Lutsko Associates:该项目位于旧金山湾区的郊区,是背靠海岸山脉东部的小规模马术社区“Woodside”之外的一片区域。

业主是一个拥有五个孩子的家庭(其中三个是年龄尚小的孩童),在孩子出生之前便一直在附近居住。现在孩子已经长大,原来的三个卧室已无法满足使用需求,因此业主希望在原居所近旁拥有一处长期住所。他们原计划重新购置新房,但后来决定对该项目区域进行一次大改造。这片3英亩的土地最近一次开发是在20世纪50年代,区域内仅有两处破旧的房子和未经管理的普通景观,毫无特殊之处。其开发潜力在于周围的风景。该区周围环绕着海岸橡树,远方是开阔的历史牧场和绵延的海岸山脉。业主希望将该区域打造成与周围环境统一的宜人居所。

Lutsko Associates:The project is located in the suburb of San Francisco bay area and is an area outside the small-scale equestrian community ” wood side” located in the east of the coastal mountains.

The owner is a family with five children ( three of whom are young children ) and has been living nearby since the child was born. Now that the child has grown up, the original three bedrooms can no longer meet the demand for use. therefore, the owner hopes to have a long-term residence near the original residence. They originally planned to purchase new houses, but later decided to carry out a major renovation of the project area. The most recent development of the 3 – acre land was in the 1950s. there were only two dilapidated houses and an unmanaged common landscape in the area, with no special features. Its development potential lies in the surrounding scenery. The area is surrounded by coastal oak trees, with open historical pastures and long coastal mountains far away. The owner hopes to turn the area into a pleasant residence that is in harmony with the surrounding environment.

 

业主深知要想实现这个目标必须要有认真的规划,因此业主家庭聘请了景观设计师和建筑师,建立了长期合作关系。设计团队与业主一起完成了包含住所、仓库/工作室、办公室、泳池和池边小屋的设计蓝图。他们决定建造面积相对较小的体量,并用这些建筑体量来塑造外围空间作为内部空间的延伸。业主希望拥有一个大的休闲草坪、菜园和开阔的聚会场所,因此,设计的首要目标是将项目区域内的景观与周围的自然风景连为一体。建筑将是对加利福尼亚本土风景中传统乡村居所的现代化诠释。

The owner knew that serious planning was necessary to achieve this goal. therefore, the owner’s family hired landscape designers and architects to establish a long-term cooperative relationship. The design team completed the design blueprint with the owner, including the residence, warehouse / studio, office, swimming pool and pool cottage. They decided to build a relatively small volume and use these building volumes to shape the outer space as an extension of the inner space. The owner hopes to have a large leisure lawn, garden and open gathering place. therefore, the primary goal of the design is to integrate the landscape in the project area with the surrounding natural scenery. Architecture will be a modern interpretation of traditional rural residences in California’s native landscape.

 

平面图

历史上,Woodside西部地区是整片的海岸橡树林地和旱地浅层土壤上的草地。尽管该区已有100多年的开发历史,但大片牧场和宽广的土地提供了大量的空间,让原来林地上的参天大树得以继续繁荣生长。尽管该项目区域内部并无橡树,但从植被茂密的山坡上向西望去可以看到历史林地上遗留下来的散布在临近区域的古老橡树。

景观设计师将橡树林地和原生草场作为其景观设计的基础。不规则的橡树带包覆着项目区域,并与周围的林地一起共同构成了本区景观设计的框架。林间空地的原生草场环绕着建筑及其外围空间,并与西边的开阔草坪建立了视觉联系。草坪上生长着一年生的草类,而原生草场则种植着多年生的本土植物,将历史上的自然景观带入本区,并呈现出一种更加自然的野生状态。由林地到空地带来的紧缩感到开阔感的转换成为该建筑和景观设计的指导理念。

Historically, the west of wood side has been a whole piece of coastal oak forest land and grassland on the shallow soil of dry land. Although the area has a history of more than 100 years of development, large pastures and broad land provide a large amount of space, allowing the towering trees on the original forest floor to continue to flourish. Although there are no oak trees in the project area, the ancient oak trees scattered in the neighboring areas left over from the historical forest can be seen from the densely vegetated hillside to the west.
Landscape designers base their landscape design on oak forest and native grassland. The irregular oak belt covers the project area and forms the framework of the landscape design of the area together with the surrounding woodlands. The primary grassland in the glade surrounds the building and its surrounding space, and has established visual contact with the open lawn on the west. Annual grasses grow on lawns, while native pastures are planted with perennial native plants, bringing the historical natural landscape into the region and showing a more natural wild state. The transformation of the sense of openness from woodland to open space has become the guiding concept of the building and landscape design.

 

住宅附近小道旁的橡树小林地和当地林下叶层植物构成了该项目区域的屏风。来访者穿过橡树群会到达由一面仓库/工作室和三面低矮石墙围绕而成的小庭院,继续前行穿过仓库/工作室会来到被仓库、居住空间和小办公室环绕的中央庭院。尽管透过居住区可以看到部分草坪和草场,但所及范围十分有限,只有走进内部才能观赏到草坪和远处草场和树木的全景。住宅后面的泳池和池边小屋旁铺满了大片的草坪。

The oak grove and the undergrowth plants near the residence constitute the screen of the project area. Visitors pass through the oak tree group and arrive at a small courtyard surrounded by one warehouse / workshop and three low stone walls. they continue to pass through the warehouse / workshop and arrive at the central courtyard surrounded by warehouses, living spaces and small offices. Although some lawns and pastures can be seen through the residential area, the scope of coverage is very limited. only entering the interior can one see the panorama of lawns and pastures and trees in the distance. The swimming pool at the back of the house and the cottage beside the pool were covered with large lawns.

 

由景观设计师和建筑设计师组成的团队合作让建筑和景观的界限趋于模糊。建筑进深仅有一个房间,设出入通道或半透明玻璃屏,勾勒出建筑周围的外部空间。用砌筑立面和基础墙的石材建成的低矮石墙定义了建筑体的外围空间,并一直延伸至周围的草场。

The team of landscape designers and architectural designers has blurred the boundary between architecture and landscape. The building has only one room deep, with access or translucent glass screen, which outlines the external space around the building. The low stone wall built of stone building facade and foundation wall defines the outer space of the building body and extends all the way to the surrounding grassland.

中央庭院是加利福尼亚传统庭院风格的诠释。设计师将加利福尼亚乡村的主要元素—水以简单现代的形式呈现出来,并在旁边栽种了具有完美雕塑形态和显著白色树皮的加利福尼亚梧桐树和河滨树木以更好地突出水元素。清晰的线条以及树木、碎石、水和石头的简单组合创造了一个沉思的内向型空间,而大的雕像元素强化了这一空间特点。受到当地历史、乡土特征及美丽本地景观的启发,该项目以现代的设计手法将建筑景观与周围环境结合在一起,真正体现了加利福尼亚州的乡村生活。

The central courtyard is an interpretation of California’s traditional courtyard style. The designer presented the main element of the California countryside – water in a simple and modern form, and planted the California buttonwood and riverside trees with perfect sculpture and remarkable white bark beside them to better highlight the water element. Clear lines and simple combinations of trees, gravel, water and stones create a thoughtful introverted space, and the large statue elements reinforce this space feature. Inspired by local history, local characteristics and beautiful local landscape, the project combines architectural landscape with the surrounding environment by modern design methods, truly embodying the rural life of California.

 

更多:Lutsko Associates

 

 


0
Loading收藏

0条评论