Shma作品山坡公寓酒店 23° estate by Shma-mooool设计
Shma作品山坡公寓酒店 23° estate by Shma
佳作分享 分类: 景观 原作者:: Shma
2136
8
9
0
2018-03-25 12:57

23°Estate是一个综合发展项目,由公寓,别墅和酒店组成,位于曼谷市北部205公里处的度假小镇Khao Yai。

名字“Khao Yai”的字面意思是“大山”,建议石灰石山地形的独特地形。这个地方坐落在这些山脉的脚下,交错排列着天然的水路和水库。这个设置成为我们的概念和场地规划的主要参数,以便与现有条件相结合,并将本项目可能对当地生态造成的影响降到最低。


受石灰石山的锯齿形状的启发,我们轻轻地制作了具有强大的不规则直线的地形,以将来自穿过该发展的小山的水引导至具有湿地的构建的储层,以在向邻近的河流释放之前过滤水。我们还利用精心设计的地形来定义各种功能和人行道,创造出一个美丽的组合景观和旅程,从而很好地反映周围的景观。

公寓,别墅和酒店的每个组件都是分开管理的,但我们提出了一个无缝的景观边界(如水库和土丘),以便将每个组件连接成一个整体开发。

酒店欢迎客人抵达酒店,通过大堂前往大厅,俯瞰全景,俯瞰全景景观,大型反射池位于前景中,池塘内,是冬季享受户外生活的壁炉。 。

低层共管公寓位于场地一角的高地上,以减轻对两层别墅大院的视觉冲击。游泳池与多功能水域相互连接,被设计为天然水道的简化解释。级联的水为这个倒转的景观,蛇形宫廷,为公寓区域创造舒缓的声音。

别墅区拥有自己僻静的入口,密度相对较低,每栋别墅均设有相当大的私人花园。每个别墅的方向都经过精心策划,为您提供最大的隐私,同时也是远处的山景。

种植设计侧重于保护现有的树木,仅使用周边地区的物种进行编织并继续生态模式。干净的地面覆盖物简单调色板不仅用于强调雕塑地形,还用于帮助保护斜坡。


23° Estate is a mixed-use development consisted of condominium, villas, and hotel, situated in “Khao Yai”, a vacation town located 205 kilometer to the North of Bangkok City.


The name “Khao Yai” which literally means “Big Mountain”, suggested a unique topography of lime stone mountainous formation. The site sits at the foot of these mountains amongst crisscrossing natural water ways and reservoir. The setting which becomes our primary parameter for our concept and site planning in order to blend in with the existing condition and to minimize impact this project might have to the local ecology.


Inspired by the jagged shape of lime stone mountain, we crafted the topography lightly with a strong irregular linear line to channel the water from the hill passing through this development into a constructed reservoir with wetland to filter the water before releasing to adjacent river. We also utilize the crafted topography to define various functions and walkways creating a beautifully composed scenery and journey which reflects the surrounding landscape very well.


Each component of condominium, villa, and hotel is manage separately, though, we propose a seamless landscape boundary (such as reservoir and mound) in order to connect every component visually connect as one whole development.


The arrival court of the hotel welcome guest below leading through the lobby to be greeted with a grand view overlooking panoramic landscape view of the site with large reflecting pond in the foreground, within the pond, situated a fire place for enjoying outdoor living during winter season.


Low rise condominium compound is placed on the high ground at one corner of the site to lessen the visual impact to the 2-storey villas compound. The swimming pool interconnecting with water feature, placed in multi levels, are designed as a simplified interpretation of natural waterway. Cascading water create a soothing sound for this inverted landscape, serpentine court, for condominium area.

Villa zone has its own secluded entrance with relatively much lower density featuring a sizeable private garden for each villa. The orientation of each villa are carefully planned to offer a maximum privacy and also a good view to the mountain beyond.


9

shma

147粉丝/0关注

收藏

8人已收藏

还可以输入500个字

点击加载
页尾展示
Insert title here