本文由100architects授权mooool发表,欢迎转发,禁止以mooool编辑版本转载。
Thanks 100architects for authorizing the publication of the project on mooool, Text description provided by 100architects.

 

100architects : “丛林赛跑”是一项1200平方米的室内活动项目,旨在重新激活购物中心内使用率较低的空间,它位于购物中心的二楼,这是一条没有任何商业店面的走廊。

100architects : Jungle Race  is a 1,200 m2 indoor intervention designed to reactivate sparsely used areas in a shopping mall, occupying the entire 2nd floor and with special emphasis on one of the corridors without any commercial shopfronts.

 

▼视频  Video

©Amey Kandalgaonkar
©Amey Kandalgaonkar
©Amey Kandalgaonkar
©Amey Kandalgaonkar

 

由于缺少店面,这条走廊看起来像是一个后宅,人行流通不畅。客户希望把它变成一个面向家庭的娱乐空间,然而,对整个楼层进行干预设计是具有挑战的,因为要保证商业活动能够正常运作而不受到干预的影响。因此,设计师采用了在地面上设计二维图形的方式来达到预期效果,并提出了以儿童为导向的游乐路径,于是“丛林赛跑”便诞生了。

Due to the lack of shopfronts, that corridor seemed like a back of house residual space with poor pedestrian circulation. The client envisioned to turn it into a family-oriented entertaining space.However, intervening the entire floor was challenging because the normal course of the commercial activity could not be affected by the intervention. Therefore, a 2D graphic on the ground was the approach taken, proposing a kids-oriented path within the course of the adults’ circulation. Within this conditioning framework was born Jungle Race.

 

 

©Amey Kandalgaonkar

 

©Amey Kandalgaonkar

 

一条具有创意和超现实主义的跑道贯穿了购物中心二楼,“丛林赛跑”随着环境色彩和沉浸式图案的爆炸将达到超现实主义的顶峰。跑道以“丛林”为主题,加入了动物和与自然相关的一些元素,增加了场地沉浸式体验的价值。“丛林赛跑”布满了走廊的地板、墙壁和天花板,这是一条有趣的隧道,一幅弯曲的超现实画卷,它将孩子们的想象力散发到另一个世界。

A creative & surreal racing track throughout the entire floor of a shopping mall, which reached its peak of surrealism within the corridor with an explosion of colors and immersive graphics. Themed as a jungle, with animals and nature-related elements which added value to the immersive experience, the racing track would colonize floor, walls and ceiling of the corridor, becoming tunnel of fun, a bent surreal canvas for expelling kids’ imagination to another world.

 

©Amey Kandalgaonkar
©Amey Kandalgaonkar
©Amey Kandalgaonkar
©Amey Kandalgaonkar

 

从创造体验的角度来看,这个空间充满了惊喜和故事性,体验路线有自己的情境节奏和互动元素,让孩子和大人们都能够体验参与进来。与Squiggle Labs合作,整条走廊实现了互动照明,灯光嵌入蘑菇和交通信号灯中,每当孩子们开着小车过来,这些灯就会被自动点亮。

The space was designed as a circuit of eventful surprises, from the perspective of generating an experience, an experiential route with its own rhythm of eventful situations and interactive elements to be traveled by kids and adults alike. In collaboration with Squiggle Labs, we implemented lighting interaction throughout the tunnel, embedded in mushrooms and traffic lights, which would light up every time kids were approaching with their cars.

 

©Amey Kandalgaonkar
©Amey Kandalgaonkar

 

▼被点亮的交通信号灯(左)  The traffic light has been lighted up (Left)

 

©Amey Kandalgaonkar

 

©Amey Kandalgaonkar
©Amey Kandalgaonkar
©Amey Kandalgaonkar
©Amey Kandalgaonkar
©Amey Kandalgaonkar
©Amey Kandalgaonkar
©Amey Kandalgaonkar

 

这块场地原本死气沉沉,没有什么用处,但它现在却变成了一条充满趣味的游乐通道,孩子和父母可以在这里共度美好时光,这正是客户最初的设想。

What before was a dead corridor with no use whatsoever, turned into a lively tunnel of fun where kids and parents could have some quality time together, which was what client had envisioned at first.

 

▼场地设计前后对比  Before-After

©100 Architects

 

▼平面图  Plan

©100 Architects

 

 

 

项目名称: 丛林赛跑
设计师: 佰筑 (上海)
设计团队: Marcial Jesus, Javier Gonzalez, Anshuman Roy
制作: Hong Yang广告
客户: The Place(南丰集团)
地点: 中国上海市长宁区
建筑面积: 1200平方米
完成日期: 2018年2月
摄影师: Amey Kandalgaonkar

Project name: Jungle Race
Designer: 100architects
Design team: Marcial Jesus, Javier Gonzalez, Anshuman Roy
Production: Hong Yang Advertising
Client: The Place (Nanfung Group)
Location: The Place, Changning District, Shanghai, China
Built area: 1,200 m2
Completion: February 2018
Photographer: Amey Kandalgaonkar

 

更多 Read more about:100architects

 


Loading收藏

3条评论