本文由 VVdesine 授权mooool发表,欢迎转发,禁止以mooool编辑版本转载。
Thank VVdesine for authorizing the publication of the project on mooool, Text description provided by VVdesine.

 

VVdesine:这个巨大的永久性艺术装置位于四个住宅开发项目的入口,灵感来自于Rangsit地区的区域特色,当地居民与运河有很多联系(Rangsit运河和附近的Chiang Rak Noi运河),虽然功能上的联系越来越少,但精神上的联系却一直存在。该艺术装置希望能够提醒当地人和来访者运河的重要性,保持人们与运河的联系,延续两者之间互帮互助的关系。

VVdesine:This gigantic piece of permanent installation art is meant to be “Project Sign” of 4 housing developments located further in. The concept inspired from unique character of Rangsit area where local people have much related to canal (both rangsit canal and chiangraknoi canal near by the site), although people nowadays are functionally less related to the canal but they still mentally related to it in many ways. The concept of this art piece is trying to remind locals and people passing by of how important of canals are and how much they were related to each other in the past and how do they take care of each other.

 

 

设计师巧妙利用垂直轴(Y)和水平轴(X),表达了“水的流动”感,营造了一个流动的水流入场地的场景,并导向四个住宅项目区域。

Interpretation of “the flow of water” comes from the way the design plays with the vertical axis (Y) and horizontal axis (X) creates a conceptual line of flowing water flow into the site, leads to 4 housing developments located further in.

 

 

阳光照射在不同角度的结构上时,颜色也出现了变化,从浅蓝色到中蓝色再到深蓝色。

By playing with both axes also al-lows variation and gradation of colours as the patterns hit by sunlight in different angles, starting from light blue gradients to middle blue, dark blue and deep blue.

 

 

阳光照射在不同的角度上也体现阳光照射在永不停止流动的河面上。通过缝隙可以看到投下的影子在不同的照射角度下会发生移动和变换。

Playing with sunlight and its’ hitting angles also reflect the concept of flowing water as canal water never stop flowing that’s why there are gaps between each vertical grill allowing shadow to plays it role as moving and changing pattern through out the day as long as it is shined by the sunlight.

 

 

这个艺术作品不仅具有“装置艺术”的功能,还能满足用户的行为需求,可以用作公交等车区、自行车停放区等。

This art piece not only functions as “Installation Art”, but it also functions related to users behaviour and needs like being a bus or taxi waiting for area or bicycle parking area as well.

 

▼平面图&植物搭配 Plan & Planting concept

 

▼设计演变 Design process

 

 

 

项目名称:Siri Place Rangsit入口装置艺术
完成时间:2018年
面积:300平方米
地址:泰国,巴吞他尼府
设计公司:VVdesine
客户:Sansiri PLC
摄影:Synspacestudio Photographer
编辑:寿江燕

Project name: Siri Place Rangsit “Entrance Design”
Completion year: 2018
Size: 300 sq.m.
Project location: Rangsit, Pathumthani, Thailand
Landscape Firm: VVdesine
Clients: Sansiri PLC
Photo credits: Synspacestudio Photographer
Editor: Jiangyan Shou

 

更多 Read more about: VVdesine


0 Comments