本文由Studio mk27授权mooool发表,欢迎转发,禁止以mooool编辑版本转载。
Thanks Studio mk27 for authorizing the publication of the project on mooool, Text description provided by Studio mk27.

 

Studio mk27:该项目位于热带雨林地区保利斯塔海岸,地形多山,植被茂密。将住宅引入这一景观的目的是优化建筑与自然之间的联系,使人们可以在住宅内眺望大海,阳光也可以照射到内部空间。此外,住宅在场地上的位置是植被中先前空出的区域。

Studio mk27:The project is located on the paulista shore in the region of the Rain Forest and the land has a mountainous topography with dense vegetation. The introduction of this house to this landscape has the objective of optimizing the connection between architecture and nature, privileging the view looking out to the ocean and the incidence of sunlight in the internal spaces. Furthermore, the positioning of the house on the site obeyed the previously-open area in the vegetation.

 

© Fernando guerra
© Fernando guerra

 

房子的主体部分是从地面抬高的,因此,这座房子从山上伸出来,看起来似乎是与地形融为了一体。斜坡和建筑之间的连接元素——例如木质平台——被塑造成现有土地的样子,从而创造了自然和建筑元素之间的有机互动,而在它从山上伸出来的部分,建筑只有两根柱子触地。

The main volume of the house is elevated from the ground and seems built into the topography. The house, therefore, projects itself out from the mountain. The contact elements between the slope and the construction – as for example the wooden decks – were shaped to respect the existing land, thereby creating an organic interaction between nature and the architectural elements. In the part that it comes out of the mountain, the structure touches the ground with only two pillars.

 

© Fernando guerra
© Fernando guerra

 

三层的丛林小屋为该项目创建了一个清晰的规划分区:底层是一个大的覆盖木质的平台,与儿童小房间相连;一楼有六间卧室——五间有带吊床的小阳台房和一间电视房;第三层也是最后一层是住宅的社交区,包括游泳池、客厅和厨房。

The 3 floors of Jungle House create a clear programmatic division for the project: the ground floor houses a large covered wooden deck, connected to a small room for the children; on the first floor there are six bedrooms – five of them with small verandas with hammocks – and a tv room; the third and last floor is the social area of the house, including a swimming pool, a living room and the kitchen.

 

© Fernando guerra

 

因此,与平常在单户住宅中所做的不同的是,该建筑定义了一个倒置的垂直组织:游泳池和社交区域位于屋顶,卧室却位于楼下。平台位于底层受由房屋的投影保护,是一个充足而宽敞的空间,为孩子们提供了一个可以玩耍的遮荫场所。多功能厅也位于这个楼层。

Thus, the architecture defined an inverted vertical organization of the program when compared to what is usually done in single-family houses: while the pool and the social areas are on the roof, the bedrooms are located on the floor below. The deck is on the ground floor- protected by the projection of the house – is an ample and generous space that configures a shaded shelter for the children to play. The utility rooms are also located on this story.

 

© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra

 

从底层的木质平台开始,就可以通过楼梯进入“中断”混凝土板的住宅空间。在进入封闭空间之前,人们会经过一个被混凝土包围的过渡空间,该空间设置了一件艺术家Olafur Eliasson的发光作品。室内设计试图营造一种现代的氛围,带给人们一种舒适的感觉,这是保持在这个热带环境中所必需的。

From the wooden deck on the ground floor starts the stairs to access the house volume that “interrupts” the concrete slab. Before entering the closed space, one passes an intermediary space, enveloped by concrete and which houses a luminous work by the artist Olafur Eliasson. The interiors project sought to create a modern atmosphere, offering a cozy feeling necessary to remain in this tropical environment.

 

© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra

 

景观再现了当地的物种。当一个人在房子里时,不仅通过周围景观,而且还可通过围绕木平台的植物,感受与周围植被的关系。在一楼,你可以在树林中漫步;在二楼,光线透过树梢照射进来;而在屋顶上,又有以海洋为背景的植被。

The landscape recomposes the native species. When one is in the house, the relationship with the surrounding vegetation occurs not only through the view but also through the plants that surround the wooden decks. On the ground floor, you can stroll in the midst of trees; on the first floor, light enters filtered through the tree-tops; and on the roof, there is the vegetation with the ocean in the background.

 

© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra

 

该住宅建筑的室内外空间都采用了裸露的混凝土和木材。卧室有木制的遮阳板,小太阳板安装在折叠门上,用户可以根据气候需要来自行操作。

The architecture of the house privileged the use of exposed concrete and wood, as much in the interior spaces as well as the exterior. The bedrooms have wooden sun-screens, small brises-soleil, mounted as folding doors that can be manipulated by the users according to the climactic needs.

 

© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra

 

丛林之家这个项目由横向切割开始,这个切口让水池的位置半内嵌在石板上,因此不会影响下面的地板面积。此外,无边界游泳池以及相对于甲板高度的凸起的边界使得景观成为了游泳池水面的延伸。为了降低顶层的高度,使外部比例与建筑体量更加协调,我们将客厅的地板相对于外部木甲板降低了27厘米。

In the Jungle House, the project began with a transversal cut which allowed for the positioning of the pool to be semi-built-in to the slab thereby not losing any area on the floor below. Furthermore, the infinity pool as well as the raised border relative to the height of the deck makes it such that the view and the landscape serve as an extension of the pool waterline. To lessen the height of the top floor and thus get an external proportion more horizontal to this volume, the floor in the living room was lowered by 27 cm relative to the external wooden deck.

 

© Fernando guerra
© Fernando guerra

 

最后一层综合了住宅的原则,提供了一种空间感:热水浴缸和桑拿的平台位于一侧——建筑和山及其植被之间有着紧密的联系;另一边是地面壁炉和游泳池;在中间——在这两个自由空间之间——是客厅,向两边开放,并具有交叉通风。这种社会空间与自然有着根本的联系,既可以看到大海,又可以接近山上的森林。

This last floor offers a spatial sensation which synthesizes the principles of the house: on one side, there is a deck which houses the hot tub and the sauna – where there is an intense relation between the architecture and the mountain and its vegetation; on the other side, a ground fireplace and the pool; in the center – between these two free spaces – is the living room open to both sides and with cross-ventilation. This social space has a radical relation with nature, by means of both the view of the ocean as well as the proximity to the forest in the mountain.

 

© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra

 

▼基地平面图 Site plan

© Studio mk27

▼首层平面图 Ground floor

© Studio mk27

▼建筑一层平面图 First floor

© Studio mk27

▼建筑二层平面图 Second floor

© Studio mk27

▼建筑剖面图 Section 

© Studio mk27

 

 

项目名称: 丛林里的房子
地点: 巴西圣保罗州瓜鲁亚
设计时间: 2009年9月
完成时间: 2015年9月
场地面积: 1668平方米
建筑面积: 805平方米

建筑设计: studio mk27
建筑师: marcio kogan
合作建筑师: samanta cafardo
室内设计: diana radomysler
项目团队: carlos costa . eline ostyn . laura guedes . mariana ruzante . mariana simas . oswaldo pessano . fernanda neiva
摄影师: Fernando guerra (电子邮件:fguerra@fernandoguerra.com)

景观设计师: isabel duprat
结构工程: leão associados – eng. João rubens leão
议员: grau engenharia
空调: newest
承包商: eng. rogerio biral

project: jungle house
location: guarujá . sp . brazil
project: september . 2009
completion: september . 2015
site area: 1668sqm
built area: 805sqm

architecture: studio mk27
architect: marcio kogan
co-architect: samanta cafardo
interiors: diana radomysler
project team: carlos costa . eline ostyn . laura guedes . mariana ruzante . mariana simas . oswaldo pessano . fernanda neiva

photographer: Fernando guerra (email: fguerra@fernandoguerra.com)

landscape designer: isabel duprat
structure engineer: leão associados – eng. João rubens leão
mep: grau engenharia
air conditioning: newest
contractor: eng. rogerio biral

 

更多 Read more about: Studio mk27


0条评论