SCG曼谷总部办公景观 by LAB-mooool设计
SCG曼谷总部办公景观 by LAB
佳作分享 分类: 景观 原作者:: LAB
1821
11
7
0
2017-12-07 21:28

        SCG曼谷总部办公景观是由泰国LAB设计,设计贯行可持续的绿色景观设计理念,场地所有的树木都被保存下来。受建筑语言的启发,设计采用平滑的曲线来平衡和协调现有建筑和位于不同场地标高树木之间的关系,让建筑和各种场地元素得到合理的安排和利用,弯曲的肌理彰显自然和人工结构的有机融合。

         Completion of the new Bangkok headquarters for the Siam Cement Group (SCG) marked the organization's 100th anniversary. The core concept under which LAB approached its task was the symbolic passing-on to coming generations of the accumulated value of one of Thailand’s leading industrial conglomerates. The value of this inheritance can be seen in the green and sustainable landscape design. All existing trees have been preserved and the site’s evolution over time preserved by ‘layers of history’, emphasized by different ground levels. Inspired by the language of the architecture, the curvature line serves as a design tool in negotiating between the different ground levels of existing buildings and trees. The proliferation of lines creates a smooth continuity of programs from building to building, while differing arrangements of various elements shows adaptation for varying uses. The divergence of curved pavements signifies a synergy between nature and man-made structures; a co-existence between valuable development and the vitality of a natural heritage. This project has acquired Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) Platinum rating for core and shell, the highest level of international recognition for the design, construction, operation and maintenance of green buildings

7

LAB

19粉丝/0关注

收藏

11人已收藏

还可以输入500个字

点击加载
页尾展示
Insert title here