LEES+Associates:新的伊卡卢伊特公墓在纪念北极的同时,也为社区提供了一个神圣的空间来埋葬和纪念他们的人民。设计过程包含了景观设计师、工程师、市政领导、居民和因纽特老人两年的合作,他们的贡献使设计对场地有了独特的理解。通过使用当地的材料、手工艺品和因纽特人的标志性符号,公墓在土地与人类之间建立了牢固的联系。

LEES+Associates:The new Iqaluit Cemetery celebrates the arctic while providing the community with a sacred space to bury and commemorate their people. The design process was based on a two year collaboration of landscape architects, engineers, municipal leaders, residents, and Inuit elders, whose contribution invested the design with a unique understanding and appreciation of the site. Through the use of local materials, artifacts and iconic symbols of the Inuit, the cemetery has established a strong connection between the land and the people it will serve.

 

 

总平面图  Master Plan

 

该设计利用了当地的传统,侧重于当地的资源、具有文化意义的材料和简单的形式以尊重土著传统。风化的巨石形成了一个坚固的几何形道路,即使被大雪覆盖也能看到。

The design draws on local and traditional knowledge with a focus on locally-sourced, culturally meaningful materials and simple forms to honour indigenous traditions. Weathered boulders create a strong geometry of pathways, visible even under snow.

 

  

 

该场地的中央道路只允许步行进入,它将游客带到仪式聚集区,该区域以直立的弓头鲸颌骨做成的拱门为结尾。这些纪念性骨头锚在中心区域勾勒出对面大海的景色,象征着人与来世的联系,并向该地区的猎人们致敬。

Designed to be accessed on foot, the site’s central pathway takes visitors to the ceremonial gathering space, which terminates at an archway of upstanding bowhead whale jaw bones. From the central area, the monumental bones anchor and frame the view towards the sea, symbolizing a connection to the afterlife, and honouring the community’s hunters.

 

 

设计团队开发的新的操作程序要求维护和操作人员需要获取新技能和通信协议。在夏季,由于永久冻土层深度的季节性波动,气温升高意味着坟墓开启和关闭的周转时间更快。新公墓的管理流程要求所有参与埋葬过程的人要能够进行有效沟通,包括向社区居民传达如何以及何时在修复后的墓地中更换苔原。现在这是一个活跃的墓地,维护人员会继续在埋葬后恢复苔原上的草。在保护苔原地貌的执行过程中需要非常小心,同时这也提升了社区人民的参与感和自豪感。

The new operational procedures developed by the design team required maintenance and operations staff to acquire new skills and communication protocols. In summer months, warmer temperatures mean faster turnaround times for grave opening and closing due to seasonal fluctuations in the depth of permafrost. The new cemetery’s management procedures require effective communication between all involved in the burial process, including relaying to community residents how and when tundra is replaced in restored burial areas. Now an active cemetery, maintenance staff continue the practice of restoring tundra grasses after burials. While demanding great care in its execution, the preservation of the tundra landscape also affords opportunities for community participation and pride.

 

 

如今,城市里的人们频繁地使用着这个场地,这表明了居民对墓地的看法发生了转变。在市长的一段话体现了该场所的价值:“谢谢你们创建了这个尊重地域特性的墓地。”从被动娱乐到纪念,该场地是一个重要的公共开放空间,用来纪念社区以及北极景观。

Today, the frequent and varied use of the site by people in the city demonstrates a transformation in the residents’ perception of what a cemetery can and should be. The value of the site is reflected in the words of the Mayor: “Thank you for creating this cemetery that is so respectful of this place.” From passive recreation to remembrance, the site is an important public open space that celebrates the community and its arctic landscape.

 

客户/地点: 加拿大伊卡卢伊特市( 2014年)

项目创新:
弓头鲸骨创造了一个具有文化和精神意义的墓地。
保护脆弱的苔原生态系统。
公墓维护考虑到了北方的气候特征。

项目分包顾问:
Coffey土工技术公司
加拿大V3公司
BPTEC工程

Client/Location: City of Iqaluit, NU (2014)

Project Innovations:
Bowhead whale bones create a culturally and spiritually significant cemetery feature.
Preservation of delicate tundra ecosystem.
Cemetery maintenance for northern climate incorporated in the design.

Project Sub-consultants:
Coffey Geotechnics
V3 Companies of Canada
BPTEC Engineering

更多 Read more about:LEES+Associates


Loading收藏

0条评论