泰国Sari by Sansiri住宅景观 by Shma-mooool设计
泰国Sari by Sansiri住宅景观 by Shma
佳作分享 分类: 景观 原作者:: Shma
5173
21
17
0
2018-03-25 12:43

Onyx位于曼谷最繁忙的街道之一,毗邻繁忙的主要道路,并被拥挤的积木包围。 “通道”概念旨在通过城市与项目之间的各种过渡空间创造独特的旅程。在外部和内部空间之间。这个过渡空间不仅有助于缓慢调整人们在穿过这些空间时的心情,还为建筑和设施提供了独特的环境。

不同的空间分层创建这些过渡空间。在一楼,居民从繁忙的道路上移动,慢慢穿过庆祝抵达时刻的“石头花园”,然后穿过一个12米高的穿孔墙,形成一个门户。 “墙”有助于过滤噪音污染,并从主要道路上屏蔽公共视觉。它也作为项目地标站在沿着主要道路的单行商店房子外面。

穿过“大门墙”后,居民进入“森林”地区,在那里种植茂盛的热带植物。中间放置了一排排水带,为空间引入了水和水的声音。旅程结束后,在进入大堂之前发现宁静。

在5层的设施区域,不仅形成了住宅区与游泳池之间的过渡空间,还为游泳池空间提供了独特的环境。在进入游泳池甲板之前,居民必须穿过一个石头花园,在那里它漂浮在一个50米长的游泳池上。

在19日和20日的屋顶花园中,引入了一系列步伐草坪和花盆,将这三个分开的花园连接起来,形成一个连续的空间。因此,居民有更大的空间来移动和连接。它成为一个独特的人工小山,居民可以在这里欣赏曼谷天际线的美景。


Photographer: Wison Tungthunya


Onyx is situated at one of Bangkok’s busiest neighborhood next to the main busy road and surrounded by congested building blocks. “Passage” is the concept aims to create a unique journey through various transitional spaces between city and the project. Between exterior and interior space. This transitional space is not only help to slowly adjust people’s mood while they move through these spaces but also provide a unique setting for building as well as facilities.


Different spaces are layered to create these transitional spaces. On ground floor, residents move from a busy road, slowly cross over “stone garden” which celebrates the arrival moment then walk through a twelve meter tall perforated wall that forms a gateway. “The wall” helps to filter noise pollution and screen public visual from the main road. It is also perform as project landmark standing out of the monotonous rows of shop house along the main road.


After passing through the “gate wall”, residents enter to “Forest” area where lush tropical plants are planted here. There are rows of water feature strips laid in between to introduce moist and sound of water to the space. The journey is ended here where tranquility is found before entering into the lobby.


At the facility area on 5th floor, sunken “stone garden” is introduced not only to form a transitional space between the residential area and swimming pool area but also helps to provide a unique setting for the swimming pool space. Residents have to move across a stone garden before entering pool deck where it is floating over a 50 meter long lap pool.


At the roof garden on 18th 19th and 20th floor, series of stepping lawns and planters are introduced to connect these three separated gardens to become one continuous space. As a result, the resident has a larger space to move around and connect. It becomes a unique artificial hill in the sky where resident can relax with great view of Bangkok‘s Skyline.



17

shma

151粉丝/0关注

收藏

21人已收藏

还可以输入500个字

点击加载
页尾展示
Insert title here