宝鸡馒头面包BAOBAO by linehousedesign -mooool设计
宝鸡馒头面包BAOBAO by linehousedesign
佳作分享 分类: 室内 原作者:: linehousedesign
252
0
1
0
2017-09-28 16:02

Linehouse被委托为BAOBAO创建了一个新的品牌建筑语言,这是许多商店中排在中国和美国街头的第一家,销售传统的中国街头食品宝鸡馒头面包,里面装满肉,蔬菜或甜馅。
Linehouse创建了一个与品牌精神结合的空间叙事:从花园到平板,使用手工制作的宝鸡最新鲜的蔬菜。在这样做的时候,他们玩了一个概念,为展览和植物生长插入玻璃温室大厦。
Linehouse提出了一系列的房屋框架。厨师占据了温室,滚石,手工和蒸汽的表现也由此引入。在高层次上,一个架子包裹着下垂的绿化和背面刻有品牌的图标。在较低的水平上,高精度也包装结构,吊灯允许客人逗留和观察厨房内的活动。
温室由手釉绿砖,木材和玻璃两色组成。这个房子延伸到街道,作为客人的精简,进一步将活动框架到外部。
收银台/服务区采用独轮车和花园工具,让菜单板从上方挂起。蓝宝石鹅卵石在客户区域的地板上创造出一种园林之路和超越街景的感觉。两个较瘦的桌子毗邻温室。木板搁置在框架上,白色金属螺纹穿过,成为灯的悬挂机制。

Linehouse was commissioned to create a new branded architectural language for 甘其食BAOBAO, the first of many stores to line the streets of China and the US, selling the traditional Chinese street food baozi - steamed bread buns filled with meat, vegetable or sweet stuffing.

Linehouse created a spatial narrative that married with the brand’s ethos: from garden to plate, using the freshest vegetables in handcrafted baozi. In doing so they played with the concept of inserting a glass greenhouse building for the exhibition and growth of plants.

Linehouse proposed a series of house frameworks. The chefs occupy the greenhouse and their performance of rolling, handcrafting and steaming the baozi is framed by this insertion. At high level, a shelf wraps the framework with drooping greenery and branded icons stamped on the back surface. At lower level a high leaner also wraps the structure, with hanging lights allowing guests to linger and observe the activities within the kitchen.

The greenhouse is composed of hand glazed green tiles, two tones of wood and glass. This house extends out to the street, operating as a leaner for guests, and further framing the activities within to the exterior.

The cashier / service area plays on the idea of a wheelbarrow and garden tools, allowing the menu boards to hang from above. Bluestone cobbles line the floor in the customer area creating a sense of the garden path, and the streetscape beyond. Two leaner tables sit adjacent to the greenhouse. Wood panels rest on a framework, with white metal threading through to become a mechanism for the lights to hang upon.

Linehouse was commissioned to develop the branding and graphics for BAOBAO. Bold graphics of a wandering pig, a family of vegetables from the garden and BAOBAO are repetitively stamped on the adjacent glass. The BAOBAO logo is embossed in a darker tone of wood into a pivoting panel on the fa?ade and a wood cut out logo is displayed on the shelf on the exterior.

With six new BAOBAO shops now open at locations including Alibaba campus in Hangzhou and in Shanghai’s former French Concession, the newest BAOBAO is nestled among the greenery of Tongji University. The angular greenhouse structure extends above an exterior terrace, framed with layered graphics on sliding wooden panels.

Year of completion: 2015 & 2016

Architect: Linehouse

Photo credits: Dirk Weiblen (all) & Olivier Hero Dressen (image 6)

Graphic designer: Evelyn Chiu

Area: 62sqm

Address:

65 Chifeng Road, Yangpu, Shanghai

1239 Siping Road, Tongji University, Shanghai




1

linehousedesign

3粉丝/0关注

收藏

0人已收藏

还可以输入500个字

点击加载
页尾展示
Insert title here