圣拉省位于越南北部,是一个民族文化区,拥有丰富的原始森林和美丽的山地风光。即使拥有强大的文化和自然美景,游客也不会觉得这个城市是目的地。拥有750名客人的Son La餐厅是位于市中心附近的一家新酒店的第一个设施,以展现这一潜力。

Located in the north of Vietnam, the province of Sri Lanka is a national cultural region with rich virgin forests and beautiful mountain scenery. Even with a strong culture and natural beauty, visitors will not feel that the city is a destination. The Son La restaurant with 750 guests is the first facility in a new hotel near the city centre to showcase this potential.

由于地形艰难,Son La只能从河内乘坐7个小时的车程,沿着岌岌可危的悬崖路。无障碍设施使得建筑材料和工作人员的运输变得困难。

因此,该项目最大限度地利用当地资源,包括工人和负担得起的当地材料。在这种情况下,当地的竹子和石雕被选为建筑的主要材料。

Due to the tough terrain, Son La can only take a 7-hour drive from Hanoi along the precarious cliff road. Barrier-free facilities make transportation of building materials and workers difficult.

As a result, the project maximizes the use of local resources, including workers and affordable local materials. In this case, local bamboo and stone carvings were selected as the main materials for the building.

采用潮湿季节炎热的高温季节气候炎热,高湿度,强降雨,温带,但炎热干燥的季节,建筑由8个独立的石头建筑和一个露天竹餐厅组成,供应两个空调客房和舒适的外部用餐。石头建筑物从餐厅提供多个入口,并从外部用餐区提供多个框架视图。屋顶的建筑物和树木的各种高度从外面提供垂直的园景图。当地的石墙距离现场10公里,提供纹理和连接山脉周围。

The hot season with hot seasons is hot, high humidity, heavy rainfall, temperate, but hot and dry season, the building consists of 8 separate stone buildings and an open-air bamboo restaurant, serving two air-conditioned rooms and comfortable outside dining. The stone building offers multiple entrances from the dining room and multiple frame views from the external dining area. The various heights of the buildings and trees on the roof provide a vertical landscape view from the outside. The local stone walls are 10 km from the site and offer texture and connectivity around the mountains.

    

周围的景观种植了数百棵本地桃树,以庆祝花季,并为客人带来吸引力。该项目的建成时间为600USD / m2。该项目位于可持续发展酒店综合大楼的未来入口处,其中包括会议厅和咖啡厅。餐厅和景观预示着当地居民和未来游客的文化中心。

Hundreds of native peach trees are planted in the surrounding landscape to celebrate the flower season and appeal to guests. The project was built at 600USD / m2. The project is located at the future entrance to the Sustainable Hotel Complex, which includes the conference hall and cafe. The restaurant and landscape foretell the cultural center of locals and future visitors.

 

    

餐厅的屋顶结构由当地竹木制成,称为“龙”,长8米。由竹竹组成的96个竹柱单元一起诱导竹林如竹林的垂直表达。 80-100mm直径的竹子在越南经过传统方法处理后,通过竹榫钉和绳索组装,涉及浸泡在泥中,然后抽烟。

在结构上引起的剪切载荷由连接到石头建筑物的10层交叉竹梁支撑。天花板是由当地茅草木做成的“投票”,透明的复合屋面板覆盖了它的屋顶。天窗在柱之间打开,用柔和的光线填满空间。

The roof structure of the restaurant is made of local bamboo wood, called “Dragon”, which is 8 meters long. 96 bamboo column units composed of bamboo and bamboo together induce vertical expression of bamboo forest such as bamboo forest. 80-100mm diameter bamboo is processed in Vietnam by traditional methods, assembled by bamboo nails and ropes, involved in soaking in the mud, and then smoking.

The structurally induced shear load is supported by 10 layers of intersecting bamboo beams connected to the stone building. The ceiling is a “vote” made of local thatched wood, and a transparent composite roof panel covers its roof. The skylight opens between the columns, filling the space with soft light.

 

     更多:Vo Trong Nghia Architects


Loading收藏

0条评论