GT“Mickey”利兰德联邦大厦和广场的改造 GT MICKEY LELAND FEDERAL BUILDING by OJB-mooool设计
GT“Mickey”利兰德联邦大厦和广场的改造 GT MICKEY LELAND FEDERAL BUILDING by OJB
佳作分享 分类: 景观 原作者:: OJB
717
7
8
0
2018-03-25 17:35

GT“Mickey”利兰德联邦大厦和广场的改造显着改善了建筑和景观的能源性能和可持续性,并为空间质量提供了非常需要的改进。该项目获得LEED白金认证,并作为2009年美国再投资和复苏法案的一部分获得资助。

新的行人友好型广场有助于创造难忘的身份,提供安全的环境,并为住户和游客提供诱人的户外娱乐设施。

从东北角到东南角的清扫长廊既是进入建筑物的主要循环,也是广场的生成框架。这种姿态反映在新大堂门面的弯曲建筑中,以及通往异地停车场的相邻同心隧道。这些元素的作用是将广场的边缘保持在西面,并与建筑立面的垂直度形成鲜明对比。

广场内设有室外会众梯田。梯田由铺路材料,大树荫,种植床和建筑坐席元素的变化定义 - 所有这些都加强了弯曲平面的几何形状。铺路材料的变化可以为露台提供更多的触觉体验,并为渗透性提供更多的机会。大树荫减轻了恶劣的德克萨斯太阳。建筑座位元素融入了特色种植的m ber。绿色屋顶突出显示新大堂的顶部,以便从上方观看时提供更多的视觉兴趣。


The renovation of the GT “Mickey” Leland Federal Building and Plaza significantly improved the energy performance and sustainability of the building and landscape and provided a much needed improvement to the quality of the spaces. The project is LEED Platinum Certified and was funded as part of the American Reinvestment and Recovery Act of 2009.

The new pedestrian-friendly plaza helps create a memorable identity, offers a secure environment, and provides an inviting outdoor amenity for tenants and visitors.

A sweeping promenade from the northeast to the southeast corners serves as both the primary circulation into the building and generative framework of the plaza. This gesture is reflected in the curved architecture of the new lobby facade and the adjacent concentric tunnel which leads to offsite parking. These elements act to hold the edges of the plaza to the west and provide a contrast to the verticality of the building facade.

Outdoor congregation terraces are created within the plaza. The terraces are defined by a change in paving material, large shade trees, planting beds, and architectural seating elements—all of which reinforce the curving plan geometry. The change in paving material serves to provide a more tactile experience in the terrace as well as providing the opportunity for greater permeability. The large shade trees mitigate the harsh Texas sun. The architectural seating elements incorporate mounded berms of feature planting. Green roofs highlight the top of the new lobby to provide additional visual interest when viewed from above.

Location: Houston, TX

Team: Gensler, Gilbane, Walter P Moore, Bury

LEED: LEED Platinum Certification

Awards: ASLA Texas Chapter Honor Award, Design, 2017

Photography: Paul Hester; Joe Aker

8

OJB

57粉丝/0关注

收藏

7人已收藏

还可以输入500个字

点击加载
页尾展示
Insert title here