越南河内 Roc Von 竹子餐厅 by Vo Trong Nghia Architects-mooool设计
越南河内 Roc Von 竹子餐厅 by Vo Trong Nghia Architects
佳作分享 分类: 室内 原作者:: Vo Trong Nghia
831
5
5
0
2017-09-19 14:58

该建筑距离河内30公里,除了连接河内和和平的主干道。这个地区很受公交车和汽车的停留,为了享受和休息一段漫长的旅程,也是希腊人享受一日游的目的地。
餐厅位于路旁。为了创造一个亲密的空间,保护客人从繁忙的道路,餐厅的设计低于道路。客人从忙碌的路下降到用餐空间后,正面临着一个自然湖泊,竹子拱顶上方。 12个竹柱形状向上扩展,支持半户外用餐区屋顶结构。具有中心舞台的弧形计划是为事件使用而准备的,同时拥有亲密的气氛。
对于竹柱,我们使用了两种不同的竹子 - 谭文荣和罗恩。他们每个都提供不同的材料质量,这对建筑结构至关重要。竹子已被越南天然传统的方法处理,以达到材料的高质量和长期耐久性。自然治疗也有助于建立可持续的建筑方法。
柱下方的空间自然交叉通风,并通过相邻湖泊的水蒸发而冷却。
支撑区域是分开的建筑体积,墙壁由当地材料包裹 - 红土块。这些橙色土块与竹结构一起在该地区表达传统。
这座建筑提供了客人可以感受到与北越当地文化的密切联系的空间。开放空间的应用和天然材料的使用满足所需的连接。

Roc Von餐厅
建筑事务所:Vo Trong Nghia Architects
首席建筑师:Vo Trong Nghia,Takashi Niwa
设计团队:Mai Lan Chi
照片:Le Anh Duc(AIF Studio),Hoang Le Photography


The building is located 30 km from Hanoi, besides the main road connecting Hanoi and Hoa Binh. This area is popular for stopover of buses and cars in order to enjoy and have a rest long journey and also it is a destination for Hanoians to enjoy one day trip.

The restaurant is located right next the road. To create an intimate space and protect guests from the busy road the floor of the restaurant is designed lower than the road. After stepping down from the busy road to the dining space, the guests are facing to a natural lake with a bamboo arches above their heads. The 12 bamboo columns with the shape spreading upwards are supporting the roof structure of semi-outdoor dining area. The curved plan with center stage is prepared for events usage at the same time giving embracing intimate atmosphere.

For the bamboo columns we have used two different bamboo species - Tam Vong and Luong. Each of them provides different material qualities which are crucial for the building structure. The bamboo has been treated by Vietnamese natural traditional method in order to reach the high quality and long term durability of the material. The natural treatment contributes to a sustainable building approach as well.

The space under the columns is naturally cross ventilated and a cooled by evaporation of water from the adjacent lake.

The support area is separated building volume with the walls cladded by a local material – laterite blocks. These orange colored soil blocks express traditional in the area together with the bamboo structure.

The building provides the space where guests can feel the strong connection to the local culture of the North Vietnam. The application of an open space and usage of natural materials meet the required connection.

Roc Von Restaurant

Architect Firm: Vo Trong Nghia Architects

Principal Architect: Vo Trong Nghia, Takashi Niwa

Design Team: Mai Lan Chi

Bamboo manager: Nguyen Ba Tuong

Photographs: Le Anh Duc (AIF Studio), Hoang Le Photography

Client: La Vong group JSC.

5

Vo Trong Nghia

2粉丝/0关注

收藏

5人已收藏

还可以输入500个字

点击加载
页尾展示
Insert title here