拿大魁北克湖畔住宅 LA GRANDE PASSERELLE by Atelier Pierre Thibault-mooool设计
拿大魁北克湖畔住宅 LA GRANDE PASSERELLE by Atelier Pierre Thibault
佳作分享 分类: 室内 原作者:: LA GRANDE PASSERELLE
325
1
1
0
2017-12-01 14:33

La Grande passerelle专为希望在加拿大魁北克风景秀丽的湖畔享受宁静生活的年轻家庭而设计。  靠在一个平缓的斜坡上,形成一个由森林划定的明亮的内院。  包含一个明亮的训练室,位于车库下,俯瞰私人庭院。 下面,包括房间的第二部分似乎浮在完全有孔的地面上。  房间之间的连接是由一个大型的人行天桥来完成的,这个人行天桥穿透了房屋的内部空间,并向湖中投射。 游客到达楼上的住所,逐步发现起居室,厨房,最后在后院和码头慷慨地开放的下层。 透明的戏剧把房子的不同房间连接到家庭可以从各处考虑的湖泊。



La Grande passerelle is designed for a young family wishing to enjoy a peaceful lifestyle on the shores of a scenic lake in Quebec, Canada. Two volumes of wood anchored against a gentle slope generate a luminous inner courtyard delimited by the forest. The first, acting as a screen to the street, contains a luminous training room, located under the garage, which overlooks the private courtyard. Below, a second volume comprising the rooms seems to float above the fully fenestrated ground floor. The connection between the two volumes of wood is made by a large footbridge which penetrates the interior spaces of the house and projects itself towards the lake. The visitors reach the residence by the upper floor to discover step by step the living room, the kitchen and finally the lower level that opens generously on the backyard and the dock. The play of transparency connect the different rooms of the house to the lake that the family can contemplate from all places.

1

APT

2粉丝/0关注

收藏

1人已收藏

还可以输入500个字

点击加载
页尾展示
Insert title here