ENOTA:  Plesnik酒店是一家位于自然公园中心的精品家庭酒店,拥有80多年的传统。它位于冰川峡谷尽头的独特位置,拥有令人难忘的景色,壮丽的Kamnik-Savinja阿尔卑斯山脉的山峰。Logarska山谷被许多人认为是欧洲最美丽的山谷之一,这一自然奇迹的惊人景观显然是酒店健康中心翻新的主要主题之一。

ENOTA:  Hotel Plesnik is a boutique family hotel found in the heart of a nature park, boasting a tradition spanning over eighty years. Its exceptional location at the end of a glacial valley offers an unforgettable view of the majestic peaks of the Kamnik-Savinja Alps. As Logarska Valley is claimed by many to be one of the most beautiful valleys in Europe, the amazing view of this natural wonder was the obvious choice for one of the leading motifs in the renovation of the hotel’s wellness centre.

 

 

这栋建筑部分切入地下室中,先前存在的健康中心的大部分空间被一个小的有机的水池占据,水池直接通向建筑前面的日光浴平台。为了恢复新项目所需的空间,泳池部分被一个巨大的漩涡池所取代,而靠近山谷景观的一部分原游泳池外壳被重新设计成一个下沉的圆形休息区,带有一个壁炉。阳光平台通过自然游泳池进行延伸,弥补并扩展了被删除的内部水面,同时水中的反射进一步突出了美丽的景色。

Much of the space of the pre-existing wellness centre in the partially cut-in basement of the building was originally taken up by a small, organically shaped pool which opened onto a tanning deck directly in front of the building. To recover the space needed for new programmes, the pool was in part replaced by a large whirlpool, while a section of the former pool shell closer to the view of the valley was repurposed as a sunken circular resting area featuring a fireplace. The sun deck has been extended with a natural swimming pool, which makes up for and expands on the deleted interior water surface, while the reflection in the water further accents the beautiful view.

 

 

尽管通过水生植物进行自然过滤,但新的水池在形状上是明确的直线的,因此设计是建筑的延续而不是周围景观的延续。参考带有壁炉的内部休息区,一个带有火圈的放松区域被放置在室外水面的中央。利用这个空间,新健康中心的游客们见证了水火之间永无止境的对话,这两种基本的自然元素强调了周围山脉令人惊叹的背景。

Despite natural filtration by means of aquatic plants, the new pool is unequivocally rectilinear in shape and as such designed to be a continuation of the building rather than the surrounding landscape. Referencing the interior resting area with the fireplace, a relaxation area with a fire ring has been placed in the middle of the water surface outside. Using the space, the visitors of the new wellness centre witness a never-ending dialogue between water and fire, two basic natural elements accentuating the incredible backdrop of the surrounding hill range.

 

 

Plesnik健康中心的整个环境是专门使用当地材料设计的。起伏的内墙是现有空间明显笨拙和不均匀的建筑设计所必需的。内部空间的放松布局,将所有不规则的部分隐藏起来,形成了一个终止于山谷本身的流体空间。空间中铺满鹅卵石的墙壁也在物理上过渡到外部,并在光学上将日光浴平台分成三个部分:桑拿区、带中央健康空间的区域和入口部分。各分区之间的立面完全被玻璃包围,取代了以前的拱形窗户。立面开口的扩大进一步连接了健康中心的内部空间和风景如画的外部空间,减少了它在空间中的存在,尽管基本体量实际上有所扩大。随着扩建部分被净化为所有不同的建筑元素,它现在属于周围的地形,而不是主建筑。

The entire ambient of Wellness Plesnik is designed using local materials exclusively. The undulating interior walls were necessitated by the markedly awkward and heterogenous construction design of the existing space. A relaxed placement of interior divides envelops and conceals all the irregularities and forms a fluid space terminating in the valley itself. The pebble-laid walls of the space physically transition also into the exterior and optically divide the sun deck into three parts: the sauna section, the section with the central wellness space, and the entrance portal. The facade between the divisions is fully encased in glass and replaces the former arch-head windows. The enlargement of the facade openings further connects the interior space of the wellness centre with the picturesque exterior and reduces its presence in the space despite the actual expansion of the basic volume. With the extension having been purified of all distinct architectural elements, it now belongs with the surrounding terrain rather than with the master building.

 

 

项目名称: Wellness Plesnik
年份: 2015年
状态: 2017年10月建成
尺寸: 560平方米
场地: 980平方米
作品占地: 475平方米
费用: 450,000欧元
客户: Plesnik turizem in marketing
地点:斯洛文尼亚卢格尔斯卡山谷
坐标:东经46°23 ‘ 53.4 “北纬14°37 ‘ 52.6 ”
建筑: ENOTA
项目团队: Dean Lah, Milan Tomac, Nuša Završnik Šilec, Peter Sovinc
合作者: elia iC (结构工程)、Elin (电气安装)、Nom biro (机械服务)、Svilene linije & Handling (水池技术)
照片: Miran Kambič
奖项:
The Plan Awards,最佳室内设计奖
The Plan Awards,总冠军决赛选手
年度豪华精品酒店

project name: Wellness Plesnik
year: 2015
status: built October 2017
size: 560 m2
site: 980 m2
footprint: 475 m2
cost: 450.000 EUR
client: Plesnik turizem in marketing
location: Logarska Valley, Slovenia
coordinates: 46°23’53.4″N 14°37’52.6″E
architecture: ENOTA
project team: Dean Lah, Milan Tomac, Nuša Završnik Šilec, Peter Sovinc
collaborators: Elea iC (structural engineering), Elin (electrical installations), Nom biro (mechanical services), Svilene linije & Handling (pool technology)
photos: Miran Kambič
Awards:
The Plan Awards, Interior winner
The Plan Awards, Overall Winner finalist
Luxury Boutique Hotel of the Year

更多 Read more about: ENOTA


Loading收藏

0条评论