was purchased by architect Stefan Antoni, director at SAOTA, in 2013. By this stage it had reached a poor state of disrepair and featured numerous inappropriate alterations and additions totally out of character with the language of the building. Had it not been for Antoni’s intervention, it might have faced demolition as its heritage status as being a fine example of contemporary architecture was not recognised.

 

 

SAOTA工作室精心细致的改造设计使该建筑恢复了原状,增强了整体结构,同时其生活体验也得到了显著改善,能够与当代的生活节奏保持一致。为促进与当代生活之间的联系,在该建筑的生活功能区,厨房、主卧和浴室、结构和屏风都已被拆除。

SAOTA’s careful and sensitive alterations and additions have returned the threatened building back to its original state, enhanced its overall composition and significantly refined the living experience to bring it up to date with contemporary living. In the living area, kitchen, main bedroom and bathrooms, structure and screens were removed to facilitate improved flows associated with contemporary living.

 

 

外部空间的配置也发生了变化,包括游泳池从较暗的一侧转移到了阳光明媚的临海一侧,增强了私密性。这让庭院变成了一个家庭花园,种植了草坪和一排接骨木树(Sambucus Nigra),并沿着新的线性水系排布,同时街道界面也进行了改造,这些变化大大增强了住宅的景观体验。值得注意的是在改造工程竣工后,这栋新的房子给吉尔伯特·科尔林留下了很好的印象。

Changes were also effected to the exterior spatial configuration involving the relocation of the swimming pool from the darker mountain side to the sunny street sea view side, providing much needed privacy from the street. This freed the courtyard to become a family garden planted with lawn and a row of Elderflower (Sambucus Nigra) trees running along a new linear water feature. The street interface was also substantially redesigned. These changes have served to significantly augment the experience of the house relative to the landscape. It is noteworthy that when Colyn viewed the house after its completion, he was suitably impressed.

 

  

  

项目获得了2017年CIFA表彰
House Invermark Awarded 2017 CIFA Commendation

 

项目名称: INVERMARK
项目地点: 南非开普敦
建筑和室内设计公司: SAOTA and Gilbert Colyn (1969)
项目建筑师: Stefan Antoni和Leah Johnson
数据测量: SBDS
咨询工程: Moroff & Kühne
主承包商: Mansvelt Construction
室内设计: ARRCC和Home Owner
室内装饰: OKHA
艺术品: Tanya Bonello, Marti Kossatz, Michaela Rinaldi和Anton Smit
景观设计: Nicholas Whitehorn
项目摄影师: Adam Letch和Stefan Antoni

Project name: INVERMARK 
Project Location: Cape Town, South Africa
Architects & Interior Architects: SAOTA and Gilbert Colyn (1969) 
Project Architects: Stefan Antoni and Leah Johnson
Quantity Surveyor: SBDS
Consulting Engineers: Moroff & Kühne
Main Contractor: Mansvelt Construction
Interior Design: ARRCC and Home Owner
Interior Décor: OKHA 
Artwork: Tanya Bonello, Marti Kossatz, Michaela Rinaldi and Anton Smit
Landscaping: Nicholas Whitehorn
Project Photographer: Adam Letch and Stefan Antoni

 

更多 Read more about: SAOTA

 


Loading收藏

0条评论