Bureau B+B在上个世纪中期,Maria Hilferstrasse曾是维也纳市最着名的购物街。过去40年来,汽车交通量的急剧增加导致了单一功能,拥挤和分裂的街道。优雅的林荫大道变成了一条脉动的干道,很少想到行人。今天的目标是将污染和嘈杂的环境改造。主要目标是为居民、游客、当地企业和商店提供更高质量的生活。1.6km长长的街道被分割成两个区域。核心区将重新成为一个真正的步行区,其他两区将沿设计共享空间原则。共享空间是一个城市设计的方法,旨在减少车辆交通和行人之间的界限。

Bureau B+BIn the middle of the last century, the elegant boulevard became a pulsating avenue, and few pedestrians were expected. Today’s goal is to transform the polluted and noisy environment. The main goal is to provide a higher quality of life for residents, tourists, local businesses and stores. The 1.6km long street is divided into two areas. The core area will re-emerge as a true pedestrian zone, and the other two districts will share space principles along the design. Shared space is an urban design approach designed to reduce the boundaries between vehicle traffic and pedestrians.
1990
2012-2017

 

共享空间
Bureau B+B表示,引入停留,会面和行动空间对于将单功能街道转变为多功能共享空间至关重要。为了实现这一目标,街道在一个层面上从外墙到外墙铺设。路面中的细微线条标志着不同区域之间的过渡:中间的共享区域允许更快的移动,并且侧面的缓慢区域。由于新的轮廓,行人统治着街道的快车道,并确定了必须适应行人和行人交通量的本地和公共交通的移动速度。空间概念的本质是流动空间和休息空间之间的游戏。

Shared Space
Bureau B+B stated that the introduction of spaces of stay, meet and act were essential to transform the monofunctional street into a multifunctional shared space. In order to achieve this, the street is paved from façade to façade on a single level. Subtle lines in the pavement mark the transition between different zones: A shared zone in the middle allowing for faster movements, and slow zones on the sides. As a result of the new profile pedestrians rule the fast lane of the street and define the speed of movement for the local and public traffic that have to adapt to the movement and amount of the pedestrian traffic. The essence of the spatial concept is a play between spaces of flow and spaces of rest.

 

城市休息室
不对称的轮廓创造了不同的运动区域,蜿蜒曲折的街道。它自然地使内弯曲成为快速通道,在外弯曲处留下更安静的空间。这些空间成为带有各种户外家具的城市休息室:长凳,水元素和种植花木的种植园。城市休息室是街道上的宁静和社交互动的岛屿,通过留下来,会面和行动的空间完成单功能购物街到真正的公共空间的转变。

City lounges
The asymmetrical profile which creates the different zones of movement meanders with the natural curves of the street. It naturally takes the inner bend the fast lane, leaving a more quiet space in the outer bend. These spaces become city lounges with a variety of outdoor furniture: benches, water elements and planters with flowering trees. The city lounges are islands of tranquility and social interaction in the street and complete the transformation of a monofunctional shopping street into a true public space by being spaces of stay, meet and act.

 

   

健康的街道
Mariahilfer Strasse的改造对这座城市产生了一些积极的影响。由于交通量大幅减少,噪音和污染减少。现在,这条街正在邀请步行和骑自行车,通过锻炼增强公共健康。店主对转型非常积极。商业并没有减速:悠闲的布局邀请人们花更多的时间在Mariahilfer Strasse,因此花费更多的钱。与此同时,人们可以在不消费的情况下闲逛。 City Lounges酒廊是咖啡馆和餐馆露台的有吸引力的公共选择。

Healthy Streets
The transformation of the Mariahilfer Strasse has several positive effects on the city. Thanks to the dramatic reduction of traffic, there is less noise and pollution. Now, the street is inviting to walk and bike through, enhancing public health through exercise. Shopkeepers are very positive about the transformation. Business did not slow down: the laid back layout invites people to spend more time in the Mariahilfer Strasse, spending more money as a consequence. At the same time, people can hang out without consuming. The City Lounges offer an attractive and public alternative to the terraces belonging to cafés and restaurants.

 

 

地点:MariahilferStraße,Wenen,Oostenrijk
完成时间:2015年
客户:维也纳市城市设计系(MA19)
费用:€12.000.000, –
面积:43.000平方米
合作伙伴:orso.pitro(建筑师)和Stadtland(参与过程)
照片:Ricky Rijkenberg和Martin Ecker

Location: Mariahilfer Straße, Wenen, Oostenrijk
Completed: 2015
Client: City of Vienna, Department of Urban Design (MA19)
Cost: € 12.000.000,-
Area: 43.000 m2
Partners: orso.pitro (architect) and Stadtland (participation process)
Photo’s: Ricky Rijkenberg en Martin Ecker

 

更多:Bureau B+B


1
Loading收藏

0条评论