美国莱斯大学Brochstein亭休闲区Brochstein pavilion at rice university by OJB-mooool设计
美国莱斯大学Brochstein亭休闲区Brochstein pavilion at rice university by OJB
佳作分享 分类: 景观 原作者:: OJB
834
4
3
0
2017-01-24 14:12

          作为“二十世纪愿景”战略计划的一个关键因素,Brochstein馆将15,000个非结构化,未充分利用的四边形变成莱斯大学校园学生活动的中心。最初在Cram Goodhue和Ferguson的1910年Beaux艺术校园计划的主轴上,这个四边形被添加了在20世纪40年代的Fondren图书馆切断了。当大学挑战设计团队在这里创建一个标志性的校园地标,Thomas Phifer和合作伙伴和詹姆斯·伯内特提出了一个6000平方英尺馆和一系列灵活的花园房间,重新振兴了这个空间,并重新连接它与更大的校园。
         细致细致和朴实无华,6,000平方英尺玻璃,钢和铝亭子的透明度提供了与周围建筑的一个崇高的对比。围绕亭子的10,000平方英尺混凝土广场喷砂,并以一个简单的几何图案打分,参考建筑物的结构网格。
         新的混凝土走道和一排标本活橡树增强了西边四边形的现有空间框架。在东边,一个标本a的网格从分解花岗岩的平面上升,并为两个花园房间提供了一个组织框架,使图书馆的规模人性化。长黑色混凝土喷泉占据每个空间的中心,用声音和反射光填充花园。可移动的家具和微妙的场地照明允许游客的即兴聚会享受密集的阴凉和流水创造的绿洲。

          A key element of the “Vision for the Second Century” strategic plan, the Brochstein Pavilion has transformed 15,000 SF of unstructured, underutilized quadrangle into the center of student activity on Rice University’s campus. Originally on the main axis of Cram Goodhue and Ferguson’s 1910 Beaux Arts campus plan, this quadrangle was cut off by the addition of the Fondren Library in the 1940s. When the university challenged the design team to create an iconic campus landmark here, Thomas Phifer and Partners and the Office of James Burnett proposed a 6,000 SF pavilion and a series of flexible garden rooms that reinvigorated this space and reconnected it with the greater campus.

Meticulously detailed and unpretentious, the transparency of the 6,000 SF glass, steel and aluminum pavilion offers a sublime contrast to the surrounding architecture. The 10,000 SF concrete plaza surrounding the pavilion is sandblasted and scored in a simple geometric pattern that references the structural grid of the building.

New concrete walks and a row of specimen live oaks reinforce the existing spatial framework of the quadrangle to the west. To the east, a grid of specimen elms rises from a plane of decomposed granite and provides an organizational framework for two garden rooms that humanize the scale of the library. Long black concrete fountains occupy the center of each space, filling the garden with sound and reflected light. Movable furniture and subtle site lighting allow impromptu gatherings of visitors to enjoy the oasis created by the dense shade and running water.

3

OJB

2粉丝/0关注

收藏

4人已收藏

还可以输入500个字

点击加载
页尾展示
Insert title here