本文由Studio mk27授权mooool发表,欢迎转发,禁止以mooool编辑版本转载。
Thanks Studio mk27 for authorizing the publication of the project on mooool, Text description provided by Studio mk27.

 

Studio mk27:Planar House是在水平状态上的一次大胆尝试,通常只在工作室的项目中进行探索尝试。我们利用现有的地形,谨慎地将房子放置在地块的最高点,在开阔的田野景观中形成一条粗粗的线,此时它的存在感比大体量建筑带来的感受更为强烈。

Studio mk27:Planar House is a radical exercise in horizontality, aspect commonly explored in the projects of the studio. Discreetly inserted in the highest point of the plot and favoring the existing topography, its presence is most strongly felt in the footprint rather than volumetrically. An extensive line in an open landscape.

 

© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra

 

景观中的平面布局需要尤其注意屋顶的设计,屋顶是建筑的第五个立面。这是一项关于太阳能电池板和天窗等设备组成和选择的练习尝试。将屋顶覆盖绿色植被,融入周围的草坪,也有助于提高住宅室内的热舒适性。

This type of insertion on the plot demanded care and attention with the design of the rooftop, which is the fifth facade of the building. This was an exercise in composition and selection of equipment to be placed there, such as solar panels and skylights. The green roof mimics the surrounding lawn as well as contributes to the thermal comfort in the house.

 

© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra

 

© Fernando guerra

 

从结构上看,屋顶是一个刚性平台,它不是由梁支撑,而是由模块化分布在三个轴上的柱直接支撑的。十字交叉的金属柱是对比例优雅的miesian建筑的致敬。

Structurally, the slab is a rigid platform that is not supported by beams but directly by the pillars, which are distributed modularly in three axes. The cross-shaped metallic pillars are homage to the elegant proportions of miesian architecture.

 

© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra

 

© Fernando guerra

© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra

 

© Fernando guerra

© Fernando guerra

  

© Fernando guerra

 

屋顶下设有两个活动包厢,第一个有服务区、健身房、观影室和娱乐室,第二个配有五间套房卧室。位于末端的客厅,可以通过打开其滑动玻璃门完全向外开放,将整个房子变成一个露台。室内装饰由低矮的实木家具构成,空间的布局为家具和墙壁之间的留下了足够的空间,人们可以自由欣赏室内的每个部件。悬挂在楼板上的彩色透明吊椅,与房子的水平形成对比,成为另一个引人注目的焦点。

Under the roof there are two programmatic boxes, the first one with the service areas, gym, tv and playrooms and the second one with the five en-suite bedrooms. The living rooms are located at the extremities and can be completely opened or closed by sliding glass doors transforming the entire house into a terrace. The interiors are made of low and solid wood furniture and the layout of the spaces leaves enough space for free circulation between the furniture and the panels and allows for an individualized reading of each piece. A translucent multi-colored club-chair hanging from the slab becomes the focus of attention and contrasts with the horizontality of the house.

 

© Fernando guerra
© Fernando guerra

 

© Fernando guerra

 

有一个由实心砖块制成的垂直墙体,围绕在刚性形式化分布的建筑周围,它意料之外的定义了内部空间和外部空间之间的不同关系。在这个项目中,这堵墙通常是分隔和隔离的象征,包围入口花园,创造透明效果,同时还可以保护街道入口。它时凹时凸的砖结构有助于营造舒适的氛围,并随着光线变化产生动态效果。

Surrounding the rigid formal distribution, there is a vertical winding wall made of solid bricks arranged in solids and voids. Paradoxically, it defines the different relationships between the internal and external spaces. The wall, which is usually a symbol of division and isolation, in this project, is at times concave and at others convex, embracing the entrance garden and creating transparencies as well as offering protection from the street. Its brick texture contributes to a cozy atmosphere and creates light filters with kinetic effects as the day passes.

 

© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra
© Fernando guerra

 

▼建筑首层平面图 Ground Floor

© Studio mk27

▼建筑剖面和立面图 Section & Elevation

© Studio mk27

 

 

 

项目名称: Planar House
地点: 巴西费利兹港
项目日期: 2013年8月
完成日期: 2018年2月
占地面积: 7000平方米
建筑面积: 1000平方米
建筑设计: studio mk27
建筑设计师: marcio kogan
合作设计师: lair reis
室内设计: diana radomysler
项目团队:carlos costa . carolina castroviejo . laura guedes . mariana simas
oswaldo pessano . raquel reznicek . renato périgo . ricardo ariza miyabara
摄影师: fernando guerra
景观设计: maria joao d’orey
结构工程: afaconsult
钢结构: afaconsult
议员: afaconsult

基金会:

项目:afaconsult / consulting: apoio

可持续发展顾问: CTE / house enrolled in GBC (Green Building Council) reference home
空调: logitec
自动化顾问:

项目: 噪音/安装: cynthron
承包商:fairbanks & pilnik
主要供应商: bellas artes (石材);plancus(内部和外部木板和门);tecnosystem(铝框架);marvelar(木制品);lumini(照明)

project name: Planar House
location: porto feliz . sp. Brazil
project date: august . 2013
completion: february . 2018
site area: 7.000 sqm
built area: 1.000 sqm

architecture: studio mk27
architect: marcio kogan
co-architect: lair reis
interior design: diana radomysler
project team: carlos costa . carolina castroviejo . laura guedes . mariana simas
oswaldo pessano . raquel reznicek . renato périgo . ricardo ariza miyabara

photographer: fernando guerra
landscape designer: maria joão d’orey
structure engineer: afaconsult
steel structure: afaconsult
mep: afaconsult

foundations: project: afaconsult / consulting: apoio
sustainability consultant: CTE / house enrolled in GBC (Green Building Council) reference home
air conditioning: logitec

automation consultant: project: noise / installation: cynthron
contractor: fairbanks & pilnik
main suppliers: bellas artes (stone); plancus (internal and external wood panels and doors); tecnosystem (aluminium frames); marvelar (woodwork); lumini (lighting)

 

更多 Read more about: Studio mk27

 


0条评论