本文由 VVdesine 授权mooool发表,欢迎转发,禁止以mooool编辑版本转载。
Thank VVdesine for authorizing the publication of the project on mooool, Text description provided by VVdesine.

 

VVdesine:这个巨大的永久性装置艺术旨在提醒当地人、路人和新来者这个地方的历史、现在和未来,这里曾经是泰国最大的莲花农场之一,但随着城市一天天扩张,它渐渐消失。

VVdesine:This gigantic piece of permanent installation art is meant to remind locals, passers-by and newcomers of the history, present and maybe future of the place which is/was one of the largest lotus farms in Thailand that starting to disappear as the city expands closer in every day.

 

 

设计前期尝试以不同方式互锁莲花花瓣,从曲线到地面景观图案,再到多个维度的思考,最终以如今的形式呈现,并成为其后住宅区的入口门户。

Mass study started from trying and playing with several lotus petals interlocking to each other in different ways, from curve line to be floor and softscape pattern becoming more 2 and 3 dimensional thinking until finally become a main gate to the housing project behind.

 

 

▼细节 Design details

 

每一片巨大的花瓣位置都经过仔细的研究,以便人们能在高速行驶的汽车上清晰地看见。该艺术作品采用了自然色调,棕色和绿色的变调代表自然的每一个有机形式。

Each gigantic petal carefully located in study of traffic and visibility of drivers in fast speed. The art piece colored in natural color tone like variation of brown and green representing nature that exists in every organic forms.

 

 

▼景观 Landscape

 

▼平面图 Plan

 

▼设计演变 Design process

 

▼细节 Design details

 

 

项目名称:Kanasiri Salaya-Pinklao入口门户设计
完成时间:2018年
面积:1667平方米
地址:泰国,佛统府
设计公司:VVdesine
客户:Sansiri PLC
摄影:Synspacestudio Photographer
编辑:寿江燕

Project name: Kanasiri Salaya-Pinklao “Entrance Design”
Completion Year: 2018
Size: 1,667 sq.m.
Project location: Salaya, Nakhon Pathom, Thailand
Landscape Firm: VVdesine
Clients: Sansiri PLC
Photo credits: Synspacestudio Photographer
Editor: Jiangyan Shou

 

更多 Read more about: VVdesine


0 Comments