STIMSON STUDIO:重新设想普拉斯基公园是从研究北安普敦早期的定居模式和原始公园遗址的根源开始的。研究发现,普拉斯基公园的景观曾经建立在流经村庄中心的米尔河的生态系统之上。但随着时间的推移和城市的发展,常年的洪水以及之后米尔河的改道使公园与当地河岸和农业景观的联系已经消失不见。

STIMSON STUDIO:Re-envisioning Pulaski Park began by studying early patterns of settlement in Northampton, and the roots of the original Park site. Research found that the landscape of Pulaski Park was once grounded in the ecological system of the historic Mill River that flowed through the village center. Over time, with the growth of the City, inherent flooding, and subsequent diversion of the Mill River, a connection to the native riparian and agrarian landscape has been lost.

 

总平面图  Master Plan

 

这个公园项目的概念是将城市的中心与它的生态和文化历史重新联系起来,通过恢复乡土植物群落以唤起公园的河流生态系统的健康,同时通过景观来展现北安普敦社区现有的城市风景。作为市中心唯一的大型绿地,公园项目将街景、广场、绿地、花园、游乐区和一个俯瞰区结合在一起,利用Holyoke Range的独特景观,连接各个区域并激活主要街道的边缘空间。

The concept for this Park project is to re-connect the heart of the City to its ecological and cultural history, to evoke the health of the river ecosystem to the Park through the restoration of indigenous plant communities, and to make the present-day environmental ethic of the Northampton community visible through the civic landscape. As the only substantial green space in the heart of the city, the park program incorporates the streetscape, plazas, greens, gardens, areas for play, and an overlook that capitalizes on unique views of the Holyoke Range connecting back to the regional landscape and revitalizing the Main Street edge.

 

 

为了使街道景观更有生机活力,普拉斯基广场形成了一个透水的城市空间,可用于开展充满活力的活动(街头表演、社会活动和社区节日)。为保证自行车和公共汽车有足够空间可以停靠,广场还为此提供了一个清晰的空间。可移动的桌椅是这个城市多样化人口的生动写照。在普拉斯基广场(Pulaski Plaza)和bioswale广场(bioswale)的边缘,有一座由当地的Goshen石头雕刻而成的大型喷泉。在温暖的季节里,它已经成为孩子们和鸟儿们喜爱的游戏场所。

To enliven the streetscape edge, Pulaski Plaza forms a civic space of permeable paving for engaging the vibrant activities of downtown (street performance, social activism and community festivals). The plaza also provides a clear space for the daily needs of bicycle parking and bus shelters for an active bus stop. Moveable tables and chairs are a colorful reflection of the City’s diverse population. A large fountain carved from local Goshen stone sits at the edge of Pulaski Plaza and the bioswale. It has become a popular play feature for children and birds during the warmer months.

 

 

biowale是所有节点元素之间的共同纽带。它将景观联系在一起,也承受着公园大部分区域的径流,最大胆的是它一直沿着城市主街的路缘石。景观设计师、城市规划师和市长相互合作,共同承担这项复杂的设计。bioswale是一个公共花园,可以过滤雨水中的沉淀物,改善水质。可以将它想象成一条长线型的天然草、多年生植物和灌木带。这个花园减轻了传统体系的压力,增强了公众对城市环境中绿色基础设施的认识。

The bioswale is the common thread between all the site elements. It ties the landscape together and accepts site runoff from the majority of the Park, and most boldly, from a new curb cut along Main Street (State Highway Rt. 9). The Landscape Architect, City Engineer and the Mayor collaborated to permit and fund this complicated element of the design. Envisioned as a long linear band of native grasses, perennials and shrubs commonly found along the banks of the Mill River, the bioswale is a public garden that filters sediment from rainwater and improves water quality. This garden relieves the pressure of the conventional system, and heightens the public awareness of green infrastructure opportunities in the urban environment.

 


作为城市中心唯一的大型开放绿地,一片广阔的朝南的草坪充当了乡村绿地,为休闲聚会、游戏和文化娱乐活动提供了一个灵活的中央开放空间。在西侧,一个舞台桥横跨雨水花园,延伸到林地花园之中,以用于举办季节性活动。一棵新的具有标志性的节日树坐落在南部边缘,周围有足够的聚集空间供人们庆祝。

As the only substantial open green space in the heart of the City, an expansive south-facing lawn acts as a village green, providing a flexible, central open space for informal gathering, play and cultural events. At the west edge, a stage bridges over the stormwater garden and extends into the woodland garden for seasonal events. A new iconic holiday tree was sited at the southern edge with ample gathering space around it for festivities.

 

 

米尔河的当地河岸林地被重新诠释,延伸进整个场地中,成为了传统树木、原生地被和春天球茎植物生长的地方。在现有的绿树成荫的树丛之间,有一个精心设计的凹室为一个小游戏区提供了安全的地方。当地的刺槐原木和Goshen石头景观提供了一种独特的玩耍方式,可以替代普通的游戏设备。木质甲板悬浮在现有传统树木的根区上方,成为父母可以就近监护孩童的地方。游戏区是在当地儿童参与公共论坛的情况下设计的。

The local riparian woodland of the Mill River is reinterpreted, extending through the site, as a remnant of heritage trees and native groundcovers and spring bulbs. An alcove carefully sited in between an existing grove of shade trees offers a safe place for a small accessible play area. This landscape of play of locally harvested black locust logs and Goshen stone outcrops offers a unique type of play as an alternative to ordinary equipment. A wood deck hovers sensitively above the root zones of existing heritage trees as a place for parents to keep watch from nearby. The play area was designed with participation from local children in public forums.

 

 

公园以前长满杂草的南坡有超过30英尺的坡度变化。设计再利用了这一景观,将公园沿着小山坡延伸到下面的停车场。一系列无障碍通道、楼梯和圆形剧场式活动的聚集空间为Holyoke Range提供了良好的景观景观,斜坡也通过当地的河流植物修复了。这条主干道将公园和市中心重新连接起来,直接通往Norwottuck铁路和米尔河幽灵步道。

Over thirty feet of grade change occurs on the previously overgrown south slope of the Park. The design reclaims this landscape, extending the Park into the parking lot below, allowing for an occupiable hillside. A series of accessible walkways, a stairway and gathering spaces for amphitheater-style events now offers historic views to the Holyoke Range, and the slope is restored with indigenous river plants. The main thoroughfare re-connects the Park, and downtown, directly to the Norwottuck Rail Trail and the Mill River Ghost Walk.

 


普拉斯基公园体现了北安普顿市的态度、历史、文化和价值观。这是一个小而不起眼的项目,预算紧张,材料实在,细节简单但运用非常巧妙。这是景观设计师和城市规划师多年通力合作的结果,他们准备了拨款申请,并通过《社区保护法案》(Community Preservation Act)和马萨诸塞州PARC计划(Massachusetts PARC program)获得了资金。尽管公园只有2.5英亩,但它成为了社区的未来以及市民对广场、绿地、游戏和花园的需求的一个缩影。当地的材料、工业细节和熟悉的植物配置与北安普敦的文化和生态遗产产生了共鸣。它被各个年龄段的人广泛使用和喜爱,真正成为了“人民公园”。

Pulaski Park is an authentic representation of the City of Northampton; it’s attitude, history, culture and values. It is a small and humble project with a tight budget, an honesty of materials and simple, yet clever, detailing. It is the result of years of diligent collaboration between the Landscape Architect and the City Engineer preparing grant applications and acquiring funding through the Community Preservation Act and the Massachusetts PARC program. Although a mere 2.5 acres, the Park represents a microcosm of the community’s foresight and their requests for plaza, green space, play and gardens. Local materials, industrial detailing and a familiar plant palette resonate with Northampton’s cultural and ecological heritage. It is well-used and well-loved by all ages and has truly become the People’s Park.

 

 

客户: 北安普敦市
地点: 美国马萨诸塞州北安普敦
景观设计师: STIMSON STUDIO

首席设计师:
-Lauren Stimson
-Stephen Stimson
-Ariel Dungca
-Garrett Stone
-Sara Lawrence
-Ngoc Doan
-Julia Frederick

咨询顾问:
-Nitsch Engineering
-Aqueous Consulting
-Pine and Swallow Environmental Consultants
-Mountain View Landscapes & Lawncare, Inc.
-MASS-WEST Construction, Inc.

奖励:
-美国景观设计师协会| 2018年荣誉奖
-波士顿风景园林师协会| 2018年荣誉奖
-普拉斯基公园竞赛| 2008年获奖作品

合作者:
-Nitsch Engineering
-Aqueous Consulting
-Pine and Swallow Environmental Consultants
-Mountainview Landscaping

摄影: Ngoc Doan

Client: City of Northampton
Location: Northampton, MA, USA
Landscape Architect: STIMSON STUDIO

Lead Designer:
-Lauren Stimson
-Stephen Stimson
-Ariel Dungca
-Garrett Stone
-Sara Lawrence
-Ngoc Doan
-Julia Frederick

Consultants:
-Nitsch Engineering
-Aqueous Consulting
-Pine and Swallow Environmental Consultants
-Mountain View Landscapes & Lawncare, Inc.
-MASS-WEST Construction, Inc.

Recognition:
-American Society of Landscape Architects | Honor Award 2018
-Boston Society of Landscape Architects | Honor Award 2018
-Pulaski Park Competition | Winning Entry 2008

Collaborators:
-Nitsch Engineering
-Aqueous Consulting
-Pine and Swallow Environmental Consultants
-Mountainview Landscaping

Photography: Ngoc Doan

 

更多 Read more about: STIMSON STUDIO


Loading收藏

0条评论