本文由 OFFICE Kersten Geers David Van Severen 授权mooool发表,欢迎转发,禁止以mooool编辑版本转载。
Thanks OFFICE Kersten Geers David Van Severen for authorizing the publication of the project on mooool. Text description provided by OFFICE Kersten Geers David Van Severen.

 

OFFICE Kersten Geers David Van Severen:SOLO OFFICE是一座乡村住宅,位于巴塞罗那以南两小时车程的一片未曾遭到破坏的森林中。该住宅被安置在高地边缘,俯瞰着地中海。由于基地周围的景观令人印象深刻,因此,我们认为建筑应该是无形的,只需要强调其周围的自然品质即可。

OFFICE Kersten Geers David Van Severen:SOLO OFFICE is a country house in a large untouched forest, two hours south of Barcelona. The house will be placed on the edge of a plateau, overlooking the Mediterranean Sea. Since the surrounding landscape is so impressive, we felt architecture should be invisible, merely emphasizing the natural qualities of the surroundings.

 

© Bas Princen

 

一个直径为40米的简单圆形屋顶突出了场地及其边缘的特点。屋顶起到了遮蔽的作用,并形成了居住面积的边界。屋顶由四排八列直排的柱子支撑,每一行柱子正切圆形基座的弦,这些切线构成了不同保护程度的区域,大块的幕布可沿圆形基座外围滑动,人们可以完全拉开幕布,让生活区完全开放,最大限度的拉近居住者与周围景观环境之间的关系。

A simple circular roof with a diameter of 40 meters underlines the qualities of both the plateau and its edge. The roof functions as a shelter, and forms the perimeter of the inhabited surface. The roof is held by four straight rows of eight columns, which cut chords from the circular base shape. Only these four areas are inhabited, with variable levels of protection. Large stretches of curtain facade slide on the outer edge of the circle, allowing the living areas to fully open, and providing a maximum relationship between the dweller and the surrounding nature.

 

© Bas Princen
© Bas Princen
© Bas Princen

 

由于地形的关系,该住宅没有连接到任何服务设施,完全是自给自足的,节能环保。其能量是通过太阳能光伏板产生的,储存在缓冲罐中,水也会在使用后进行再净化,其中的每个设备都作为抽象作品放置在屋顶上。

Since the terrain is not connected to any services, the house will be completely self-dependent, and therefore energy-neutral. Photovoltaic panels will provide thermic and electrical energy, which will be stocked in buffer tanks. Water is claimed on the site itself, and purified after use. Each of the devices are placed as abstract objects on the roof.

 

© Bas Princen
© Bas Princen
© Bas Princen
© Bas Princen
© Bas Princen

▼基地平面图 Site Plan

© OFFICE Kersten Geers David Van Severen

▼建筑剖面图 Sections

© OFFICE Kersten Geers David Van Severen

▼建筑效果图 Perspective

© OFFICE Kersten Geers David Van Severen
© OFFICE Kersten Geers David Van Severen

 

 

地点: 西班牙巴塞罗那
建筑设计:OFFICE Kersten Geers David Van Severen
面积:452 平方米
项目年份:2012 – 2017年
摄影师:Bas Princen

Location: Matarraña, southwest of Barcelona, Spain
Architects: OFFICE Kersten Geers David Van Severen
Surface: 452 m²
Project year: 2012 – 2017
Photographs: Bas Princen

 

更多 Read more about: OFFICE Kersten Geers David Van Severen


Loading收藏

0条评论