本文由noa*授权mooool发表,欢迎转发,禁止以mooool编辑版本转载。
Thanks noa* for authorizing the publication of the project on mooool, Text description provided by noa*.

 

noa *:Seehof酒店坐落于意大利布雷萨诺内(Bressanone)附近的纳兹-夏韦斯(Naz-Sciaves)村庄的高原上,旁边是一个名为Flötscher Weiher的天然湖泊。

noa *:The Hotel Seehof is located on a high plateau near the village of Natz- Schabs/Naz-Sciaves near Brixen/Bressanone (IT) by the small natural lake “Flötscher Weiher”.

 

© Alex Filz

 

这座由家族经营的酒店在2017年经历了一次彻底的改造和扩建。新增的16个套房、泳池以及位于湖面上的健康疗养区,呼应了新的设计和管理理念: 关注自然和娱乐的价值。

In 2017 this family-run hotel underwent major renovation and extensions, with an entire restyling. 16 new suites, the new pool and wellness area, directly on the lake correspond with the new design and management concept: to place nature and the recreational value as the point of focus.

 

© Alex Filz

 

高山 & 地中海

位于山脉中间的地理位置赋予了酒店一种特色的地中海高山风格。主建筑让人联想到宏伟的乡村住宅; 作为开放空间的凉廊,在视觉上放大了套房空间,从而加强了与自然之间的特殊联系。新的粗糙土色灰泥结合透明水平木制结构,则赋予了酒店高贵的品质外观。

ALPINE & MEDITERRANEAN

The location in the middle of the mountains gives the hotel an alpine character with a Mediterranean flair. The main building is reminiscent of a stately residence in the countryside; Deep loggias, as open spaces, visually enlarge the suites and thus intensify the special connection with nature. The new rough, earth-colored plaster combined with the new clear, horizontal wooden structure gives the hotel a noble appearance.

 

© Alex Filz

 

“通过融入当地材料,木质立面及其粗糙的表面加强了建筑与环境之间的联系。酒店的名称及其特征则是建筑与湖泊之间联系的另一种体现” ,—— Stefan Rier

“The wooden façade and its rough surface are related to the environment, with a focus on incorporating regional materials. The communication with the lake – important characteristic and name of the hotel – is deliberately staged here.” —— Stefan Rier

 

 

© Alex Filz

 

拥抱自然

新水疗区的游泳池和桑拿区的结构与周围的景观紧密相连,面向湖边的大型全景窗户和不规则的藤架,令人印象深刻。而可从室内直接观赏周围庭院以及内部开放区域的露台,让我们有一种置身于大型公园的感觉。

CELEBRATING THE NATURE

The new spa area with pool and sauna area connect structurally with the surrounding landscape and impressively opens up with its irregular potholes and pergolas through large panorama windows towards the lake. Directed views from the interior into the surrounding grounds, as well as inside open areas, so- called patios, concisely convey the feeling of being in a large park.

 

▼酒店建筑 Architecture

© Alex Filz
© Alex Filz
© Alex Filz

 

户外区域的设计也是设计中非常重要的一个环节。我们通过路径将不同空间连接在一起,创造了一个自然的联合体,在这里,还有可以用于人们沉思的住宅小屋散布在湖边。

The design of the outdoor areas also play an important role. A natural unity was created here, in which the space can be walked through on different paths. Contemplative dwellings are spread around the lakeshore.

 

© Alex Filz
© Alex Filz
© Alex Filz
© Alex Filz

 

建筑与周围环境的结合在这里最令人印象深刻: 倾斜的绿色屋顶可以用于日光浴,而这个绿色区域无缝过渡到周围的森林和果园。建筑与风景相互交融。

The combination of the architecture with the surroundings is most impressive here: the oblique, green roofs of the spa can be used for sunbathing, while this green area seamlessly transitions into the surrounding forests and fruit orchards. Architecture becomes landscape and landscape architecture.

 

© Alex Filz

  

© Alex Filz

 

室外恒温池的位置影响着使用者以及浴池的延伸,其水位与湖面水位在同一水平面上,因此在视觉上形成了与湖相连的无边际水面……

The location of the heated outdoor pool affects the user as well as the extension of the bathing pond. The water level of the lake is on the same level, so that the infinity channel connects visually with the lake to an infinite water surface…

 

© Alex Filz

 

建筑和室内设计之间的相互影响,形成了一个完整的设计,在这种设计中,客人可以在娱乐休闲中尽情拥抱自然。

The interplay between architecture and interior design creates a holistic design in which guests and the recreation are celebrated within nature.

 

▼健康疗养区 Wellness

© Alex Filz
© Alex Filz
© Alex Filz
© Alex Filz

 

© Alex Filz

 

© Alex Filz
© Alex Filz
© Alex Filz

 

连接历史的红线
新的室内设计研究了这个地方的历史,并将其融入到设计中。

1958年,业主的祖父Jakob Auer在nazaves sciaves的苹果园中成立了土壤改善联盟,以加强传统的苹果树种植方式。当时广泛使用的水管成为室内设计的灵感来源。铜管作为一个设计元素,广泛应用于整个房子看到: 如在卧室的灯具,小桌子,浴室设备和衣柜挂钩。而在水疗接待区,管道应用于墙壁和天花板上,形成了一道特别的风景。

THE RED THREAD
The new interior design deals with the history of the place and incorporates it into the design.

In 1958, Jakob Auer, grandfather of the land-owner, founded the so-called soil improvement consortium on the Natz-Schabs /Naz-Sciaves apple tree plateau, in order for the traditional cultivation of apple trees to be intensified. The widely used water pipes used at the time become an inspiration for the interior design. Copper pipes, which can be seen throughout the house, are consciously accentuated as a design element: in the bedrooms; the lamps, small tables, bathroom fittings and wardrobe hooks. In the spa-reception area pipes form an extraordinary view on the wall and ceiling.

 

▼酒店公共空间 Public Space

© Alex Filz
© Alex Filz
© Alex Filz
© Alex Filz
© Alex Filz

 

对周围环境的特别关注和自然材料的融入,是室内设计的重点。木材,亚麻,石材,编织家具和配件与明亮,谨慎的颜色相结合,与新Seehof酒店的自然理念相符。

Special attention and incorporation of natural materials from the surrounding environment, was a focus point in the interior design. Wood, linen, stone, braided furniture and accessories in combination with bright, discreet colors correspond to the natural concept of the new Seehof.

 

▼酒店客房 Rooms

© Alex Filz
© Alex Filz
© Alex Filz
© Alex Filz

 

© Alex Filz

 

▼基地平面 Site Plan

© noa*

 

 剖面图 Section 

© noa*

 

▼北立面图 Elevation North

© noa*

 

 

 

 

 

 

 

项目名称: Seehof
地点: 意大利纳兹-西阿维
建筑设计: noa* (network of architecture)
完成日期: 2017年4月
类型: 酒店改造,建筑
特别:皮图勒私人湖泊周围的健康区
摄影师:Alex Filz

Project name: Seehof
Place: Natz-Schabs/Naz-Sciaves (I)
Architecture: noa* (network of architecture)
Completion: April 2017
Typology: Hotel conversion and new construction
Special: Wellness area around a pittoresk private lake
Photographer: Alex Filz

 

更多 Read more about: noa*


Loading收藏

0条评论