深圳·博林天瑞 PleasantHouse-mooool设计
深圳·博林天瑞 PleasantHouse
佳作分享 分类: 景观 原作者:: 新加坡贝森豪斯设计事务所
876
3
3
0
2018-05-17 10:34

“我步入丛林,因为我希望生活得有意义,我希望活得深刻,并汲取生命中所有的精华。” ——梭罗《瓦尔登湖》

“I went to the woods because I wished to live deliberately, to front only the essential facts of life, and see if I could not learn what it had to teach, and not, when I came to die, discover that I had not lived. “ — Thoreau 《Walden》


现代久居喧嚣都市,为工作生活日夜忙碌的人们,渴望远离纷扰嘈杂,憧憬自然关怀的归家体验。博林天瑞项目纵览深圳绵延的塘朗山脉与广阔的西丽湖水源保护区,拥有得天独厚的自然环境。贝森豪斯PleasantHouse秉持国际化的人居理念,历时三年打磨别具一格的“原生态之境”园林景观,使人们不必效仿美国诗人梭罗择密林隐居,在繁华都市中便能找到亲近自然的完美慢生活。


原生态之境:博林天瑞
Original Ecological Landscape: Bolin Tinerry

在大自然的奇妙力量下,建筑的直线条被柔和的融解。景观设计恰到好处的弱化了硬朗的建筑线条,并伴随不同的时间与角度而不断变化,带来尺度宜人的舒适空间。利用起伏较大的地形条件,以现代设计手法于入口处提取弯曲流线,景墙立面取山峦以起伏之势,细小的灯光被紧密有致地安装在米白色的石头饰面中。居者伴随令人心旷神怡的风景拾级而上进入小区,一切压力与烦扰得以释放,漫步归家,温馨安宁。


Nowadays, people who live in the modern cities working day and night are eager to stay away from the hustle and bustle and expect to come home with more nature and care. Bolin Tinerry has a great natural view of the vast mountains and the water conservation area. It takes PleasantHouse design team three years to present this unique “Original Ecological Landscape” upholding the international living concept, so people do not have to go into the woods to find the perfect slow life close to nature in the flourishing city center.


The wonderful power of nature eases the vertical lines of the buildings where the landscape design is just right to weaken the tough lines, bringing an appropriate dimension of space which changes constantly with the time and the angles. To make the best of the topographic relief conditions, modern design techniques are used to extract the curved streamline at the entrance, while the landscape wall shape imitates the ups and downs of the mountains; small lights are closely fixed in the white stone. With relaxing and refreshing scenery, the residents walk upstairs into the community with all the pressure and annoyance released.

项目概况 
项目名称:博林天瑞
业主单位:深圳博林集团
设计单位:新加坡贝森豪斯设计事务所 PleasantHouse
设计团队:杨钜泽,谢馥吉,王军华,华丽平,傅霖,黎明,付志军,刘冬梅,张青荣等
项目地址:中国 · 深圳
项目类型:住宅综合体
项目范围:景观设计
景观面积:50,000㎡
设计时间:2014年6月
建成时间:2017年6月
项目摄影:罗志宗

Project Overview
Project name: Bolin Tinerry
Client: Shenzhen Bolin Group
Design studio: PleasantHouse
Team: Yang Juze, Xie Fuji, Wang Junhua, Hua Liping, Fu Lin, Fu Zhijun, Liu Dongmei, Zhang Qingrong etc.
Location: Shenzhen, China
Type: Residential Complex
Business: Landscape Design
Area: 5,000 ㎡
Design date: June 2014
Completion date: June 2017
Photographer: Luo Zhizong

3

3粉丝/1关注

收藏

3人已收藏

还可以输入500个字

点击加载
页尾展示
Insert title here