本文由Benthem Crouwel Architects授权mooool发表,欢迎转发,禁止以mooool编辑版本转载。
Thanks Benthem Crouwel Architects for authorizing the publication of the project on mooool, Text description provided by Benthem Crouwel Architects.

 

Benthem Crouwel Architects:Paleisbrug(宫殿桥)是位于荷兰斯海尔托亨博斯市的一个集人行桥、骑行桥于一体的高架公园,这座桥连接了老城中心和城市新区,可以俯瞰到周围历史悠久的壮丽景色。

Benthem Crouwel Architects: Paleisbrug (palace bridge) in the Dutch city of ‘s-Hertogenbosch is an elevated park, a pedestrian bridge and bicycle bridge all in one. The bridge is designed to connect the old town centre and the new Paleiskwartier district of the city, and offers a magnificent view of the surrounding historic green landscape.

 

©Jannes Linders

 

250米长的宫殿桥为行人和自行车道、植物、树木、长凳和照明提供了空间,所有的元素都集中在耐候钢桥里。灯光照亮了植物、长凳和小路,即使是在晚上,这里也是一个适宜散步和居住的地方。荷兰景观设计师Piet Oudolf的种植方案将这座桥分成三个区域,每个区域都有自己的特点:桥的一端是一片类似热带草原的植物群中点缀着高大的树木,桥中央则以低矮植被为主,展现了美丽的景色,植物根据它们不同的花期精心挑选,确保了一年四季有景可观。

The 250 meter long Paleisbrug offers space for pedestrian and bicycle lanes, plants, trees, benches and lighting, all integrated in folded weathering steel. The plants are illuminated, as well as the benches and paths, which makes the Paleisbrug a very pleasant place to walk and dwell, even at night. Dutch landscape designer Piet Oudolf’s planting scheme divides the bridge in three areas, each with its own character: a savannah-like vegetation is interspersed with high vegetation and trees, while in the middle of the bridge the predominantly low vegetation reflects the grand view. The plants are selected carefully, based on their different flowering periods – this ensures that the vegetation is visually interesting throughout the year.

 

©Jannes Linders
©Jannes Linders
©Jannes Linders

 

地板采暖为桥面和楼梯供应了10摄氏度的温度,以防止冬天桥梁因没有撒盐而结冰,不撒盐除冰是因为盐会影响到耐候钢材和植物。这座桥在夏天是一个大型的太阳能收集器,因为地暖与含水层储能装置(ATES)相连,冬季供暖使用的便是夏天储存的热量。

Floor heating provides a temperature of 10  degrees Celsius in the deck and the stairs of the bridge, preventing the bridge from freezing in the winter without the necessity to spread salt, which would affect the steel and the plants. The bridge is also used as a massive solar collector during summer, since the floor heating is connected to an Aquifer Thermal Energy Storage (ATES) that uses the stored heat during winter.

 

©Jannes Linders
©Jannes Linders

 

 

项目名称:
 Paleisbrug
设计年份
: 2008年12月
竣工年份: 2015年4月
设计公司: Benthem Crouwel Architects
主要设计
: Mels Crouwel, Job Schroën, Marleen van Driel, Moon Brader, Carel Weber, Volker Krenz, Sergio Bostdorp, Ronno Stegeman
项目地点: 荷兰斯海尔托亨博斯市
景观面积(平方米): 2.500 m², 桥长250米
图片版权: Jannes Linders
合作伙伴
: 景观设计师Piet Oudolf
客户: 荷兰斯海尔托亨博斯市

Project name
: Paleisbrug
Design year
: December 2008
Completion Year: April 2015
Design: Benthem Crouwel Architects
Lead designer & Team
: Mels Crouwel, Job Schroën, Marleen van Driel, Moon Brader, Carel Weber, Volker Krenz, Sergio Bostdorp, Ronno Stegeman
Project location: ‘s-Hertogenbosch, The Netherlands
Landscape Area (square meters): 2.500m², length of bridge 250m
Photo credits: Jannes Linders
Partners
: Piet Oudolf, landscape designer
Clients: Municipality of ‘s-Hertogenbosch, The Netherlands

 

更多 Read more about: Benthem Crouwel Architects


Loading收藏

0条评论