Stu/D/O Architects就是狂热种树份子,在他的作品中你一定会与树不期而遇。

Stu/D/O Architects is an avid tree planting enthusiast, and in his work you will inevitably encounter trees.

 

1▼与树木无缝共存的艺术社区 Naiipa Art Complex

 

这种体验可能是行走在树梢上。

The experience could be walking on the treetops.

 

 

也可能是穿过一片树林,就连建筑也被弱化了,静静的隐于树梢之中。在他的另一个项目中,你可能还要和树抢占空间。

It could also be through a forest where buildings are weakened and quietly hidden in the woods. In another of his projects, you may have to compete with trees for space.

 

2▼泰国Kurve 7社区购物中心

 

并不宽敞的内街空间,人只是穿行其中的游客,树才是常驻群体。每个转折的角落都种满了树。

In less spacious street space, people are just tourists walking through it, trees are the resident group. Every corner of the turning point is covered with trees.

 

 

 

可以说设计师对树非常的宠爱,入口镂空的天井空间专门为了大树的生长所需而设计,最终,自然也会给你回馈,站在挑台你可以欣赏它美丽的树梢。

It can be said that designers like trees very much. The patio space at the entrance is specially designed for the growth of the tree. In the end, nature will give you feedback and you can enjoy its beautiful treetops standing on the platform.

 

 

Stu/D/O Architects的项目中打造了众多与树贴近的方式,比如一个架在树梢的露台。

Stu/D/O Architects has created many ways to get close to the tree, such as a terrace in the treetop.

 

3▼宁静的自然”王国” The City Pattanakarn

 

在住宅项目中,1819在树梢搭了个小房子,让我们可以从容的向小屋走去,一路向上,体验穿过树干,慢慢靠近树梢的过程。最终你可以选择在架空的小屋里停留,休憩。

In the residential project, 1819 built a small house at the treetop, so that we could walk leisurely towards the cabin, and experience the process of walking through the tree trunk and approaching the treetop slowly. In the end, you can choose to stay in the overhead cabin and have a rest.

 

 

人有时候就是如此单纯,只需要一条漂浮的路径就能满足我们内心的悸动。而1819做的就是这么的直接。

Sometimes, people are so simple that they only need a floating path to satisfy our inner throb. And 1819 did it so directly.

 

4▼曼谷高层楼盘 M JATUJAK

 

体验过树梢的小屋,你也可以选择隐藏于树林里的专属小空间。享受一次娴静的体验,它们就静静的安置在被绿意包裹的树林里。Sanitas Studio设计的曼谷高层住宅 M JATUJAK庭院就是如此。

After experiencing the treetop cabin, you can also choose to hide in a small space in the woods. Enjoy a quiet experience and they will be quietly placed in the woods wrapped in green. This is the case with the M Jatujak Courtyard, a Bangkok high-rise house designed by Sanitas Studio.

 

 

 

隐于自然的小包厢就散落在树林里。让你体验在绿林夹道的小径中穿梭,最终选择在包厢里贴近自然。

Hidden in the nature of the small box is scattered in the woods. Let you experience traveling through the path between the green forest and the road, and finally choose to be close to nature in the box.

 

 

而建筑外沿的悬挂空间,也可以做到简单而动人。

And, The hanging space on the outer edge of the building can also be simple and moving.

 

5▼泰国IDEO Samyan-Rama4 住宅公寓景观

 

T.R.O.P住宅后场庭院以流动的森林为设计理念,打造多维度的空间,线型流动,打造了一个自由的维度,在这里你也可以顺着台阶一步一步登上屋顶,与树梢肩并肩,享受阳光的沐浴。

T.R.O.P designed the backyard of the residential with flowing forest as the design concept, creating multi-dimensional and linear flow space, creating a free dimension, where you can also climb the roof step by step along the steps and enjoy the sunshine side by side with the treetops.

 

 

你也可以在廊下的阴影里闲躺,或者来一场空中慢跑。Redland-scape设计的Ideo O2项目就提供了一条令人惊叹的多维度的立体有氧健身慢跑道,这条慢跑道它串联起了各个户外运动空间,全方位多维度的体验,使其成为曼谷房地产市场上罕见的项目。

You can also lie in the shadow of the porch, or take a jog in the air. The IDEO O2 project designed by Redland-scape provides an amazing multi-dimensional aerobic jogging track, which connects various outdoor sports spaces and experiences in all dimensions, making it a rare event in Bangkok’s real estate market.

 

6▼曼谷“氧气公园”公寓景观Ideo O2 Park

最吸引人眼球的莫过于那条700米长穿梭于树梢的架空有氧快速运动道,考虑使用的节奏需求还打造了一条空中回转漫步道,满足了不同的户外运动需求。

 

透着晨光,穿梭于树梢的有氧慢跑道,我想,如果我住在这里,我也会少睡一些懒觉多一些户外运动吧。在泰国设计师的众多项目中,你都能感受到一股浓浓的森林气息,下面T.R.O.P这个项目也是如此。

Through the morning light, walking through the treetops on the aerobic jogging track, I thought if I lived here, I would sleep less and exercise more outdoors. In many projects by Thai designers, you can feel a strong forest flavor, and so can the T.R.O.P project below.

 

7▼雨林智慧的延续 – 泰国考艾Botanica住宅和酒店

 

架空层里厚重的结构柱让我想起了森林里高大的乔木。架空区域就犹如森林里被树冠遮蔽了阳光的林下空间,尽管它缺乏阳光,但大自然却在这种艰苦的环境下茁壮成长,以便生存,比如喜阴的蕨类。

The heavy structural columns in the overhead floor remind me of the tall trees in the forest. The overhead area is like a forest under-forest space covered with sunlight by a crown. Despite its lack of sunlight, nature still has many plants that thrive in this difficult environment, such as shade – loving ferns.

 

 

序列的结构柱与自然笔直的树干有着强烈的统一感和归属感。

The structural column of the sequence has a strong sense of unity and belonging with the natural straight trunk.

 

 

当设计师把这种雨林空间引入商场又是什么样的一种体验。

What’s it like when a designer brings this rainforest space into a mall?

 

8一个聚有“林气”商业步行街 Mega Food Walk

 

Landscape Collaboration设计的Mega Bangna大型美食街内庭景观,是一个延伸的半户外扩展区,项目“通过流动的购物体验将城市生活与自然联系起来”一个由木质台阶组成的放松露天剧场,将游客带入到一个充满活力,极具森林质感的餐饮商业步行通道空间,通过互动景观装置,能让游客在一个舒适的小气候环境下拥有一个愉快的体验。

The Mega Bangna food street inner court landscape designed by Landscape Collaboration is an extended semi-outdoor expansion area. The project ” Linking City Life with Nature through Mobile Shopping Experience” is a relaxing outdoor theater composed of wooden steps, bringing tourists into a vibrant, forest-like food and beverage commercial walkway space. Through interactive landscape devices, tourists can have a pleasant experience in a comfortable microclimate environment.

 

 

设计的“森林”采用亚热带到热带气候的植物为环境调色板,包括精致的蕨类植物和苔藓,创造出一种独特的商业景观氛围,将周围的餐厅与自然绿色融为一体。

The designed ” forest” uses plants with subtropical to tropical climate as the environmental palette, including delicate ferns and moss, to create a unique commercial landscape atmosphere, integrating the surrounding restaurants with natural green.

 

 

穿越商业的森林廊道,在水面上漂浮着的体验式木板路和巨大的大理石石板路交叉在一起,显示出精致和未经提炼的材料形式以及和不同颜色的双重对比。LAB设计的泰国曼谷新视觉购物商业广场景观又将带给你给你不同的森林视觉体验。

The forest corridor through commercial , the experiential plank road floating on the water and the huge marble slab road intersect, showing exquisite and unrefined material forms and double contrast with different colors. The Central Festival East Ville landscape in Bangkok designed by LAB will give you a different forest visual experience.

 

9▼泰国曼谷新视觉购物商业广场景观 Central Festival East Ville

 

丛林和树梢总是令人向往,当它出现在商业空间,会让你有种穿越的感觉。LAB景观设计事务所设计的Central Festival East Ville坐落于泰国曼谷东区,占地8.2公顷土地,斥资60亿泰铢打造,整座购物中心的空间设计上,汇集了许多大型城市的都会风格,像是纽约、伦敦和东京等元素,并且巧妙地运用室内与户外的空间,打造如住宅社区般的大都会购物中心,让人在逛街的同时,还能欣赏绿树林荫的舒服景色,营造惬意的氛围。

Jungle and treetop are always desirable. When it appears in commercial space, it will make you feel like crossing. The Central Festival East Ville designed by LAB Landscape Design Office is located in the east side of Bangkok, Thailand, covering an area of 8.2 hectares and spending 6 billion baht. The space design of the entire shopping center integrates the metropolitan style of many large cities, such as new york, London and Tokyo, and skillfully uses the indoor and outdoor space to create a metropolitan shopping center like a residential community, allowing people to enjoy the comfortable scenery of green trees and trees while shopping and create a pleasant atmosphere.

 

 

悠闲自得的动物们似乎不会被人打扰。新的自然体验已经成为中央艺术节的主题。景观设计结合了在自然环境和植物中购物的新体验,并将这些自然元素与动物工艺品融合在一起,创造了“城市丛林”的氛围。

Relaxed animals do not seem to be disturbed. The new natural experience has become the theme of the Central Arts Festival. Landscape design combines the new experience of shopping in natural environment and plants, and combines these natural elements with animal handicrafts to create an atmosphere of ” urban jungle”.

 

 

即使在挤满植物的空间里,也会让你不经意间与静谧休闲的小角落不期而遇。让休憩的空间与丛林紧密结合。在Shma公园项目中,一条以静态的雕塑形式呈现的波浪桥即将带你穿越一片生态湿地。

Even in a space full of plants, you will inadvertently meet with a quiet and relaxing corner. Let the rest space closely combine with the jungle. In this Park project designed by Shma, a wave bridge in the form of a static sculpture will soon take you across an ecological wetland.

 

10▼生态林地的波浪桥 The wave bridge

 

它的本质是一座浮桥,它的作用就是穿梭其中的人的载体。起伏的围栏只是它包裹的外衣,让它成功的融入到自然中。

Its essence is a floating bridge, and its function is the carrier of people who travel through it. The undulating fence is just the coat it wraps around, allowing it to successfully blend into nature.

 

 

Shma的另一个项目,“城市森林”- Mori HAUS度假公寓不仅为居住者提供了一个小型的城市森林,还是城市住宅环境和自然栖息地的一次高度融合。

Another project designed by Shma, Mori HAUS resort offers not only a small urban forest for the occupants, but also a highly integrated urban residential environment and natural habitat.

 

11▼“城市森林”- Mori HAUS度假公寓

 

社区打造了一个多维度的空间为居民提供了屋顶休息室,为热带绿地中的生态和娱乐提供了完美的环境。

The community has created a multi-dimensional space to provide residents with a roof lounge and a perfect environment for ecology and entertainment in the tropical green space.

 

 

Mori HAUS是Sansiri“HAUS”品牌旗下的第二座永久性住宅,融合了现代建筑与自然元素。这座低层公寓在其设计中融入了大自然元素,例如自然风格的石材地板,以及充分利用自然光线的室内装饰和玫瑰金材料。

Mori HAUS is the second permanent house under the Sansiri “HAUS” brand, which combines modern architecture with natural elements. The low-rise apartment incorporates elements of nature in its design, such as natural stone flooring, as well as interior decoration and rose gold materials that make full use of natural light.

 

 

以上分享了艺术街区、住宅、商业、湿地公园,下面分享一个被森林包裹的学校项目。

The above shared art blocks, houses, businesses and wetland parks, while the following shared a school project wrapped in forest.

 

12▼泰国Purple Elephant国际学校 ,一个森林空中花园

 

Landscape Tectonix Limited将所有功能空间提升到地面以上,并将它们连接起来, 在学校内部建立起一座“森林”。设计整合了花园、游乐场和户外教室,成为了一个户外学习玩耍为一体的大花园,让“孩子们”能够以自己的想象力和创造力发挥、停留和学习。

The Landscape Tectonix Limited lifts all functional Spaces above the ground and connects them together to create a “forest” within the school. The design integrates garden, playground and outdoor classroom into a big garden integrating outdoor learning and playing, enabling “children” to play, stay and learn with their own imagination and creativity.

 

 

所有升高的走道,创造出发现感,在整个花园中都有很好的连接,为孩子们提供了户外的教室和儿童多功能空间。

All raised walkways, creating a sense of discovery, are well connected throughout the garden, providing children with outdoor classrooms and children’s multi-functional Spaces.

 

 

 

更多 Read more about:泰国


Loading收藏

0条评论