斜坡上的度假住宅 La Maison Haute by Atelier Pierre Thibault-mooool设计
斜坡上的度假住宅 La Maison Haute by Atelier Pierre Thibault
佳作分享 分类: 景观 原作者:: APT
560
2
2
0
2017-12-01 14:29

La Maison Haute的设计是为了加强居民、周围环境和Lac Clair的之间的关系。 位于高原上,在陡峭的山坡上,由成熟的树木圈起来,  尽管紧凑,生活空间通过多重高度相互作用,并提供从树干的底部到树叶的森林的惊人景象。 主卧室作为附近湖泊的俯瞰,给人一种舒适的小屋睡觉的感觉,住在树枝上。 外部房间通过一个狭窄的入口门廊连接到主体,按照季节的节奏生活。 受天气变化的影响,坐在壁炉旁,居民每天都可以感受到水的倾泻,树叶的落叶或雪花的缓慢落下。



La Maison Haute was designed to reinforce the relationship between the residents, their immediate surroundings and the view on Lac Clair. Located on a plateau, in the middle of a steep hill, circled by mature trees and a narrow river, the construction offers an atmosphere of protection within a vertiginous body. Despite being compact, the living spaces interact through double and triple heights and offer a breathtaking sight of the forest, from the bottom of the trunk to the leaves. The master bedroom acts as an overlook on the nearby lake, giving the impression of sleeping in a cozy cabin, lodged through the branches. Attached to the main volume by a thin entry porch, an exterior room lives by the rhythm of the seasons. Protected from changing weather, sit by the fireplace, residents can appreciate every day the sound of the water pouring, the clicking of leaves or the slow fall of snowflakes.

2

APT

2粉丝/0关注

收藏

2人已收藏

还可以输入500个字

点击加载
页尾展示
Insert title here