Zeytouneh广场位于海岸线的西侧,庆祝现代贝鲁特。古斯塔夫森 + Bowman的设计利用土地现有的地形创建了一个非常适合举办活动的非正式竞技场。大胆的几何铺路的选择标志着景观轮廓的变化,并参照了黎巴嫩传统建筑中的黑白图案。

Situated at the western end of Shoreline Walk, Zeytouneh Square celebrates modern Beirut. Gustafson Porter + Bowman’s design uses the land’s existing topography to create an informal amphitheatre that is ideal for hosting events. The choice of bold, geometric paving marks the changes in the contours of the landscape and references the black and white patterning found in traditional Lebanese architecture.

 

特别设计的长凳放置在紫荆花树下的阴凉处,水槽和喷泉提供自来水的冷却声音。在树的底部,一个平静的水池缓缓流向北缘,水以长长的瀑布溢出,预示着广场的入口。一座宽阔的石桥穿过下水池,通向黑色和白色的台阶,台阶上的斜坡像岩层一样从地面上突出。每一个平台都为市场和音乐会等活动提供了一个开放的空间平台。

Specially-designed benches are placed in shaded locations under Bauhinia trees, and water channels and fountains offer the cooling sound of running water. At the base of the trees a calm pool gently flows towards the north edge, with water spilling over in a long cascade and signalling the entrance to the square. A wide stone bridge crosses the lower pool and leads towards the black and white terraces which step up the slope, extruding from the ground plane like rock strata. Each terrace provides a platform of open space for activities such as markets and concerts.

 

 

一个微妙的斜坡从梯田升起,扭曲了广场的视角和感知的大小。瀑布的声音和景色吸引游客沿着小路前进。从顶部瀑布开始,一条小溪沿着小路的边缘翻滚,一直到桥和下池,池中有一系列的水柱。在小溪边,三套超大的台阶提供了座位,让人们可以在铺着丝树的树荫下穿过梯田眺望(合欢树)。较低的台阶下降到小溪边,游客们可以坐在那里听水翻滚的声音。
梯田的边缘被光线的直线缝隙强调,扭转了白天的阴影。梯田在主要道路顶部的观景台达到顶点。放置在树叶阴影下的石凳可以让你看到空间后面的景色。顶部的水池看起来深不见底,当水滑过梯级边缘时,它反映了这个景象。从这个有利位置,游客可以观看广场的活动。除此之外,海岸线花园的全景和不断演变的城市天际线,展示了重新开发的城市的辉煌和繁华,而广场的醒目条纹和锐角则代表了一个充满活力的未来.

A subtle ramp rises through the terraces and distorts the perspective and perceived size of the square. The sound and view of the top cascade entices visitors to progress along the path. From the top cascade a water rill tumbles along the edge of the path, down to the bridge and the lower pool, which features a series of water jets. By the rill, three sets of oversized steps provide seating allowing views back across the terraces, under the spreading shade of Silk trees (Albizia julibrissim). The lower step drops down to the water rill, where visitors can sit and listen to the tumbling sound of the water.

The edges of the terraces are emphasised by linear slits of light, reversing the day time shadows. The terraces culminate in a viewing platform at the top of the main path. Stone benches placed under leafy shade allow views back down the space. The top pool appears bottomless, reflecting the view as the water slips over the cascade edge. From this vantage point visitors can watch the activities of the square. Beyond this, a panoramic view of the Shoreline gardens and the evolving city skyline illustrates the splendour and bustle of the redeveloped city, while the the bold stripes and acute angles of the square represent a dynamic future。

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Awards
Shortlist, WAN Awards for Urban design (2013)
Regional Finalist, Civic Trust Awards for International Projects (2012)

Press

Zeytouneh Square, Landezine (2016)
‘How Beirut’s Zeytouneh Square is Reuniting a Divided Urban Community’, Land8 (2015)
Zeytouneh Square, World Landscape Architect (2015)

 

更多:Gustafson Porter+Bowman


0
Loading收藏

0条评论