跑马场点阵图案灵感改造的运动公园 SUN PARK by Scapelab-mooool设计
跑马场点阵图案灵感改造的运动公园 SUN PARK by Scapelab
佳作分享 分类: 景观 原作者:: Scapelab
463
1
2
0
2017-12-28 20:47

太阳公园是一个低成本重新利用退化空间的实验。该地区曾经是一个推车跑马场,但由于该地点位于居民小镇的中间,非常靠近旅游码头,因此市政当局禁止使用运输路线。

我们建议把这个空间改造成一个大型的公共空间。该提案的精髓在于将传统的化石燃料流动空间改造成为当代流动性“跑步,骑自行车,滑旱冰,儿童交通教育”的空间。

主要的挑战是该地区的面积 - 近30.000平方米和低预算。经过精心的规划,这个改造已经达到了7英尺/平方米。

目标是把一个平坦的基础设施空间变成放松和娱乐的空间。转型依靠几个关键因素。被放置在整个空间的小山丘造成视觉障碍,并将空间分隔成更小的子区域。在炎热的夏季,新树会在一两年内为树荫遮荫。从着名的Forma Viva雕塑公园租借的雕塑被放置在公园的关键区域,并在该地区创建焦点。喷泉和玫瑰花园在该地区增加了更多精致的节目。

但主要元素是跑马场上的点阵图案。这个元素是一个抽象层,它掩盖了赛道基础设施的遗迹,并给公园一个必要的身份要素。

绘制这个由约1800个直径约60厘米的点组成的图层被证明是一项艰巨的任务。由于建设延误和资金短缺,整个办公室帮助画点,从而不仅在设计上,而且在执行上创造了公园。



The Sun park in Lucija is an experiment in low-cost repurposing of degraded space. The area was once a go-cart racetrack; but since the site is located in the middle of a residential town, and very close to a tourist marina, the municipality banned the use of the carting track.

We proposed to repurpose the space as a large public space. The essence of the proposal was to transform a racetrack, a space of traditional, fossil-fuel mobility, into a space for contemporary mobility ' running, cycling, rollerblading, kids' traffic education'

The main challenge was the size of the area - almost 30.000 m2 ' and the low budget available. Through careful planning, the transformation was achieved for a meagre 7'/m2.

The objective was to transform a flat, infrastructural space into a space for relaxation and play. The transformation relies on a few key elements. The little hills, which were placed throughout the space, create visual barriers and separate the space into smaller sub-areas. The new trees will, in a year or two, provide shade during hot summers. The sculptures, on loan from a well-known Forma Viva sculpture park, are placed onto key areas in the park and create focal points in the area. The fountain and rose garden add more refined programs in the area.

But the main element is the pattern of dots on the racetrack. This element serves as an abstraction layer; it masks the remains of the racetrack infrastructure and gives the park a necessary element of identity.

Painting this layer, consisting of around 1800 dots about 60 cm in diameter, proved to be an arduous task. Due to delays in construction and lack of funding, the entire office helped paint the dots ' thus creating the park not only in design, but also in execution.

2

Scapelab

1粉丝/0关注

收藏

1人已收藏

还可以输入500个字

点击加载
页尾展示
Insert title here