立陶宛西部小镇Jurbarkas公园 by Ararte-mooool设计
立陶宛西部小镇Jurbarkas公园 by Ararte
佳作分享 分类: 景观 原作者:: Ararte
299
1
0
0
2018-04-14 23:43

Jurbarkas公园 - 立陶宛西部小镇Jurbarkas中心的景观项目。该地区非常靠近市中心和主广场,靠近政府大楼、学校、图书馆和商店。尽管如此,这个地方的情况相当复杂:一些树木和一条行人路经过的丘陵地带被私人房屋和庭院所围绕。由于在Jurbarkas已经有一些类似的地方 - 几乎是野生自然公园 - 我们的想法是改变场地的精神,并使其更像“城市一样”的领土。我们希望选择当代的材料和形式,但是要以对现有情况极具敏感性的态度来使用它们,而混凝土是我们目标的最佳解决方案。混凝土是当代城市文化的标志之一,但可用于许多不同的方式。我们使用白色的步骤长凳和黑色混凝土瓷砖填补它们之间的空白空间。台阶是多功能元素,所有这些元素都可以被不同年龄段的人以不同的方式使用。黑色和白色元素,城市与自然,直线和有机形式之间的对比是我们为这个景观项目选择的重要艺术原则。

我们发现,有三个不同的区域,人们穿过公园时会有不同的气氛和观点。我们的目的是塑造他们,并强调他们每个人的规模,功能和氛围。圆形露天剧场区 - 我们用现场喷泉和小溪通过混凝土楼梯和小镇的美景尽收眼底,举办集会,城市活动和庆祝活动的最佳场所。丘陵的地方 - 小山丘上的一个舒适的地方,俯瞰城市的壮丽景色,为更多的人分开花时间,第三区 - 方形房间的地方,非常适合阅读,与小孩共度时光等。


Park in Jurbarkas - the landscape project in the center of small town Jurbarkas in western part of Lithuania. The site area is very close to the town center and main square, near the government buildings, school, library and shops. Still, the situation of the site was rather complicated: hilly territory with some trees and one footpath passing through was surrounded by the private houses with their yards and gardens. As there were some similar places in Jurbarkas already- nearly wild nature parks- our idea was to change the spirit of the site and make it more "urban like" territory. We desided to choose contemporary materials and forms, but to use them with a great sensivity to the existing situation and concrete was the best solution for our purpose. Concrete is one of the signs of contemporary urban culture, but can be used in many different ways. We used white one for steps-benches and black concrete tiles for filling the empty spaces between them. The steps-benches are multifunctional elements and all of them may be used in a very different ways by people of various age. The contrast between black and white elements, between urban and natural, straight lines and organic forms was the important art principle we have choosen for this landscape project.

We have found that there are three different zones with diverse atmosphere and viewpoints that people pass through when they cross the park. Our purpose was to shape them and emphasize the scale, function and atmosphere of each of them. The amphitheatre zone- the largest one we developed with the spot fountains and little creek streaming down by concrete stairs and nice view to the town - perfect place for gatherings, town events and celebrations. The hillock place- a cozy place on small hill, overlooking the splendid view of the city to spend time for several people more separately and the third zone - square type chamber place, perfect for reading, spending time with small children and etc.

0

Ararte

0粉丝/0关注

收藏

1人已收藏

还可以输入500个字

点击加载
页尾展示
Insert title here