2.ink studio: YARD项目始于一个设计团队,该团队多年来一直致力于探索建筑与景观之间的关系。该空间提出了一种迷人的可能性,模糊了学科之间的界限,并且侵蚀了建筑与环境之间,内外之间的普通区别。 YARD立即被视为一个潜在的催化剂,用于重新规划大区,并提供从市中心到波特兰东部的主要门户。该建筑位于一个复杂的场地上,该场地与多个地形层次上的周围环境相衔接,其中包括建筑物大约五楼的相邻Burnside Bridge。立即吸引设计团队加强这些现有连接,并在5层平台上创造充满活力的新空间,清晰地看到相邻的桥梁。在探索了一系列常规水平屋顶甲板之后,该团队最终专注于一种对河岸坡度,滑板公园以及市中心以外的景观的敬意。其结果是一个连续折叠的居住绿色屋顶穿插着建筑物住宅大楼下的编程空间。

2.ink studio: The YARD project began with a design team that has been collaborating for many years on a focused exploration of the relationship between building and landscape. The site posed an intriguing possibility of blurring lines between disciplines and eroding ordinary distinctions between building and context, inside and outside. The YARD was immediately seen as a potential catalyst for re-visioning the larger district and providing a major gateway from downtown to Portland’s east side. The building is located on a complex site that engages the surrounding context on multiple topographic levels, including the adjacent Burnside Bridge at approximately the 5th floor of the building. The design team was immediately drawn to both strengthening these existing connections and creating dynamic new spaces on the 5th level terrace, in clear view from the adjacent bridge. After exploring a series of conventional level roof decks, the team eventually focused on an approach that pays homage to the slope of the riverbank, the skatepark below, and views to downtown beyond. The result is a continuously folded inhabitable green roof interspersed with programmed spaces nestled below the building’s residential tower.

 

地点:俄勒冈州波特兰市,美国
类型:混合使用,住房
建筑师:Skylab Architecture

Location: Portland, OR
Types : Mixed Use , Housing
Architect: Skylab Architecture

2017 Oregon ASLA Award of Excellence

 

更多:2.ink studio


Loading收藏

0条评论