TROP:Terrains+Open Space :曼谷如今几乎成为了全世界交通拥堵情况最严重的城市之一,这造成了越来越多的人直接搬到城市里居住。因为高昂的地价,传统式的住宅与花园变得不可企及,取而代之的是在紧凑的土地中立体式的居住现状。在Sindhorn Residence项目中,设计团队充分地考虑并创造了有限空间中的小气候,为使用者提供良好舒适的居住条件。

TROP:Terrains+Open Space :Recently, Bangkok has one of the most traffic jams in the World. As a result, more and more people have moved in to live in the city instead. Because of land prices, traditional house and garden are unaffordable, replaced by Vertical living which has a lot more density in compact sites. For Sindhorn Residence, the design team had to work with such a limited space and tried their best to create a microclimate, in order to provide a comfortable living space for the residents.

 

 

项目阐释 
Project Narrative 

Sindhorn Residence是位于曼谷核心腹地区的住宅项目。虽然地处绿化茂密的荷兰大使馆对面,场地本身却很有限,只有A B两栋塔楼,再加上消防上的限制,项目团队需要良好地利用剩余不多的空间营造绿化效果。

Sindhorn Residence is a condominium right in the middle of Bangkok’s prime area. The property was located just across Netherlands Embassy which occupied a lot of green areas. However the site itself was not very big for 2 buildings, Tower Aand B. With fire lane regulation, the design team had to work with a small leftover space for greenery.

 

 

为了更好的应对曼谷城市常出现的洪水问题,两栋建筑的大堂都采取了抬高两米的设计,落客区位于两栋建筑之间。

Both buildings’ lobbies were first raised up 2m from main access to avoid the city’s recent flood problems, with Main drop off located in the middle of the Towers.

 

 

这条有遮荫的走廊是落客区与塔楼B的主要步行连廊。旁侧台地式种植向内围合,为穿过的居住者形成绿意盎然的体验空间。一系列高大的乔木与灌木搭配,为空间提供更多的遮荫,也使得小区内部环境不受曼谷恶劣的高温天气所影响。

The covered passage connected the Main Drop off with garden space in front of Tower B. Stepped planters was designed to enclosed the experience of the residents walking through this tunnel-like space. A series of tall trees and shrubs were planted to provide more shades, adding protecting layers against Bangkok’s infamous temperature.

 

   

 

实际的绿地处于场地原有的标高,从大堂看过去像一个下沉花园。它略微高于路面标高,因此避免了土方回填和挡土墙的设置。这里还有一个树都较高的果树林,用以提供绿植层次遮挡阳光热量,为居民创造出更怡人的小气候。镜面水池中的水溢流到低一些的收水槽,落水时发出的白噪音让整个花园空间充满生气。

The actual green area was kept at original level, appearing like sunken gardenspace from the Lobby. It was built slightly above street’s level, to avoid filling and retaining wall. Here an orchard of tall trees were proposed to provide green layers to filter sunlight heat, creating microclimate effect forthe residents. Water from Reflecting Pond overflowed to the lower gutter, creating white noises to animate the garden space.

 

 

为了在视觉上扩大花园的空间,设计团队将部分消防车道设置在大堂前。硬质景观略微沉降,用浅水淹没,使之成为一个镜面水池,这在视觉上双倍扩大了大堂前面的花园空间。

In order to visually maximize garden space, the design team camouflaged part of the fire lane in front of Tower B’s Lobby. Hardscape surface was slightly dropped and filled with shallow water. Appeared as Reflecting Pond, it visually doubled the view of the green space right in front of the lobby.

 

   

  

 

两栋住宅塔楼之间的联桥空间主要为泳池和健身区域,为住户提供时尚健康的生活方式。由于周边绿意盎然的使馆区,身处桥上的无边界泳池和瞭望平台环视,犹如城市从茂密的深林中生长形成。

The facility bridge connects the two residential towers with nice shared swimming pool and fitness center to help users with modern and healthy lifestyle. The Infinity pool and viewing platform on the bridge are surrounded by greenery embassies, which has an amazing paroramic view with modern city growing from a lush forest.

 

  

 

    

 

景观设计: TROP: terrains + open space
建筑设计: Plan Architect
室内设计: Department of Architecture Co.Ltd.
摄影: W WORKSPACE / YAMA STUDIO

Landscape design: TROP: terrains + open space
Architecture design: Plan Architect
Interior design: Department of Architecture Co.Ltd.
Photographer: W WORKSPACE / YAMA STUDIO

更多:TROP : terrains + open space


2
Loading收藏

2条评论