致澜景观:上——城市中心之上,坐拥万象,城——80万㎡世界都会城,集萃万千繁华,城北一环,城市核心地段,独一无二的开敞式商业展示区,未来商业的精致缩影。

Zinialand Design:Shang (Upper)– View above the city central, sitting around urban life, Cheng (City)– 800,000m2 metropolitan area, gathering diversity and bustling, The 1st ring road of north side, the heart of the Chengdu city, Unique and open commercial demonstration area, The exquisite miniature of future commercial street.

 

 

随着城市化的推进,人们的生活方式与追求发生不断的变化,现如今人们更加追求具备美学价值的产品,而在龙湖·上城示范区,成都“一环心”,用独一无二的商业价值展示区景观,满足市场对品质生活环境的需求产生的先锋性项目。

With the facilitate of urbanization and modernity, people’s lifestyle and pursuits have gradually changed. Nowadays, current young group are more looking for the aesthetic value of products. For our Longfor mansion|Shangcheng demonstration area- the core area of Chengdu, has the unique business value, as well as satisfied costumers’ demand for high-end and quality living environment as a pioneering project in Chengdu city.

 

项目场地区位 Project location

 

龙湖·上城示范区,缘起于整体商业空景观间富有艺术化的特质,结合建筑立面,营造出优雅、纯净、高端的空间景观形象,造就适合成都未来城市发展,富有城市冲击力的精致景象。不断提升成都城市生长的“向心力”。

The landscape design of Longfor central demonstration area is by the artistic features of overall commercial area. Integrating with building facades design, the landscape presents an elegant, pure and top image, which also consist with the future urban imagery of Chengdu city- exquisite and impact. Keep improving the “central force” of urban growth in Chengdu.

 

龙湖·上城示范区后期作为整个商业项目的缩影,承载的整个项目初期的直观呈现。它直接作为大区项目后期基本保留,不做过多整改,甲乙双方团队均尽量使场地能够与未来大区无缝链接,尽量减少后期场地改造。秉承着生态可持续性的原则,让项目结合城市市政景观达到可持续使用的功能,一方面直观体现商业品质特性,另一方面表现的是经济生态,可持续使用的景观项目。

The Longfor central | Shangcheng demonstration area is the miniature of the whole project, which also is the initial presentation of the entire project. It directly will serve as a reservation area for later phase of overall design without too much fixes or changes. Both parties try to make the boundaryless link between current site and future blueprint, at the same time, try to minimize the reconstruction at the later stage. Insisting the principle of ecological sustainability, this project embraces the urban public landscape to achieve its sustainable goals. On the one hand, it highlights the feature of commercial development. On the other hand, it represent the concepts of economic, ecological and sustainable of a brilliant landscape project.

 

 

—场地及空间—
开放统一,现代城北新坐标

龙湖上城,位于成都人民北路,以特色商业的场地概念,打造城北现代新坐标。

-site & spaces-
Open and consistency, north landmark of modern city

Longfor central, located in Renmin Road North in Chengdu City, Hold the concept of commercial feature, Reshape the brand new landmark of north inner city.

 

 

受场地条件影响,项目面积仅3000㎡,场地呈“L”形,为呼应建筑,扩宽展示区景观面,将区内景观道路统一于市政道路,形成公共开放的城市景观空间,共享景观资源。借助城市道路转角确定主界面,统一道路和结合建筑风格,整体景观氛围沿城市道路展开。

Limited by current condition of the site, The total area is only 3000m2 and the “L” shape, Interact with architecture, enhance the landscape space in demonstration area, Unify inner pavement with municipal street pavement , Connect, project inside to outside as a open urban space, sharing landscape resources, Divide landscape spaces by making use of road junction corner, Adjust streetscape to architecture style, The landscape well-connected to surrounding municipal spaces.

 

项目场地交通 Project traffic system condition

 

—设计及风格—
水墨鎏金,自然之音

示范区延续大商业大气英朗的设计方向,同时用精致化的手法浓缩出独特的,开敞式商业展示区。小空间大利用,在有限的空间内去合理组织规划流线,用匠心的手法体现精致细节。

-Design & style-
Black ink and gold, voice from nature

Continue the direction of the majestic commercial atmosphere, Using a refined method to concentrate the landscape, Open commercial demonstration area, Compact and utilization of spaces, Rationally organize the streamline in the limited space, Specify details in an ingenious way.

 

▼ 项目整体大区景观与示范区位置 The layout of demonstration area and overall plan

 

▼ 项目平面 Project master plan

 

售楼中心入口过水入户,同时讲究色调的一致与元素的统一,与建筑的鎏金质感相呼应。钻石黑白金的硬景精致细腻,运用建筑语言上的折线和香槟色泽,打造示范区内繁华靓丽的商业景象,繁华中凸显品质。

The entrance to the sales center integrates the feature waterscape, Pay attention to the consistency of the color the design elements, Respond to the gold and metal texture of buildings, The black and white diamond colour is exquisite and high-end, Extract the curvilinear lines and champagne colors from the architectural language build a bustling business scene in the demonstration area, Prosperity and excellence.

 

 

软景基调上自然气息浓厚,呈现城市自然的灵动景观,结合特色水景,突出景观的品质与昭示性,强调“自然之音”,表现出示范区中舒适惬意的城市景观氛围。

The soft landscape sings the tone of nature, Present the vivid landscape of the urban life, Combined with the water features, Highlight the quality and clarity of the landscape, Emphasize the theme of “the sound of nature”, Shows a cozy urban lifestyle in the demonstration area.

 

 

—分区及动线—
人性尺度,流线空间引导

挖掘和探索项目大区的文化与内涵,结合项目位置,打造出开放的人行流线,以商业界面的形式满足行人的穿梭与体验需求。

-division & streamline-
Human friendly scale, guided streamline

Explore and deeply dig the site culture and connotation, Combined with the inner city location, Create an open streamline to the public space, Meet the pedestrian’s walking and experience needs in the commercial design concept.

 

▼ 项目空间流线演变 The process of streamline shaping

 

在空间上,我们从停车场区域引导至售楼中心,利用特色种植池形成内部体验区,分隔市政界面,引导人群步入室内。富有诗意的植被与雕塑,使整个动线具有独特的艺术性和韵律。

We effectively guide people from the parking spaces to the sales center, Use the planting bed to form an internal pedestrian garden, Separate the municipal roads, Guide the crowd to step closer, Poetic vegetation and sculpture, Make the entire streamline unique in its artistry and rhythm.

 

 

—推敲及工艺—
精细打磨,温润明晰

地面的铺装色带和装饰灯形式构成呼应,利用简洁的设计语言,展开高度精致的出彩效果。流线铺装结合地面灯带点点星光,营造流线型引导的效果。点滴星光温暖视觉,牵引人们行走的动线温润又明晰。

-CONCEPTUALIZE & materials-
Fine crafts, smooth and clear

The paving and the decorative lights echo with each other, Using a simple design language, Present a highly refined and delicate colored effect. The streamline paving interact with the ground starlight, Shape a streamlined guided tour, The warm vision draws the moving lines of trip, Warm, quiet and clear.

 

▼ 单独的铺装暗示道路的走向,在夜晚星光点点亮起,吸引人的目光,牵引人的脚步 The paving guide the pedestrian when the starlight in the dark

 

▼ 用浪淘沙围绕特色种植池,营造水墨鎏金中的水墨之感 Using the material of Langtaosha to create the gold and ink feeling

 

—光影及细节—
光影斑驳,精致细腻

不论白天还是夜晚,投射在建筑屏风和镜面水景的阳光与灯影,都晶莹剔透。均衡场地中阴影与阳光的配比,主水景使用的“新绿星”花岗岩,犹如镶嵌了钻石一般闪闪发光。在白天的光影照耀下,晶莹透亮。

-Shadows & details-
Dappled shadows, Fine-designed details

No matter day or night, The sunlight and light shadows on architectural screens and reflective water features, They are all crystal and clear, Balance the shade and sunlight in the site, “Xin lv xing” granite is used in the main water feature, like a embedded and shiny diamond , Under the sunlight, Present crystal and transparent.

 

 

细节上精益求精,在设计风格的基础上,讲究尺度的细致与细节的精致,使得整个大景氛围更具仪式感。

Keep improving the detail construction skill, Based on our conceptual design, focus on the reasonable scale and the details, Afford a sense of celebrating to the whole area.

 

—景观结语—
弃俗沉淀,打造栖息美学

项目以极小的场地,展开丰富的景观想象,用简洁纯粹的现代设计语言,沉淀出回归生活的本真,摒弃过度装饰,注入文化气质,避开同质形式,回归舒适精奢现代生活。

-design conclusion-
Escape from the stereotype, create artistic habitat

The project area is limited, We start a brainstorm and rich landscape imagination, Use simple and pure modern design language, Extracting the true meaning of the real life, Abandon over-decoration, Integrate cultural and native languages, Avoid similar forms and templates, Return to comfort and luxury, modern life.

 

 

 

项目名称:龙湖上城展示区
项目地址:四川省成都市金牛区人民北路一段12号
甲方单位:成都龙湖
设计面积:3000㎡
设计时间:2017.10
完工时间:2018.05
设计单位:成都致澜景观设计有限公司
方案设计:朱亮、刘平、黄梦竹、张家斌、李春丽、曹欢等
方案施工图:杨昆义、韦川、李雪梅、刘祥、刘波、翟飘雪
后期现场:曾均建、曾寅、巫灿
摄影:Holi河狸景观摄影

Project name: Longfor Central | Shangcheng Demonstration area
Project address: #12, 1st Section of Renmin Road North, Chengdu
Client: Longfor
Project scale:3000㎡
Design year:2017.10
Completed year:2018.05
Designed by:Zinialand landscape design Co., Ltd
Schematic design:Zhu Liang, Liu Ping, Huang Mengzhu, Zhang Jiabin, Li Chunli, Cao Huan, etc.
Construction drawings:Yang Kunyi, Wei chuan, Li Xuemei, Liu Xiang, Liu Bo, Zhai Piaoxue
On-site services:Zeng Junjian, Zeng Yin, Wu Can
Photography:Holi Landscape Photography

 

更多 Read more about: Zinialand Design 致澜景观


Loading收藏

0条评论