Light Earth Designs“可持续的贝壳”——在发展中国家使用土壤稳定瓷砖的Timbrel拱顶最近获得了2010年地球奖建筑环境类的奖项,以表彰这一激动人心的创新对发展中国家人民生活的潜在积极影响。该技术将进口材料的成本和高耗能降至最低,并可使当地的非熟练工人通过生产瓷砖和建造拱顶的方式来增强他们的能力。

Light Earth Designs‘Sustainable Shells’ – Timbrel vaulting using soil stabilised tiles in a developing world context was recently been awarded winner of the Built environment category at the 2010 Earth Awards in recognition of the potential future positive impact of this exciting innovation on people’s lives in the developing world. The technology minimises the cost and high embodied energy of imported materials and can empower local unskilled labourers by engaging them in both the production of the tiles and the construction of the vaults.

 

 

作为地球奖和“Start Festival——一个有所作为的花园派对”(由威尔士亲王赞助)的一部分,这项活动在伦敦市中心圣詹姆士宫旁边的兰卡斯特大厦的地面上建造了一个拱形的土瓦馆。

As part of the Earth Awards and the ‘Start Festival – A Garden Party to Make a Difference ’ (sponsored by the Prince of Wales), the practice constructed a small vaulted Earth tiled pavilion in the grounds of Lancaster House, next door to St James Palace in central London.

 

 

展馆由三个不同高度的简单重叠悬链线拱顶组成,每个拱顶在平面和剖面上都是优雅的喇叭形。这些拱顶只用了14天就建成了,使用的是伦敦一个建筑工地的废土制成的手工压制瓷砖。其他材料来源于对环境影响最小的材料,减少了浪费。用来制作瓷砖的胶合板被铺设成展馆的地板,并被堆叠成展台。一个板条木网,设计用来过滤低角度的晨光,是由绿色的甜栗树小枝扦插而成。

The pavilion consisted of three simple overlapping catenary vaults of varying heights, each stiffened in plan and section with an elegant flare. The vaults were built in only 14 days, using hand pressed tiles made out of waste soil from a London building site. Other materials were sourced to have minimal environmental impact, and to reduce waste. The plywood blanks used to form the tiles were laid to form the pavilion flooring and stacked to create exhibition stands. A slatted timber screen, designed to filter the low angle morning light was constructed from green sweet chestnut coppice cuttings.

 

 

参观者可以通过手压机、土壤和由此产生的地砖的展览了解这项技术。胶合板展台展示了入口的建造过程,展示了使用出口技术的建筑或未来项目的例子。游客走过一个宁静的空间,穿过一个低矮的拱顶,在那里他们可以触摸并感受到土壤的质量。

Visitors are introduced to the technology through an exhibit of the hand press, the soil and the resulting earth tiles. The plywood exhibition stands illustrate the build process on entrance and show examples of buildings or future projects using the technology on exit. Visitors walk through a serene space exiting though a low vault where they can touch and feel the quality of the soil finish.

 

 

在这种高调的背景下,我们展示了这种简单技术的结果是多么的经济、美丽和优雅。

In this high profile context, we demonstrated just how economic, beautiful and elegant the results of this simple technology can be.

 

地点: 英国伦敦
建筑设计: Light Earth Designs
完成:2010年

Location: London, UK
Architect:  Light Earth Designs
Year: 2010

更多 Read more about:Light Earth Designs


Loading收藏

0条评论