BOY Rikyu 沙龙 - 男士理发店Rikyu by stu/D/O Architects -mooool设计
BOY Rikyu 沙龙 - 男士理发店Rikyu by stu/D/O Architects
佳作分享 分类: 室内 原作者:: stu/D/O Architects
524
0
0
0
2017-10-10 14:44


由于BOY Rikyu计划将沙龙扩建到上层,提供更多的等候区和多用途空间,Stu / D / O开发了一种将两级连接在一起的连续钢棒的方式,主要用作新型移动切割机组的结构。

这种裸露的钢条结构由前端的接待处一直延伸到理发区,并连续回落,在不同的空间中编织不同的功能。镜子单元和搁架单元设计为与该杆系统挂起而不是附着在墙壁上,因此可以将家具放置以适合任何目的或情况。

虽然地板和服务柜台是天然混凝土颜色,内部是白色的,为客户提供中立感,并强调用户和房间的活动。

BOY以简单的方式设计,以“连接”为核心,以反映沙龙在员工和客户之间的紧密结合的体验。该空间最小化到其主要功能,以强调沙龙内的人,但允许动态适应性为用户服务。


As BOY Rikyu planned to expand the salon to the upper floor to provide more waiting area and multi-purpose space, Stu/D/O has developed a way to tie two levels together with a loop of continuous steel rod, which serves mainly as a structure for the new mobile cutting units.

This raw steel rod runs from the front reception to the cutting area, up through the open void, into the waiting and multi-purpose area, and back down in a continuous loop, weaving different functions into a united space. Mirror units and shelving units are designed to hang with this rod system rather than attaching to walls, so furnishings can be positioned to fit any purpose or situation.

While the floor and service counters were in natural concrete color, the interior was painted white to provide a sense of neutrality for client and to accent the users and activities in the room.

BOY was designed in a simple approach with ‘connectivity’ in mind to reflect the salon’s closely knitted experience between staffs and customers. The space is minimized down to its main functions in order to emphasize the people within the salon, yet allowed dynamic adaptability to serve the users.

图片:Ketsiree Wongwan

0

stu/D/O Architects

6粉丝/0关注

收藏

0人已收藏

还可以输入500个字

点击加载
页尾展示
Insert title here