Belzberg ArchitectsKona住宅坐落在冷却的熔岩流之间,它的轴线与房产的线性度无关,而是与该基地可用的主要视图的轴度有关。在自然元素和几何硬景的二分法中,该住宅融合了东面火山山脉的周围景色和西面海洋地平线。

Belzberg ArchitectsNestled between cooled lava flows, the Kona residence situates its axis not with the linearity of the property, but rather with the axiality of predominant views available to the site. Within the dichotomy of natural elements and a geometric hardscape, the residence integrates both the surrounding views of volcanic mountain ranges to the east and ocean horizons westward.

 

 

该项目将一系列的短舱分布在整个建筑中,每个短舱都有自己独特的特征和观看机会。这些短舱以编程方式被分配为两个带有公共区域、媒体室、主套房和主要生活空间的睡眠短舱。一条外部走廊走廊成为整个房子的组织和焦点特征,沿着中心轴连接两个短舱。

The program is arranged as a series of pods distributed throughout the property, each having its own unique features and view opportunities. The pods are programmatically assigned as two sleeping pods with common areas, media room, master suite and main living space. An exterior gallery corridor becomes the organizational and focal feature for the entire house, connecting the two pods along a central axis.

 

  


  

 

为了帮助保持房子对环境的敏感性,两个独立的屋顶光伏板阵列抵消了住宅能源的使用,而选择深色熔岩石有助于通过太阳辐射加热游泳池水。雨水收集和重新定向到补充含水层的三口干井在整个房产中实施。从旧谷仓和火车轨道回收的柚木被回收用于家庭外部。加上堆积和切割的熔岩,这两种材料形成了一种历史驱动的嵌入夏威夷传统的介质。当地的篮子编织文化是入口展馆的灵感来源,它在到达仪式上再现了传统的礼物。在整个房子里,各种数字雕刻的木质天花板和屏风继续采用传统夏威夷木雕的抽象方法,进一步将传统元素融入到当代的布局中。

To help maintain the environmental sensitivity of the house, two separate arrays of roof mounted photovoltaic panels offset the residence energy usage while the choice of darker lava stone help heat the pool water via solar radiation. Rain water collection and redirection to three drywells that replenish the aquifer are implemented throughout the property. Reclaimed teak timber from old barns and train tracks are recycled for the exterior of the home. Coupled with stacked and cut lava rock, the two materials form a historically driven medium embedded in Hawaiian tradition. Local basket weaving culture was the inspiration for the entry pavilion which reenacts the traditional gift upon arrival ceremony. Various digitally sculpted wood ceilings and screens, throughout the house, continue the abstract approach to traditional Hawaiian wood carving further infusing traditional elements into the contemporary arrangement.

 

  

  

 

状态: 2010年完成
项目类型:住宅
尺寸: 8000平方英尺
地点: 夏威夷科纳
委托人: Hagy Belzberg
项目经理:Barry Gartin
项目团队: David Cheung, Barry Gartin, Cory Taylor, Andrew Atwood, Chris Arntzen, Brock DeSmit, Dan Rentsch, Lauren Zuzack, Justin Brechtel, Phillip Lee, Aaron Leppanen

Status: Completed 2010
Project Type: Residential
Size: 8000 sf
Location: Kona, Hawaii
Principal: Hagy Belzberg
Project Manager: Barry Gartin
Project Team: David Cheung, Barry Gartin, Cory Taylor, Andrew Atwood, Chris Arntzen, Brock DeSmit, Dan Rentsch, Lauren Zuzack, Justin Brechtel, Phillip Lee, Aaron Leppanen

更多:Belzberg Architects


0
Loading收藏

0条评论