希腊斯基亚索斯岛上家庭住宅Plane House by k-studio-mooool设计
希腊斯基亚索斯岛上家庭住宅Plane House by k-studio
佳作分享 分类: 室内 原作者:: k-studio
684
4
1
0
2017-10-23 21:52

Plane House是希腊斯基亚索斯岛上新建的家庭住宅。由私人直接委托我们设计,要求是为家庭和朋友创造一个完美暑假,重点放在休闲,舒适生活上。我们的项目目标是合并内部和外部空间,最大限度地发挥两者的优势,并最大限度地减少对周围景观的影响。为了避免分裂和占据空间的块体积,将水平面插入斜坡,提供一个可以日光浴的空间,睡觉和吃饭,以及辽阔,开阔的阴凉处。凉爽和遮蔽下面的空间,同时允许阳光的流动,并保持在海岸线上惊人的270度视野。平面之间的空间由各种柔性面板和玻璃屏幕定义。指定的烹饪,饮食和放松区域彼此偏离,以提供舒适而不牺牲开放度。景观受到尊重,绿色树木垂直穿过屋顶,因为现有的树木在空间中不受干扰。


Plane House is a new-build, family house on the island of Skiathos, Greece. Commissioned directly by a private client our brief was to create a summer escape for family and friends with the emphasis on laid-back, social living.Summer in the Greek islands is all about being outside. Our aim for the project was to merge internal and external space, maximising the benefits of both and minimising the impact on the surrounding landscape.To avoid block volumes that split and dominate space, horizontal planes are inserted into the slope, immediately providing levels for sunbathing, sleeping and eating, as well as vast, open area of shade. They cool and shade the space beneath whilst allowing the flow of sunlight and maintaining the stunning 270 degree view over the coastline. Space between the planes is defined by various flexible panels and glazed screens. Designated cooking, eating and relaxation zones are offset from eachother to provide cosiness without sacrificing openness.The pool is strategically placed to enjoy the view but also to create a cooling breeze over the terrace and into the house as the north wind flows uphill and over its surface. Photovoltaic panels power the pool mechanics and grey-water is recycled and used for irrigation, toilet flushing and fire extinguishing. The landscape is respected and continues over the green roof plane, creeps up along the site boundaries and penetrates vertically through the roof as existing trees stand in the space, undisturbed.The powerful identity of the concrete planes creates a strong narrative on approaching the house from the coastal road that winds below. From a distance the planes are distinctively separated but as you draw nearer and approach the house from the side, the perspective alters closing the gap between them. On arrival and on entering the space they part once more, opening to reveal the breathtaking view and let the fresh air flow through.

1

k-studio

11粉丝/0关注

收藏

4人已收藏

还可以输入500个字

点击加载
页尾展示
Insert title here