深圳·中京金融創新中心Shenzhen ZhongJing Financial Innovation Center by PleasantHouse Design-mooool设计
深圳·中京金融創新中心Shenzhen ZhongJing Financial Innovation Center by PleasantHouse Design
佳作分享 分类: 室内 原作者:: PleasantHouse
394
0
1
0
2018-03-01 12:21

        本案位于深圳高新技术园区,都市最前沿的创业基地。金融市场风起云涌,昼夜忙碌,竞争十分激烈。贝森豪斯(PleasantHouse)设计团队希望为企业创造一个简约、清雅而不失时尚感的办公环境,让人置身其中,身心舒畅,将所有的压力于纯净平衡的氛围中得以释放,工作时光亦可从容惬意。

       项目位于建筑的24、25层,相比此处较为开阔的观景视野,原始室内场地结构明显令人感觉局促。设计团队经过多次深化梳理,充分利用室内局部挑高空间及两面斜坡屋顶,并对平面布局进行合理的动线安排。以比例控制节奏,用线条分割画面,赋予了办公空间应有的和谐与秩序。

       整体空间追求轻松、宁静之感,摒弃不必要的浮华。设计强调以纯粹的材质体现品味,以利落的线条丰富视觉,剔除一切繁琐的装饰元素。纯白的主色调与质朴的木材带来清新自然的感受,通过阳光与透明材质的搭配,缓解办公紧张感的同时,营造出大气优雅的氛围。


竖向木格栅制造了阴影的柔软流动,隐含一丝中式韵味。富有质感的黄铜与灯具于细节处提升设计传递出的温度。位于半空的休息区拥有明亮的落地窗,能够俯瞰整片创新园区。点缀其间的柠檬黄与孔雀蓝点亮空间的活力,亦为忙碌的工作氛围注入些许诗意和趣味。


设计不仅为空间创造界面与规划功能,更要让身处其中的人们受益于环境潜移默化的影响。愿身处行业竞技之余,凭窗静待城市华灯初上,享身心的一方净土。


The Project is seated in Shenzhen High-Tech Industrial Park, a start-up base at the forefront of the city. In the light of the booming, day-and-night bustling and fiercely competitive financial markets, PleasantHouse design team intends to create for businesses a simple, elegant and stylish office environment, where people involved feel refreshed and released from all stress amid the purely balanced atmosphere, enjoying pleasure even in work.

       The property is located at the 24th and 25th floors of the building. Against the sweeping views, the original indoor space is structured in a seemingly cramped manner. After further considerations, the design team fully utilizes the interior partial raised space and two-sided sloped roof, and makes reasonable arrangement of flow for the plane layout. By managing the cadence with proportion and dividing views with lines, the office space is given with due harmony and order.

       The overall space manages to offer more relaxing and quiet and less flashy. It emphasizes the use of pure materials to reflect the taste and neat lines to broaden horizon, and banishes any complex decorative element. Dominant tone of pure white and plain wood bring about fresh and nature feelings. The combination of sunlight and transparent materials relieves the stress during work and creates an atmosphere of elegance.

       

The vertical wooden grilles allow soft flow of shadows, implying a trace of Chinese flavor. The textured brass and luminaire elevates the temperature delivered by the design in details. The high-floor rest area has bright floor-to-ceiling windows overlooking the entire Park. Lemon yellow and peacock blue interspersed in the space spark the vitality and add poetic flavor and spice to the busy working atmosphere.

       The design works not only to create interface and plan for the space, but also to allow people involved to benefit from the subtle influence from the environment. Hopefully, people can spare themselves some time from everyday competition, and enjoy the tranquility standing by the windows till the night.




项目概况 

项目名称:深圳中京·金融创新中心

业主单位:东莞中天集团

设计机构:贝森豪斯设计事务所PleasantHouse

主创团队:谢馥吉,叶玲,郭春阳,夏磊,崔俊

设计范围:室内设计

项目类型:办公空间

项目地点:广东深圳

项目面积:2800㎡

设计时间:2016年8月

建成时间:2017年2月

摄影师:彦铭


1

pleasanthouse

0粉丝/0关注

收藏

0人已收藏

还可以输入500个字

点击加载
页尾展示
Insert title here