100 Architects:  Puzzle Maze是一种公共空间设计,旨在促进互动、吸引顾客,增强户外零售街道中私有公共空间的体验。

100 Architects:  The Puzzle Maze is a public space intervention designed to foster interactions, attract customers and enhance the experience in the privately-owned public space within an open-air Retail Street.

 

 

大宁国际商业广场是一个25万平方米的综合用途开发项目,拥有11万平方米的购物中心,由于其露天零售街的条件,是上海最热门的购物中心之一。

Life Hub @ Daning, a 250,000 sqm mixed use development with 110,000 sqm shopping mall, is one of the hottest shopping centers in Shanghai, due to its condition of open-air retail street.

 

 

从一开始,大宁国际商业广场的营销团队就坚持要创建一个创新的儿童游乐场。超出任何典型游乐场的意想不到的事情。一项干预措施本身将会把一条行人流量差的最死的步行街变成一个吸引人和繁忙的“空间”,顾客可以带着他们的孩子和家人,花一些时间和其他孩子和家人互动,并在那个地方重新启动行人流量。

From the very beginning the marketing team of Life Hub @ Daning insisted on creating an INNOVATIVE kids’ playground. Something unexpected beyond any typical playground. An intervention that, by itself, would turn one of their most dead pedestrian streets with poor pedestrian circulation into an attractive and busy “SPACE”, where their customers could bring their kids and families and spend some quality time interacting with other kids and families, as well as reactivating the pedestrian circulation at that spot.

 

 

要干预的步行街太窄,无法在尊重行人自由舒适流通的同时举办任何涉及儿童的活动。因此,我们决定创建一个垂直的操场,在地面上释放空间,以便沿着走廊进行适当的流通。

The pedestrian street to intervene was too narrow to be able to host any kind of activity involving kids while respecting the free & comfortable circulation of pedestrians. Therefore we decided to create a vertical playground, liberating space on the ground level to allow proper circulation along the corridor.

 

 

由此产生的建议是一个垂直迷宫,在这个迷宫中,水平板将充当梯子系统,帮助孩子们爬上爬下。

The resulting proposal was a vertical maze, in which the horizontal slabs would act as a ladder system helping kids to climb up & down.

 

 

这项提案不能阻挡它周围店面的可见性,因此我们的方法是在楼层嵌入一项互动活动。这一决定使我们进入了一个装置,人们应该用脚踩着它来参与进来。在这个项目中,我们与来自Squiggle Labs的上海美国工程师和互动设计师Maciej Dudek合作,以生成响应特性。

The proposal could not block the visibility of storefronts around it, therefore our approach was to embed an interactive activity at the floor level. That decision led us to an installation where people should engage by stepping with their feet.
For this project we teamed up with the Shanghai-based American engineer and interactive designer Maciej Dudek, from Squiggle Labs, to generate responsive feature.

 

  

 

基于新一代舞蹈游戏,我们创建了一个灯光和音乐响应平台,对人们登上三角形面板的脚步做出反应。放置在玻璃下面的电容传感器会感受到电磁场,并在每次有人踩下时触发灯光闪烁和音乐钢琴音调。

Based on new generation dancing games, we created a lighting & musical responsive platform reacting to people’s steps onto the triangular panels. Capacitive sensors placed underneath the glass would feel the electromagnetic field and trigger a light blink and a musical piano tone every time someone would step on it.

 

 

视觉上被设计成等边三角形的分形组合,它也与基于每个三角形内有趣图案的图形设计一起计算,当没有人踩在它上面时,寻找视觉冲击作为吸引子模式。

Visually designed as a fractal combination of equilateral triangles, it also counts with a graphic design based on interesting patterns within each triangle seeking for a visual impact as an attractor mode whenever nobody was stepping on it.

 

 

带有黄色阴影的单色处理被延伸到平台之外的地板上,以增强他的视觉冲击力。

The monochromatic treatment, with shades of yellow, was extended on the floor beyond the platform to enhance his visual impact.

 

 

项目名称: Puzzle Maze
设计公司: 100 Architects
设计团队: Marcial Jesus, Javier Gonzalez, Eunice Tsa
客户: 大宁国际商业广场(崇邦集团)
地点: 中国上海市金安区大宁路
建筑面积: 228平方米
高: 6米
完成日期: 2017年6月
摄影师: Amey Kandalgaonkar

Project name: Puzzle Maze
Designer: 100 Architects
Design team: Marcial Jesus, Javier Gonzalez, Eunice Tsa
Client: Life Hub @ Daning, (Chongbang Group)
Location: Daning Road, Jin’An District, Shanghai, China
Built area: 228 m2
Height: 6 mts
Completion: June  2017
Photographer: Amey Kandalgaonkar

 

更多:100 Architects 


Loading收藏

0条评论