本文由 Tamborí arquitectes 授权mooool发表,欢迎转发,禁止以mooool编辑版本转载。
Thanks Tamborí arquitectes for authorizing the publication of the project on mooool. Text description provided by Tamborí arquitectes.

 

Tamborí arquitectes:卡门卡平特罗公园坐落在Manises市西区的El Carmen街区“Salt de l’Aigua”峡谷旁。由于当地公园地块稀缺且利用不充分,Manises委员会建议提议新设备对此处进行改造,以增加其物理和视觉上的通透性,满足社区居民的新需求。

Tamborí arquitectes:Carmen Carpintero park stands next to the “Salt de l’Aigua” ravine, to the west of the municipal district of Manises, in the El Carmen neighbourhood. The scarce or inadequate use of the park led Manises Council to propose refurbishment with new equipment to favour physical and visual permeability, adapted to the new programme of needs required by neighbours.

 

© Tamborí Arquitectes

 

我们的设计方案考虑了连接公园内的两个高度差达2.5米、且在功能和感知上完全分离的空间。这两个空间层次的连接将是该项目的关键。我们将现有的起伏地形改造成了一个由一系列不同角度和不同坡度的三角形平面组成的斜坡,从而弱化高差,增加了公园的可用面积。这种三角形设计同样被运用到了公园的其他部分,内外部边界也由三角形的花园区组成。

Our proposal stems from the idea of connecting the two spaces in the park, separated by a difference in height of 2.5 m, and completely segregated both in terms of function and perception. Connecting both levels would be key to the project. The existing terrace system is replaced by a slope made up of a series of triangular planes set in different directions and at different gradients, thus minimising the height difference and increasing the usable area of the park. This idea of triangular spaces is transferred to the rest of the park, with interior and exterior boundaries made up of triangular garden areas.

 

© Tamborí Arquitectes
© Tamborí Arquitectes
© Tamborí Arquitectes

 

公园的顶部更靠近城镇,所以被改造成了一个可引导人们到下部及其他设施的漏斗形会议空间。斜坡上的三角形平面向下延伸出了一个宽敞的坡道,其面向峡谷的设计,有利于改善城市空间和公园内部之间的通透性。

The top part of the park, closer to the town, is envisaged as a meeting space, a kind of funnel that leads people to the lower part and the other equipment. A spacious ramp runs down among the triangular planes on the slope, designed to face the ravine and thus favouring permeability between the more urban space and inside the park.

 

© Tamborí Arquitectes
© Tamborí Arquitectes
© Tamborí Arquitectes
© Tamborí Arquitectes

 

当地要求在夜间要关闭公园,所以我们在公园周围设置了围栏,因此,我们决定将围栏作为项目周边的一个关键元素,间歇性地,以同一个角度的几何图形再次呼应三角形主题,统一整体的美学凝聚力,丰富我们看待内外视野的界限。

Local demand to close the park at night forced us to include a perimeter fence. We therefore decided to include it as a key element in the project around the perimeter intermittently and sometimes at an angle, and with a geometry that once again evokes the triangle, thus contributing to the overall aesthetic cohesion and enriching how we view the interior-exterior limits.

 

© Tamborí Arquitectes
© Tamborí Arquitectes

 

项目中使用了三种基本纹理或材料:不同纹理的混凝土,作为斜坡和部分地面(运动设施、坡道、楼梯、三角形、长凳等);使该地区更具渗透性的植被,也融入了斜坡和三角形部分;最后,蓝色的金属——主要用于城市家具和栅栏——给公园增添了一份活力。

Three essential materials or textures will be used: different textures of concrete, which will be part of the slope and the ground (sporting facilities, ramps, stairs, triangles, benches, etc.); vegetation, making the area more permeable and also forming part of the slope and the triangles; and finally, metal -used mainly on urban furniture and fencing- in blue to add a powerful touch to the park.

 

© Tamborí Arquitectes
© Tamborí Arquitectes

 

公园内几乎所有的树木都将被保留了下来,通过在空间内种植新的乡土树种,营造出了更加茂密的植被,便于维护,且整合了视觉与环境之间的平衡。

Almost all the trees in the park will be preserved, creating more dense vegetation in some areas by planting new native species for easy maintenance, visual integration and environmental balance in the space.

 

© Tamborí Arquitectes

 

为年轻居民创造空间。设计提议的设施(野餐区、运动设施和跑酷)将有助于增加现有的供应,有利于不同群体的使用。根据该设计,我们还将帮助提升峡谷和城市区域之间的过渡空间,避免遮挡视线,为绿色植物和沥青的结合创造一个令人愉快的空间。

Residents wanted to create a space dedicated to young residents. The proposed equipment (picnic area, sporting facilities and parkour) will help increase the existing offer, favouring use by diverse groups. With the proposal we will also help reinforce the transition between the ravine and the urban area, avoiding blocking the views and creating a pleasant space for greenery and asphalt to come together.

 

© Tamborí Arquitectes
© Tamborí Arquitectes
© Tamborí Arquitectes

 

▼项目总平面 Master Plan

© Tamborí Arquitectes

 

 

项目地点:西班牙 马尼塞斯 帕克卡门卡皮罗
设计:2017年
建设:2018 – 2019年
项目设计:Tamborí arquitectes + María Gil
项目经理:Tamborí arquitectes
土木工程师: Carlos Dueñas
施工:O.C.S. Siete Aguas
开发商:Ayuntamiento de Manises
摄影:Germán Cabo

Project location: Parque Carmen Carpintero, Manises, Spain
Design year: 2017
Year Built: 2018-2019
Project designers: Tamborí arquitectes + María Gil
Project manager: Tamborí arquitectes
Civil engineer: Carlos Dueñas
Construction: O.C.S. Siete Aguas
Developer: Ayuntamiento de Manises
Photography: Germán Cabo

 

更多 Read more about: Tamborí arquitectes

 


One Comment