本文由Vladimir Radutny Architects
授权mooool发表,欢迎转发,禁止以mooool编辑版本转载。
Thanks Vladimir Radutny Architects
 for authorizing the publication of the project on mooool, Text description provided by Vladimir Radutny Architects
.

 

Vladimir Radutny Architects:  索耶住宅的设计任务是把这座破旧的有着百年历史的芝加哥公寓改造成一个独立的家庭住宅,如何保存和整合过去和现在那些无形的建筑内涵,同时又为现有的老旧外壳注入新的生命?设计师在处理这个问题时观察了现有物质和空间的“沉重感”,考虑约束和装饰过剩并存,探索开放与分隔所带来的品质感,以及将旧工艺与新传统相叠加。此外,设计师对“现象透明”这一空间组织策略的兴趣也在这个部分的设计中得到了验证。

Vladimir Radutny Architects:  Being tasked with converting this 100 year-old dilapidated Chicago two-flat into a single family home gave us an opportunity to respond to a question: How does one preserve and integrate the intangible building qualities of yesterday and today, while breathing new life into an existing derelict shell? Our approach to the question entailed observing the existing “heaviness” of both material and space, considering the juxtaposition of restraint and ornamental excess, exploring qualities of openness alongside compartmentalization, and superimposing old craft with new traditions.  Furthermore, our interest in “phenomenal transparency” as a space-organizing strategy was tested here both in section and plan.

 

©Mike Schwartz Photography

 

索耶住宅外部更新

这个独栋别墅的外部庭院被看作一系列连续的景观空间,为房主、邻居和偶尔路过的行人提供季节性的观赏美景。前院、侧院和后院都是用相似的材料构成,包括碎青石砾石、铺路材料和乡土植物。在整个生长季节,颜色和香味都不尽相同,从住宅内部和周围建筑的窗户可以看到自然而美丽的城市景观。

Sawyer Residence Exterior Renovation

The exterior of this single family is thought of as an arrangement of continuous landscaped zones offering seasonal beauty for the homeowner, the neighbors, and an occasional passerby. The front, side, and rear yards are all stitched together using similar material palette of crushed bluestone gravel, large pavers, and indigenous plants. Varying in both color and aromas throughout the growing seasons, an urban landscape that is wild, yet beautiful is visible from the windows of both the home and the surrounding buildings.

 

©Mike Schwartz Photography

 

后院的景观改造是重点,那里新建设的平台使它变成了一个聚集、休憩和玩耍的地方。由层叠的杉木组成的生活平台逐渐延伸下降至地面。每一步的变宽和转向创造了各类活动的无限可能性。超大的隐私屏障被融入到整体中,这样它就不会被看作是一堵墙,而是成为邻里之间的一个新的共享高度。两侧木质元素的重叠和密度可以让光线和阴影产生独特的观赏性。随着时间的推移,常春藤(“弗吉尼亚爬山虎”)将爬满屏障,最终爬上悬挂的导线,将平台变成凉亭,增加了户外的遮蔽空间和住宅的私密性,同时也创造了更多的后院美景。

The principal element of this landscape project is the back yard, where the new sculpted deck transforms it into a place for gathering, refuge and play. Composed of cascading cedar platforms, the homes main living floor extends and gradually descends to grade. Each step widens and turns, letting the imagination run wild with its myriad functions. The oversized privacy screen is integrated into the overall composition such that it is not perceived as a wall to the neighbor on the North, but as a new shared elevation in between. Treating the overlap and density of wood elements similar at both sides allows for light and shadow to be mutually appreciated. Over time, the planted “Virginia Creeper” ivy will take over the screen, eventually climbing the guide wire and transforming the deck into a gazebo, adding extra shade and privacy as well as additional backyard splendor for all to admire.

 

  

©Mike Schwartz Photography

 

▼改造前 Before

 

▼改造后 After

  

©Mike Schwartz Photography

 

索耶住宅内部翻新

新引进的胡桃木木制品元素被制造成楼梯、墙壁和储藏室;这些元素在物理和视觉上贯穿了空间,连接了房间及其邻近区域。旧的部分与新的建筑语言相结合,保持了设计的内聚性,并将“过去和现在作”为一个清晰的思路融合在一起,这便创造出一个轻松、互联、功能齐全的家庭空间。因此,该项目把新的空间意义引入了20世纪早期的建筑,将过去的品质与今天的设计逻辑和生活方式融为一体。

Sawyer Residence Renovation

Newly-introduced walnut millwork elements were programmed as stairs, walls and storage; these elements physically and visually cut through space, connecting rooms and their adjacent zones. Salvaged old doors, hardware, and trim were seamlessly integrated with the new architectural language, keeping the design composition cohesive, and merging past and present together as one articulated thought. The result is a home that is light, connected, and fully functional for a growing family. The project thus introduces new spatial meaning into an early 20th century building, melding qualities from the past with a design logic and lifestyle for today.

 

©Mike Schwartz Photography
©Mike Schwartz Photography

  

©Mike Schwartz Photography

©Mike Schwartz Photography


  

©Mike Schwartz Photography

 

楼梯设计  Stairs Design

 

场地平面  Site Plan一层平面  First Level Floor Plan

二层平面  Second Level Floor Plan
剖面图  Section

项目名称: 索耶住宅
设计公司: Vladimir Radutny Architects
地点: 美国芝加哥
设计团队: Vladimir Radutny, Fanny Hothan, Jordan Widjaja
项目面积: 4500平方英尺
项目年份: 2015 – 2017年
照片: Mike Schwartz摄影

Project Name: Sawyer Residence
Design Architect: Vladimir Radutny Architects
Location: Chicago, USA
Design Team: Vladimir Radutny, Fanny Hothan, Jordan Widjaja
Construction: Instyle Construction Inc.
Project Area: 4500 sq.ft.
Project Year: 2015-2017
Photographs: Mike Schwartz Photography

 

更多  Read more about:Vladimir Radutny Architects

 


Loading收藏

0条评论