美国威斯康星州格林湾CityDeck滨水景观 by Stoss -mooool设计
美国威斯康星州格林湾CityDeck滨水景观 by Stoss
佳作分享 分类: 景观 原作者:: Stoss
2127
7
11
0
2017-08-31 23:10

 CityDeck是沿着绿湾福克斯河畔的一个多阶段重建项目的核心,Fox Riverfront是美国上半山区的一个小城市。该地块是一个占地50至60英尺宽的2英亩土地,沿着绿湾市中心的福克斯河边缘运行。长约四分之一英里,位于穿过河流的两座桥梁之间。在项目启动之初,周边地区一般将其放在河上。
该项目的目标是启动河滨,将城市连接到河流,增加社会生活的机会,为公民集会创造灵活的空间,为新兴市区新的生活融入新的混合利用发展机会。
CityDeck作为简单的木板路开始部署在城市和河流的边缘。首先,简单的木板路面波动,折叠(或预期)的技术,代码和程序问题。在人体的规模上,这些褶皱创造出不同的座位,长凳和躺椅,可以选择和灵活性:有些靠近水面,其他人则更远,但俯瞰它;一些是集群和组合在一起的长排,而其他一些更孤独。根据自己的欲望,他们的身体类型,心情,以及他们对各种环境光,热或天气条件的吸引力,他们可以综合地给予人们许多选择。
在城市边缘,提供相邻的建筑物需要防止水淹,并创建俯瞰主要空间的零售和餐饮露台。灵活的高地广场漂浮在栖息的露台和起伏的木板路上,填补了自由区,由节日,供应商和自发活动所居住;它作为一个非正式的露天剧场演出双打,在南端被一个互动式喷泉标示。

设计创新地整合了可持续的雨水,材料和照明策略;它重新定位到市中心到河边;它构成了新的发展机会;并为绿湾市创造了全新的形象

PHOTOS:Mike Roemer

The CityDeck is the heart of a multi-phase redevelopment project along Green Bay's Fox Riverfront, a small city in the Upper MidWest of the United States. The site is a 2-acre strip of land measuring 50 to 60 feet wide, running along the edge of the Fox River in downtown Green Bay. It is about one-quarter-mile in length and situated between two bridges that cross the river. At the project's start, the surrounding area generally turned its back on the river.

The goal of the project was to activate the riverfront, connect the city to the river, increase opportunities for social life, create a flexible space for civic gatherings, and frame opportunities for new mixed-use development that would infuse downtown with new life, 24/7.

The CityDeck starts as a simple boardwalk deployed at the edge of city and river. While simple at first, the wooden boardwalk undulates, folding in response to (or in anticipation of) technical, code, and programmatic issues. At the scale of the human body, these folds create diverse seats, benches, and chaise lounges that allow for choice and flexibility: some are close to the water, others are further back but overlooking it; some are clustered and assembled in long rows, while others are a bit more solitary. Collectively they give people many choices about where to sit, depending on their own desires, their body type, their mood, and their attraction to various ambient light, heat, or weather conditions.

At the city edge, the surface folds again, affording adjacent buildings required protection from flooding and creating retail and dining terraces that overlook the main spaces. A flexible upland plaza floats atop fill between the perched terraces and the undulating boardwalk, creating a free-zone to be inhabited by festivals, vendors, and spontaneous activity; it doubles as an informal amphitheater for performances and is marked at its southern end by an interactive play fountain.

The design inventively integrates sustainable stormwater, material, and lighting strategies; it reorients downtown to the riverfront; it frames opportunities for new development; and it creates an entirely new image for the City of Green Bay.

11

Stoss

7粉丝/0关注

收藏

7人已收藏

还可以输入500个字

点击加载
页尾展示
Insert title here